perjantai 16. huhtikuuta 2010

Rojusta eroon

Tämä kirja on innoittanut minua viimeisen viikon aikana. Karen Kingston on erikoistunut feng shuihin ja Space Clearing -menetelmään. Kodin energian parantaminen lähtee nimenomaan turhan rojun raivaamisesta. Tässä kirjassa ei siis puhuta perinteisestä feng shuista kristallipaloineen ja lorisevine vesineen.


Kingston kirjoittaa turhien tavaroiden energiakentästä ja rojujen raivaamisen vapauttamasta energiasta. Tämän allekirjoitan. Rakastan sitä tunnetta, kun saa pienenkin nurkan siivottua ja paikka on ainakin hetken puhdas ja selkeä.


Minä olen toteuttanut rojutekniikkaa päivittäin pieninä tekoina. En suunnittele etukäteen, mitä teen, vaan katson, mikä innostaa. Tänään se oli tämä keittiön nurkkaus, jossa olen säilyttänyt lähes kymmenen vuotta tätini tuomia kuivakukkia.


Siis ennen...
Ja vartin aherruksen jälkeen...
Ei mitään mullistavaa, mutta pientä, joka tuntuu ja näkyy minulle. Tuore pesuaine (tietenkin kevään värissä), puhdas pyyhe ja pölyisten kukkien hävitys.


Ajattelin jatkaa tätä kertomusta toisella osalla, jossa sitten mietitään, mitä sille rojulle tehdään. Inspis on päällä!


Mukavaa viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Ihana ajatus tosiaan, turhasta rojusta eroonpääseminen. Ja oikeasti eroon, eikä niin, että säilöö niitä ullakolle/varastoon... Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista
 2. Siinäpä kirja, joka minun pitäisi hankkia! Mulla on ihan tunkkainen olo, kun rojua on niin paljon nurkissa. Mutta kun ei muka malta luopua! :D

  Ihanaa keväistä viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Tuo on kyllä totta, ylimääräinen roju saa ihan kiukkuiseksi! Juurikin sain myös keittiön yhden rojunurkan siistittyä ja jopas näytti paremmalta. Täällä pitäisi tarkistella vähän muitakin paikkoja, kaikki ylimääräinen pois silmistä, niin tunuisi taas paljon paremmalta. Mutta mihin ihmeeseen työnnän nuo kaikki kangaspinot ja lankakerät ;)

  VastaaPoista
 4. Minulla on oikein koko vuoden teemana liian tavaran vähentäminen. Yhden lastin jo myin kirppiksellä ja vein myös Fidaan, mutta silti sitä riittää... Hyvä idea tuollainen vartin pikasiivous! Sen saa tehdyksi eikä homma jää kesken.

  Minulla on parikin melko hyvää feng shui -kirjaa ja niidenkin mukaan siivous on juuri se, mistä kaikki alkaa. Ehkäpä tästä onkin tulossa energinen viikonloppu järjestyksen ja hyvän mielen hankkimiseksi, tuntuu ihan siltä ;-)

  VastaaPoista
 5. Samaa ajatusta saisi kyllä toteutta täälläkin :) Ja oikein isolla kädellä! Aivan ensimmäiseksi pitäisi aloittaa vintiltä jonne tulee kerättyä kyllä kaiken maailman "tarpeellista" :D
  Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Ihana inspiraatio päällä. Täälläkin on käyty rojukasojen kimppuun. Pikkuhiljaa....

  VastaaPoista
 7. Heips kaikille!

  Tuo kirja oikeasti antaa potkua rojuinspikseen! Sinänsä asioita, jotka kyllä jo tiedän, mutta jotenkin vaan kirjasta saa tarmoa paikkojen läpikäyntiin!

  VastaaPoista
 8. Tämä kirja on pakko saada lainaksi ! Kuulostaa hyvältä ( varsinkin se, ettei tässä ohjeisteta mihinkään kristallipalojen sijoitteluun :-D )

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!