keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Askartelua ja puhdistautuminen, päivä 10


Paketoin tässä eräänä iltana tyttäreni puolesta synttärilahjaa ja sain pienen inspiksen tehdä myös kortin paketin kanssa samaan sarjaan.

Samalla jäin miettimään, missä kulkee askartelun ja skräppäyksen raja. Olen katsellut erilaisia skräppäysblogeja ja ihmetellyt erilaisia materiaaleihin liittyviä termejä.

Netistä löysin tällaisen määrittelyn:
"Scrapbooking (suomeksi skräppäys tai skräppäily) on kotoisin USA:sta, jossa se on toiseksi suurin harrastus naisten keskuudessa. Ruotsissa se kukoistaa jo kovasti ja Suomessa se on koko ajan kasvussa on siis vain ajan kysymys, milloin tämä ihana harrastus kukoistaa myös Suomessa.
Skräppäys on luova tapa pitää omat valokuvamuistosi tallessa. Perusajatuksena on aina ollut omien ja perhemuistojen tallettaminen tuleville sukupolville sellaisella tavalla, että jokaisesta muistosta/sivusta tehdään oma pieni taideteos. Sen sijaan, että laittaisi valokuvat tavallisiin kansioihin, antaa skräppäys valokuville ja kansioille uuden ihanan ilmeen.
Skräppäys on aikaa ja tilaa vievä harrastus, jossa leikellään papereita ja kuvia sopiviksi. Niitä sommitellaan sitten yhteen ja sivuihin lisätään koristenauhoja, kukkia, niittejä, nappeja, siirtokuvia tai leikekuvioita yms koristeita ja lopuksi kirjoitetaan vielä muistoista pieni tarina/teksti." (lähde: www.skrappikulma.com)

Kysymys kuuluu, että liittyykö skräppäys pelkästään valokuvilla askarteluun, vai onko se jo muutakin leika-liimaa-askartelua?
---
Puhdistautumiskuurini on loppusuoralla, menossa on 10. päivä. Muuten olen pysynyt omasta mielestäni ihan helposti ruodussa, mutta äitienpäivänä sallin itselleni pientä lepsuilua. 

Olo on ollut ihan hyvä, olen myös urheillut ja energiaa on riittänyt. En ole tosin kokenut mitään erikoisia ahaa-elämyksiä. Veikkaan kuitenkin, että tästä kuurista jää hyvä pohja jatkoonkin. En ole siis hyppäämässä laidasta toiseen.

Suosittelen!

Oikein ihanaa ja lämmintä helatorstaita! Toivotaan, että mahdollisimman moni pääsee nauttimaan pitkästä viikonlopusta. Me suuntaamme tietenkin kesäkotiin!


3 kommenttia:

 1. Mun mielestä skräppäys on valokuva-albumi- tai leikekirja-askartelua (scrap = leike). Muitakin mielipiteitä varmaan löytyy :-).

  VastaaPoista
 2. Hieno keksintö, saahan kopioida? = )

  VastaaPoista
 3. Ellimelli: Minä pitäydyn toistaiseksi tekemisissäni termissä askartelu. Skräppäys kuulostaa liian hienolta. =)

  Kotivalo: No tottahan toki! =)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!