keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Ballerina täytti vuosia

Perheen kuopus täytti eilen kolme vuotta. Illalla järjestettiin juhlat neidin ystäville ja näiden äideille, jotka sattuvat olemaan myös allekirjoittaneen ystäviä. Siispä meillä oli oikein mukava ilta. Kiitos vielä ihanista lahjoista!


Tässä pieniä tunnelmakuvia juhlien valmisteluista. Neiti esitti äidille monen monta esitystä. Vauhtia riitti ja taikasauva viuhu...
Koristelin juhlakotia lähipelloilta poimituilla auringonkukilla. Täällä Espoossa auringonkukkia saa poimia pientä maksua vastaan. Se on mielestäni ihan kohtuullista, ja mielellään maksan, jotta tällainen piristys saadaan kaikille kaupunkilaisille. 

Tässä lähistöllä on myös iso pellollinen todella kauniita niittykukkia, jotka on istutettu kaupungin toimesta. Siihen on kiinnitetty tiukat kyltit, joissa kukkien poimiminen kielletään. Tokihan siellä on aina joku poimimassa kukkia. En ymmärrä, miksi niitä ei saisi poimia. En usko, että kukat ihan heti siitä isolta pellolta loppuisivat...

Mites muualla Suomessa? Muistelen, että Helsingissä ja Vantaalla olisi paikkoja, joista saa vapaasti poimia kukkia.

11 kommenttia:

 1. Onnea Ballerinalle! Täälläpäin on maaseudulla peltoja, joissa harkinnanvarainen maksu. En tiedä mitä yleensä maksetaan, ja mihin, koska itse olen ostanut ihan torilta.

  VastaaPoista
 2. Ihana pieni balleriina! Onnea hänelle sekä äidilleen!

  VastaaPoista
 3. Komppaan Kotivaloa, maajussien pelloilta saa ostaa auringonkukkia jotain tiettyä maksua vastaan. Hinnasta ei kyllä tietoa!

  Onnea pikku balleriinalle! Ihana kuva jotenkin myös toi eka!

  VastaaPoista
 4. Porissa saa vapaasti hakea auringonkukkia joltain tietyltä pellolta, just luin lehdestä..:-)

  VastaaPoista
 5. Onnea keijukaiselle!!

  täällä ne kukkaset juurikin kylvetään kaupunkilaisten virkistykseksi. Siis poimia saa, ja silti aina jää jopa poimimatta! Toivottavasti maksunne on kohtuullinen!

  VastaaPoista
 6. Synttärionnittelut:) Ihanat noi auringonkukat.

  VastaaPoista
 7. Täällä Turussakin on ainakin Ruissalossa sellaisia peltoja, kuulemma. En ole koskaan itse käynyt hakemassa kukkia. En voi tuoda valitettavasti auringonkukkia sisälle, taidan olla niille allerginen.

  VastaaPoista
 8. Niin ja piti vielä onnitella ihanaa balleriinaa! Onnea!

  VastaaPoista
 9. Onnea onnea jälkijunassa ballerinalle ! :)

  Täällä Helsingissä on muutama pelto, josta saa ilmaiseksi poimia auringonkukkaa ja kesäkukkia sekä hernettä. Mikä on mielestäni upea homma ! Ollaan käyty :)

  VastaaPoista
 10. Balleriina kiittää onnitteluista! Auringonkukkateema taitaa jatkua meilläpäin! Nyt niitä askarrellaan!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!