tiistai 26. tammikuuta 2010

Paha mieliElämässä tulee vastaan erilaisia ihmisiä. Toiset jakavat energiaa, toiset taas imevät sitä.

Olen monesti miettinyt, että mikä pieni tai iso tekijä se on, joka tekee ihmisestä energian imijän ja hävittäjän. Voiko tällaisen ihmisen tunnistaa edeltä ja kiertää kaukaa?

Erään harrastukseni kautta olen tekemisissä yhden tällaisen henkilön kautta. Viimeiset pari päivää olenkin taas ollut pahan mielen vallassa. Tämän henkilön tekemiset ovat jälleen kerran imeneet minusta kaiken energian.

Olen miettinyt, miten oppisin ohittamaan tällaiset tilanteet ilman mielipahaa. Valitettavasti näitä energianimijöitä on joka paikassa, eikä heidän seuraansa voi aina välttää. Näin ollen olisi opeteltava päästämään heidän kommenttinsa toisesta korvasta sisään, toisesta ulos. Mutta miten sen tekee?

Tarkoittaako se itsensä kovettamista vai sellaisen positiivisen latauksen keräämistä, että se kimmottaa kaikki negatiiviset säteet? Äh, kierrän kehää. Miten te muut toimitte tällaisissa tilanteissa?

Kuvaksi etsin suosikkisarjani Samun ja Sallan alakulokuvan. Se on napattu netistä Italian telkkarin sivuilta...

4 kommenttia:

 1. Voi, kyllä se tyyppi tiedetään joo. Ja tiedetään sekin, että niissä sun jutuissa ei ollut vikaa vaan sen ihmisen tylsässä tyylissä saada puuttua ja päsmäröidä.

  Mutta se on kyllä totta, että niitä energiasyöppötyyppejä aina silloin tällöin ilmaantuu . Itse yritän vain välttää sellaisten kanssa kaveeraamista, mutta joka paikassa se ei aina onnistu. Sitten voi vain kohdata piiloilkeilyt (yms mitä sellaiset tyypit yleensä harrastaa) oman arvonsa muistaen...ja sekin auttaa, kun tietää, ettei ainakaan itse käyttäydy tahallaan ilkeästi. Vahinkomöläykset on sitten asia erikseen...

  Hyvää mieltä heittelen sulle täältä naapurista :)

  VastaaPoista
 2. Voi kuule, mä tiedän! Näitä on :-( Ja sitten menee päivät kyllä välillä näiden takia niin pilalle: sitä miettii että olenko minä jotenkin "vääränlainen" että saan sellaista "peetä" niskaan jne.

  Juuri nyt onneksi näitä ei ole näköpiirissä tai varottavina, mutta mulla oli tosi rasittava tämmöinen "kaveri" tuossa muutama vuosi sitten, kun opiskelin Tampereella. Ajatuskin saa kyllä mielen räjähtämään! Ja sitten kun itse tein lopulta stopit sille hommalle, tämä tyyppi puhui peetä muille ja MINÄ jouduin sellaiseksi "huonoksi tyypiksi".

  VastaaPoista
 3. HuH! Tuo se on rasittavaa!!!!
  Itse olen vain kylmänviileesti vältellyt tyyppia, kun on noin käynyt, joskus vähän hankalaa, mutta mitä vähempi tekemisissä, sen parempi.
  Tietysti ei joka tilanteessa onnistu.
  Ei kai tuo itsensä kovettaminenkaan kannata, mutta kai sitä jonkinlaisen suojamuurin itselleen kehittää ja tajuaa lopuksi, että sillä tyypillä ei nyt vain kaikki oo ihan kohdillaan itsellään...vaikeita tapauksia. Args!

  VastaaPoista
 4. Eksyin blogiisi jostain mukavasta sattuman oikusta. Tulen varmasti toistekin :)
  On totta, että jotkut ihmiset imevät toisista kaiken energian, en kyllä tiedä miksi niin on. Itse yritän olla mahdollisimman vähän tekemisissä sellaisen ihmisen kanssa tai sitten pyrin kasvattamaan jonkunlaisen teflonkuoren, ettei pahat sanat tms. koskettaisi. Yksi ihminenhän se vaan on, ei voi antaa sellaisen pilata omaa hyvää mieltä.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!