sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Vintage-aarteita osa 1

Muistan nämä aterimet jo lapsuudesta. Kummitädin ja-sedän luona oli näitä, ja erityisesti mieleen jäivät ne hassut pyöreämuotoiset lusikat. Kummitädilläni oli keittiössä myös puuhella, jonka päällä me serkkuni Tiinan kanssa leikimme monet nukkeleikit. Oltiin ilmeisesti aika pieniä, kun siinä puuhellan päällä oli ihan hyvin tilaa... No, nämä aterimet tuovat sitä samaa tunnelmaa!

Nämä Kaj Frankin suunnittelemat Scandia-sarjan haarukat ja veitset päätyivät meille anopin ja apen myytyä mökkinsä. Sinne oli kertynyt paljon erilaisia suvulta perittyjä keittiötarpeita. Kuvailen Arabian perintöjä toisessa osassa...

Scandiat ovat muuten nykynormien mukaan pienikokoisia. Tykkään näiden muodosta, veitsi on esim. loistava voiveitsenä. Olisiko muuten aterinstandardi muuttunut suuremmaksi? Tai sitten välillä pienemmäksi ja taas nykyisin suuremmaksi?

Metsästelen sarjaan kuuluvia lusikoita. Jospa törmäisin niihin edullisesti jollakin kirpparilla...

Tämä blogissani jo aiemmin esiintynyt Primavera-emalikasari on matkaamassa kesäkotiin ensi kesää odottamaan. Ajattelin napata siitä vähän niinkuin muistoksi kuvan, kun ensi kesään vielä on matkaa. Kasarin löysin paikalliselta kirpputorilta mielestäni ihan kohtuuhintaan.

Äidilläni on muuten tämän kasarin sisar Vegeta, jota tietty himoitsen...Oikein mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa! Ulkona on kovin harmaata ja uudesta kamerasta huolimatta tuntuu, että kuvaaminen on kovin hankalaa, kun on niin pimeää. Murrr.

5 kommenttia:

 1. Huutonetissä on noita liikkeellä aika paljon. Hinnoista en osaa sanoa.

  VastaaPoista
 2. Hei toi kasarihan sopii loistavasti niiden vihreävartisten aterimien kaveriksi!

  Meilläkin oli kotona nuo aterimet, isällä on ne vieläkin. Minusta se lusikka on aika huononmallinen syödessä, sellainen liiankin pyöreä. Vaikkakin söpönen!

  Kuka juotti hehkua, nyt kivistää pää...
  Leppoisaa iltaa :)

  VastaaPoista
 3. Heh, ja kommentoija ei ole siis Tomppa vaan minä, naapu...

  VastaaPoista
 4. Mulla on tuo sama kasari just mökillä ilman kahvaa, aika halvalla löytyi maalaiskirppikseltä aikanaan. Meillä on myös muutama noita haarukoita, toiminut lastenhaarukkana kokonsa vuoksi = )

  VastaaPoista
 5. Meillä on sama kattila. Sain sen äidiltäni ja kasan saman tapaisia. Ihanan pirteitä. Nykyisin on aika tylsät valikoimat kaupoissa!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!