sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Myssy ja kaulahuivi


Viikonloppuna valmistui vihdoin pari tyttären myssylle, siis kaulahuivi. Naapurini Hanni oli ostanut Accessorizesta tällä mallilla tehdyn kaulahuivin ja sitä lähdin sitten kopioimaan.


Huivi on erittäin joutuisa tehdä, tein sitä leppoisasti kaksi iltaa. Lankana minulla oli Novita Teddy ja puikot kokoa 7. Lankaa meni myssyyn ja huiviin pikkuista vajaa kaksi kerää, n. 200 g siis.


Huivi kudotaan yhtenä pötkylänä ja ainoa "vaikeusaste" ovat nuo kapeat kohdat. Niissä silmukat jaetaan puoliksi, joka toinen silmukka taakse. Laitoin ne pyöröpuikoille ja teippasin pyöröpuikon kiinni, että ei karannut silmukoita. Takaosa kudotaan erikseen ja silmukat yhdistetään taas yhdelle puikolla. Näin ollen kapeat kohdat ovat tuplia ja niistä saa kaulahuivin pujotettua läpi.

Tältä se nyt sitten näyttää kaulassa. Lanka on mukavan pehmeä, joten ei kutita ihan heti. Alkuperäisessä oli koristeena virkattu kukka, mutta meidän neiti halusi siihen ison napin.

Tuli mieleen, että näitä voisi kutoa ensi jouluna kummitytöille joululahjoiksi. Saas nahdä...

3 kommenttia:

  1. Hei. Meillä Niilo sai isomummulta samaan tyylin neulotun liinan. On vissiin perinteinen malli. Kukka kuulostaa hyvältä, mutta tietty kun kyseessä on noin iso tyttö jo... :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis setti! Juu, kaulaliina on joku perinnemalli, meidänkin mummu neulonut sellaisen Oskarille.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!