keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Black and white

Tänään mennään musta-valkoisissa tunnelmissa. Ei mitenkään alavireisesti, mutta nyt musta ja valkoinen vaan puskevat esiin joka nurkalla.


Keskeneräisten käsitöiden pinon omituiset virkatut palaset ovat löytäneet paikkansa. Niistä syntyi neulatyyny alkuperäisten suunnitelmien mukaan. Pohjalla on virkattu pyörylä, ja laitoin sen ja kupuosan väliin vielä kartongin palan tuomaan napakkuutta. Pohjan ja kupuosan virkkasin yhteen. Hyvin toimii. Nyt puuttuu vain se ompelupiste, mihin tämäkin kuuluu...


Sienimania jatkuu. Hain tänään Menitasta lisää lankoja. (Samalla tarttui mukaan tietty vähän muitakin lankoja.) Pojan toiveesta valmistui musta-valkoinen kärpässieni. Aika pelottava.


Musta-valkoisuutta olen ihaillut uusimmasta Glorian Kodissa (Glorian Koti syyskuu 2010), jossa on esitelty lasitaiteilija Anu Penttisen ihastuttava koti. Penttisen sisustuksen pääväreinä ovat musta ja valkoinen, joitä hän höystää kirkkailla väreillä. Osuu ja uppoaa ainakin minuun!


Mietintämyssyyn laitan tuon Ikean musta-valkoisen maton. Onko kokemuksia? Onko se laadukas? Toinen haave on jokin Marimekon musta-valkoinen kangas verhoksi. Pienet kivet, isot kivet tai ehkä Tantsu...


Pienet käsityöt ovat tuoneet energiaa reippaasti. Samoin nuo valmistuneet keskeneräiset. Kohta voi sitten keksiä jo jotain ihan uutta...

18 kommenttia:

 1. Ihana neulatyyny! Me katseltiin kanssa keittiöön tuota Ikean mattoa, mutta päädyttiin koko mustaan, vaikka itse olisin ehkä tuon ottanut. Pelättiin vain, että tulee levoton, kun ei ole niin iso tila kyseessä. Mutta ihana se on edelleen! Meillä edelleen jatkuu musta-valkoisuus. Sitä on sitten kiva piristää eri väreillä :)

  VastaaPoista
 2. Mua vähän aristaa m-v, mutta kieltämättä tuossa kodissa se on hauskasti toteutettu kera ihanien ja raikkaiden värien :)

  Tantsu ois kyllä hieno verhona, vaikka mustavalkoisenakin!

  VastaaPoista
 3. äällä toinen mustavalkoisen ystävä. Toki paletti vaatii muutakin!

  Ihania sieniä, taas :)

  VastaaPoista
 4. Ihania käsitöitä!

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Mä laitoin tänään kirjastossa varaukseen pari arigurumi-kirjaa. Uskon, että niistä löytyy monta monta kivaa pikku virkkausideaa. :-)

  VastaaPoista
 6. Sari: Mutta meillähän on niin iso olkkari, että ei voi tulla levottomuuden tunnetta... =)

  Erika: Anulle lienee värisilmää... Tantsua ajattelin myös sohvatyynyyn. Se on ihana kaikissa väreissä!

  Emilia: Musta-valkoinen on kyllä hyvä pohja. Väriä sitten välillä enemmän, välillä vähemmän.

  Vekarus: Kiitos samoin! =)

  Mannukka: Tosi hyvä idea. Naapurista vaan lainaamaan, hänellä kun on tuollainen kirja. Kaipailenkin vähän uusia ideoita! Tai tee sä jotain kivaa, niin mä kopioin! =)

  VastaaPoista
 7. Samaa mattoa olen minäkin katsellut :)

  VastaaPoista
 8. voi kuinka somia noi sienet!! mä kaipaan ympärilleni Paljon värejä, joten en osaa sanoa m-v mitään..

  sä oot ahkera, kun jaksat pakertaa keskeneräisten kimpussa :)

  VastaaPoista
 9. Kauniita mustavalkoisia juttuja. Musta ja valkoinen ovatkin hyvät pohjavärit kaikelle muulle. Ja verhot Tanstsu kankaasta.... Nam!

  VastaaPoista
 10. Mä olisin ostanut nuo mustavalkoiset matot aikoja sitten, mutta aina kun käyn Ikeassa, niitä ei ole = (
  Hienoja sieniä!

  VastaaPoista
 11. Jonna: Mä vielä mietin tuota mattoa, ja sitten täytyy vielä jutella yhden päättävän elimen kanssa...

  Mirka: Välillä minäkin kaipaan värejä, ja välillä sitten taas riisun kaikki värit pois. M-v on hyvä pohja sille!

  Tirpana: Tantsua pitää saada johonkin, vaikka sitten sohvatyynyihin. En vaan ole ehtinyt kauppaan asti!

  Kotivalo: Itse ajattelin lähteä katsomaan tuota mattoa livenä, mutta onpa tylsä kuulla, että sitä ei ole aina tarjolla. Taitaa olla aika suosittu! (Meillä tosin on Ikea aikas lähellä...)

  VastaaPoista
 12. Hauskoja neulatyynyjä. Minusta mustavalkoinen sieni on tosi tyylikäs :) Ja huomio kiinnittyi tuohon oranssiin rasiaan eka kuvassa, ihanan näköinen.

  VastaaPoista
 13. Anu Penttisen kotia olen ihastellut aiemminkin jossain lehdessä, täytyykin katsoa nyt tuo uusikin juttu.

  Ihania sieniä olet virkkaillut! Itsekin olen ajatellut että pitäisi kokeilla... Kiva tuo neulatyynysi. Virkatusta sienestäkin voisi tehdä neulatyynyn, muistan nähneeni sellaisenkin joskus jossain.

  VastaaPoista
 14. Jutta: Tuo oranssi peltirasia on ihan Ikeasta vaan, joitakin vuosia sitten hankittu. Mulla se toimii omepelutarvikerasiana.

  Virkattu lintu: Sienet ovat aika suosittu virkkausjuttu, ja niistä näkyy paljon eri versioita. Sienijakkara olisi myös kiva idis... Odottelen että Siltakulman Mari tekee omansa, ja matkin sitten... =)

  VastaaPoista
 15. Kivoja pieniä juttuja. Ja kirjoitit kyllä osuvasti, niistäkin saa kovasti energiaa. Juurikin mietin, miten ihanalta tuntuu saada jotain valmiiksi, vaikka vain pientäkin. Kovasti piristää mieltä.

  VastaaPoista
 16. Kivat sienet! Käsillä puuhastelusta saa kyllä kummasti intoa arkeen.

  VastaaPoista
 17. Kirsikka: Just se valmiiksi saaminen on tärkeää henkisesti. Kaikessa hässäkässä en aloittaisi isoa työtä, esim. villapaitaa. Pienet väkerrykset sopii mulle tällä hetkellä...

  A-L: Juu, jotenkin tuo käsillä tekeminen tuo energiaa ihan eri tavalla kuin vaikkapa telkun tuijottelu iltaisin... =)

  VastaaPoista
 18. Tosi kiva blogi täällä! Kauniita virkkauksia! Mutta hei, mitä materiaalia käytit neulatyynyn sisällä? Mulla pumpuli tuppaa menemään niin kasaan ettei neulat mene läpi...

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!