lauantai 4. syyskuuta 2010

Syksyn pirteitä sävyjäOlen viime päivien aikana nauttinut uudesta väriyhdistelmästä: oranssinpunaisesta yhdistettynä turkoosiin. Raikas, pirteä yhdistelmä.  Lapset toivat ison nipun pihlajanmarjoja koulun pihalta.  Pyörittelin ja kuvailin niitä turkoosilla tarjottimella.


Pihlajanmarjojen väri löytyy myös vanhasta pyykkipoikalaatikosta, joka tuli meille vanhan rouvan jäämistön mukana. Laatikko on vielä täynnä vanhoja, puisia pyykkipoikia.


Askartelimme tänään lasten kanssa pihlajanmarjoista ja rautalangasta rosoisia sydämiä ja ympyröitä. Hauska, helppo homma, johon myös pienimmät pystyvät osallistumaan. Nyt nämä valmiit taideteokset pääsevät koristamaan kuistiamme. Naapurin leikkauksesta toipuvalle potilaallekin vein yhden.


Näistä pihlajanmarjoista voisi kehittää vaikka mitä. Esimerkiksi syysjuhliin näistä saisi hienoja viinilasin koristeita pujottelemalla niitä rautalankaan ja laittamalla lasin jalkaan. Taidammepa siis jatkaa harjoitusta!


Mukavaa syksyn makuista viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Toimii loistavasti tuo oranssi-turkoosi -yhdistelmä! Ihania pihjalanmarjakoristeita, varteeotettava idea :-)

  VastaaPoista
 2. Moikka!

  Mä en päässyt sinne kirpparille, kun meillä olikin Jorvissa samaan aikaan fysioterapiakäynti noilla pienillä. Olisi ollut TOSI hauska päästä :-/ Mun pitäisi melkeen ottaa sun puh. kännykkään, niin voisin viestitellä tarvittaessa :-)

  Muuten mullakin marjasydämien teko tässä listalla. Meinasin vaan pummia naapureilta orapihlajan marjoja ja tehdä niistä. En tosin tiedä miten se siemen vaikuttaa, mutta ne on niin nätin punaisia muuten.

  VastaaPoista
 3. Kyllä on aivan pakko huomenna lähteä keräämään pihlajanmarjoja.. joku rautalankapallo ois kiva talon kulmalle roikkumaan..

  VastaaPoista
 4. Ovatpa kauniita! Olen myös katsellut, että nyt voisi kerätä pihlajanmarjoja ja tehdä sen pakastettavan joulukranssin oveen. Jonain vuonna linnut ovat ehtineet viedä marjat ennen minua :)

  Blogissani on sinulle tunnustus, tule kurkistamaan.

  VastaaPoista
 5. Hyvä yhdistelmä tosiaankin! Itse olen ihastunut nyt petroolin ja okran väreihin. Meillä pihlajanmarjat ovat melko pieniä ja kuivakanoloisia. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Amelia: Minäkään en ole aiemmin juuri oranssia käyttänyt, mutta nyt miellyttää silmää tuon turkoosin kanssa!

  Hannis: Voisin laittaa sulle vaikka mailitse numeroni. Yhdellä rouvalla olisi ollut myynnissä paljon kivoja P.O.Pin vaatteita pienille pojille...
  Ruusunmarjoista tulee myös kivoja ovikransseja tai vastaavia koristeita. Multa vaan puuttuu ne ruusunmarjat.

  Mannukka: Noista vois vääntää vaikka minkä mallisia juttuja. Ihan innostuin!

  Tuulella: Lämmin kiitos!
  En ole muuten kuullutkaan pakastettavista pihjalanmarjakoristeista. Mielenkiintoista! Hyvä idea!

  VastaaPoista
 7. Sini: Petrooli ja okra kuulostaa myös tosi kivalta yhdistelmältä. Mulla on ollut talvisin usein petroolikausi, kun olen ottanut neuleet esiin ja huomannut, että tämähän on kiva. Kai se saapuu tänäkin talvena!

  VastaaPoista
 8. Ihatsuttavan kauniita ja yksinkertaisia. Ja se vasta tekeekin niistä VIELÄ kauniimpia, siis se yksinkertaisuus.

  ILOA!

  VastaaPoista
 9. Anni: Minä tykkään kans, että on yksinkertaista ja rosoista, ei niin viimeisen päälle väkerrättyä! =)

  VastaaPoista
 10. Blogissani päärynäpuun alla on sinulle jotakin:)

  VastaaPoista
 11. Herkku väriyhdistelmä, lapseni on joutunut jo useasti tuollaisen värikylvyn "uhriksi", muutenkin nuo ei-sovinnaisemmat väriyhdistelmät houkuttavat..

  Pihlajanmarja koristeena on kyllä huippu! Näin juuri eilen tuossa kirjaston kupeessa semmosta oranssia marjaa vihreetä lehteä vasten ja melkein itku pääsi, kun oli niin hienot värit harmaan keskellä!

  VastaaPoista
 12. Kiva pirtee postaus! Nyt alkoi munkin silmä tykätä tästä yhdistelmästä! :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!