sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Pihakahvit

Tänään joimme ensimmäiset viralliset päiväkahvit kuivalla terassilla pöytäliinan kera. Sitä edelsi kuitenkin terassin ja pihakalusteiden putsaus. Onneksi oli pikku apureita...
Lämpimän viikonlopun ansiosta puutarhasta alkaa paljastua kaikkea ihanaa...


Hieman lohduttomammalta näyttää pohjoisseinän työmaani: juhannusruusut ovat jääneet katolta tiputettujen lumien alle ja nyt yritän siirtää lumia syrjään sulamaan ja pelastaa mitä puskista on jäljellä.
Tässä eräs kevään ilouutinen: puksipuut ovat talvehtineet hienosti lumen alla.
Tässä edustalla yksi kappale ja taaempana toinen. Oksat ovat toki taipuneet, mutta viikossa jo nousseet hienosti ylös. 
Ystäväni puksipuu oli talvehtinut hienosti ihan ruukussa. Itsekin ajattelin siirtää nämä kaunokaiseni ainakin kesäksi isoihin ruukkuihin. Jotenkin ne pääsevät mielestäni ruukussa paremmin esille. Samalla ajattelin hieman leikata niitä pyöreämpään muotoon. Muotoleikkausta olen tehnyt aiemminkin, mutta nyt ne näyttävät talven jäljiltä niin kaatuneilta.


Onko sinulla kokemuksia puksipuusta? Missä korkeuksilla se on talvehtinut? Maassa vai ruukussa? Vaatiiko se kesällä kovasti kastelua isossa ruukussa?


Miltä muuten kevät näyttää, tuntuu ja tuoksuu?


Mukavaa keväistä alkavaa viikkoa!

11 kommenttia:

 1. Ei voi olla totta, joko siellä tosiaan krookukset ja tuppaanit pilkistävät! Meillä on vielä piha lumen peitossa, eikä mitään elon merkkejä. Lumi ja myyrät ovat tehneet tuhojaan, saas nähdä kuinka kasvit virkoavat. Kevään ensi merkkejä on sitten ihana seurata :)

  VastaaPoista
 2. voi näyttääpä ihanan keväiseltä meillä vielä isot lumikinokset...

  VastaaPoista
 3. Terkkuja täältä toiselt puolelt kylää :-) Meillä on lumet lähteneet vihdoin pihalta, kun lapioitiin viikonloppuna urakalla niitä kasoja alas.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa kevättä! <3 Ja pihakahvit, ihanaa. Mulla on ne vielä pihalla juomatta. Koko viikonloppu tuli kyllä oltua pihalla ja grillattua.

  VastaaPoista
 5. Itsekin bongailen silmä tarkkana uuden kasvun merkkejä omalta pihaltani. Muutama sipulikukan pää jo pilkistää.

  Toivottavasti juhannusruususi selviävät lumen alta.

  VastaaPoista
 6. Tervehdys! Ekaa kertaa tänne tupsahdin, ja jätän merkkiä kun toivottiin :) Ihana, inspiroiva pihakahvipostaus!!! Tää lähtee kaivamaan pihakalusteita lumen alta esiin... :)

  VastaaPoista
 7. Pihakahvit jo!! Ihanan keväistä näissä kuvissa muutenkin jo!

  Mulla on puksipuu talvehtinut takapihalla ihan vaan kukkapenkissä. En ole peitellyt enkä mitään. Eilen just totesin, että nyt kun oli paljon lunta, niin oli säilynyt tosi hyvin. Eihän se suureksi ole kasvanut, mutta sinnittelee silti :)

  Tänäänkin paistaa ihanasti aurinko, eli ei muuta kuin illaksi pihahommin :)

  VastaaPoista
 8. No ompas siellä tosiaan keväistä. Kyllä meidänkin takapiha pikkuhiljaa kuoriutuu talvihorroksestaan.
  Tänään ajattelin minäkin tuon meidän pihan pirttikaluston pestä ja puunata. Ja jos vaikka tuolit tuonne etupihan pikkuterassille saisi. Ihanaa kun kevät on tallä :)

  VastaaPoista
 9. Oh, sipulikukkia en olekaan vielä nähnyt ainuttakaan, voi miten niitä täällä kaivattaisiin myös! Kaunis näky, ja loistavaa kun saitte jo pihakauden aloitettua :)

  VastaaPoista
 10. Heippa ja kiitoksia kommenteistanne!

  Arvatkaas mitä meidän krookuksille kävi viime yönä? Lähistöllä pyörivä rusakkopari, jonka bongasimme pihassamme pari aamua sitten, oli käynyt maiskuttamassa nämä täydessä kukassa olevat suihinsa! Rontit! (Tai niinkuin 9-vuotias sanoi: ääliöt...=))

  VastaaPoista
 11. samoja touhuja tosiaan ;D ihania kevätpuuhia!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!