lauantai 2. tammikuuta 2010

Pukin kontista ja apua kaivataan!

Pukki toi tänä vuonna minulle ja lapsille muutamia ihania pehmeitä paketteja. Itse en ole näitä väkertänyt, tekijänä on se pukin kuulu muori.


Minä sain tämän baskerimyssykän ja ranteenlämmittimet, jotka ovat jo kovassa käytössä.
Pikkutytöt saivat liivimekot ja esikoinen villatakin. Nämä on tehty Suuren Käsityölehden ohjeilla. Toivotaan, että pakkanen yhäkin paukkuu, että pääsevät neitejä lämmittämään.

Taustakangas on muuten loppuvuoden kirppislöytö, vanhahko pussilakana, joka vielä odottaa paikkaansa. Ajattelin käyttää sen kankaana, mutta olisi tuo kiva pussilakanakin ja vaikka keväisenä sohvan suojana.
__

Olen aloittelija kameran kanssa. Minulla on tällä hetkellä käytössä pikkuinen räpsykamera, ja kuvat kuljetan esikatseluohjelman kautta. Käytän macia. Nyt olen katsellut muutamana päivänä Photoshop-ohjelmaa ja pikkuisen sen kanssa leikkinyt. Siinä on vaan niin kauhiasti ominaisuuksia...

Mitäs suositatte? Mitä ohjelmaa te käytätte kuvien käsittelyyn ja mitä kaikkea teette kuville ennen kuin heitätte ne blogiin?

Oikein ihanaa alkavaa vuotta!

7 kommenttia:

 1. Minä yleensä rajailen ja parantelen värejä, jos tarvetta. Ja lopuksi pienennän.

  VastaaPoista
 2. Hei. Ihania lahjoja se muori väkertänyt. Ja kangas/pussilakana on todella kaunis.
  Macia ei mulla ole, (siinä kai omia juttujakin) mutta käytän picasa ohjelmaa. parannan kontrastia, väriä, rajaan ym...

  Minullakin tavis kamera, muuta haaveissa järkkäri. Taitaa sinne myös jäädä :)

  VastaaPoista
 3. Ja mä en tee kuville yhtikäs mitään, heitän ne vaan naturellina blogiin. :) Tarttis opetella, mutta kun en vaan jaksa ja viitsi!

  Kauniita pehmeitä lahjoja ootte saaneet!

  VastaaPoista
 4. Ihania lahjoja :) ja mahtavat maisemakuvat tuossa edellisessä postauksessa!

  Picasa käytössä. Helppo rajata, lisäillä valoa jne. Vanhalla pikkupokkarilla minäkin kuvailen, ja se riittää valoisina aikoina ihan hyvin. Pimeällä kaipaisi parempaa kameraa...ehkä vielä joskus investoin...

  VastaaPoista
 5. Mä käytän photoshoppia: rajaan, pienennän, muutan kontrastia tai värejä jne. Tärkein on toi rajaus ja pienennys.

  VastaaPoista
 6. Minulla on käytössä Canonin 40D kamera. Kuville en tee mitään ennen blogiin laittamista. Siirrän koneelle ja lataan nettiin. Ja iMac on tietokone :)

  VastaaPoista
 7. Hei! Liityin lukijaksi, on niin hienoja retrojuttuja = ) Mä käytän kuvissa vaan tätä koneen omaa kuvankäsittelyä, rajaan ja jotain pientä säätöä korkeintaan...

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!