maanantai 18. tammikuuta 2010

Tuoli ja sen uusi tarina


Pitihän minun viikonloppuna päästä kirppikselle. Mukaan tarttui tällainen retrohko pinnatuoli, jolle 4-vuotias ihan itse keksi paikan ja tarkoituksen.

Tuoli seisoo pikkutyttöjen huoneessa tarinatuolina. Äiti tai isi laittaa päähänsä tuon huovutetun kruunun, joka muuten sekin on joskus kirppikseltä kotiin kannettu, ja kertoo iltasadun.

Ensimmäinen iltasatu tässä tuolissa lähti näin: "Olipa kerran kaksi pientä tyttöä, jotka asuivat ruskeassa talossa. Eräänä päivänä he lähtivät hiihtämään kahden ystävänsä kanssa..."

Olipa muuten tyytyväisiä tyttöjä, kun oli ihan erillinen tarinatuoli. Ja äiti oli tyytyväinen, kun sai Ikean Visdalen-sarjan rinnalle jotain särmää huoneeseen...


Miksiköhän nämä emaliastiat nyt tuntuvat niin jänniltä? Taas oli pakko muutama napata mukaan. Naapuri pääsi viikonloppuna testaamaan, miltä glögi maistuu pihalla emalimukista! Ja noissa kupeissa polttelen kynttilöitä.

Mukavaa pakkasviikkoa! Satumaiset maisemat ovat häviämässä, mutta eiköhän tuo tänäänkin pilkahtanut aurinko tuo uusia kuvauskohteita esiin!

5 kommenttia:

 1. Oikein hauska iltasatutuoli! Ja kruunu!
  Ja ei me haikailla enää huurretta, vaan vieläkin parempaa on tulossa ; )

  VastaaPoista
 2. Voi mikä tuoli ja ihana tehtävä sillä!

  VastaaPoista
 3. Kaunis on tuoli! Meillä mökillä myös emalimukit käytössä. Mies valittelee, että huulet palaa, kun joutuu juomaan niistä kahvia. Mutta mitäpä ei kauneuden vuoksi kärsisi = )

  VastaaPoista
 4. ...niin ja piti vielä mainita, että tuo matto tuolin alla on aivan täysin minun makuuni! Onko sekin kirppikseltä, vai uusi?

  VastaaPoista
 5. http://apinalandia.blogspot.com/2009/11/virkkuukoukku-hukassa.html
  Kotivalo: Yllä olevassa linkissä hieman lisää tuon maton taustasta. Olen siis itse virkannut sen viime vuoden lopulla matonkuteista. Sitä oli tosi kiva tehdä. Vanhassa "pikkutyttöjen huoneessa" -kirjoituksessa myös muutama kuva siitä! =)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!