tiistai 27. huhtikuuta 2010

Detoxia, suolihuuhtelua vai mitä?

Olen edennyt rojuterapiassani oman kehoni puhdistamiseen. 
Karen Kingstonin Feng shui -kirjassa suositeltiin Colon Clear -suolistonpuhdistuskuuria. Tämä tuntuu minulle turhan teolliselta, joten tutkin muita vaihtoehtoja.


Eilen törmäsin Fit-lehdessä (Fit 4/2010) juttuun kehon puhdistuksesta. Lehdessä käytetään kehon puhdistuksesta yleistermiä "detox". Netissä surffaillessani detox yhdistetään useimmiten erilaisiin valmislitkukuureihin. Nämä ovat nostattaneet myös paljon kritiikkiä. En siis käytä detox-nimikettä, koska sillä on ainakin minulle negatiivinen kaiku ja lisäksi minä suosin suomen kieltä!


Fit-lehdessä on erillinen 10 päivän kuuri ruokaohjeineen. Mielenkiintoista. Mutta koska tämäkin kuuri ohjaa ulkomaisen superfoodin käyttöön (tässä kommenttini superfoodista), ajattelin muokata oman "kotiäidin energisoivan puhdistuskuurin". Lähtökohtana siis se, että kuurin aikana saan ruokani hankittua pääosin ihan normaalikaupoista. Poimin tästä Fit-lehden kuurista parhaat palat ja sovellan loput itse. Katsotaan, saanko apinamiehen mukaan kuurille!


Lehdessä kerrotaan myös toimitussihteerin kertomus helsinkiläiskahvila SIS.delin Hyvän olon detox -ohjelmasta. Tässä maksullisessa ohjelmassa päivän kaikki seitsemän ateriaa kannetaan pahvilaatikossa kotiin. Ruuissa suositaan luomua ja lähiruokaa ja vältetään lisäaineita. Varsin mielenkiintoista, mutta kuka haluaa maksaa kuurista 520 euroa?


Aloittelen omaa kuuriani ensi viikolla (strategisesti vapun jälkeen...), joten raporttia seuraa. Tällä viikolla orientoidun kuuriin. Tämän päivän kauppareissulla mukaan tarttui jo kaikkea pientä kivaa, kuten tuoretta inkivääriä, joka on todella nam. Päiväkahvin kanssa nautin tummaa luomusuklaata. Toinen nam.


Niin, ja kysymykseen miksi kuurille vastaus tässä:


--
Miten sinä puhdistaudut? Oletko kokeillut mehupaastoa tai jotain kuuria? Mitä vaikutuksia olet havainnut?

4 kommenttia:

 1. Eksyin jostain toisesta blogista tänne :-) . En ehtinut lukaista kuin jonkun jutun, tulen paremmalla ajalla takaisin.

  En ole kokeillut mitään puhdistuskuuria koskaan, mä en oikein usko, että muutaman päivän ruokavaliomuutoksella saa ihmeitä aikaan. Mutta toki alkurutistuksena paremmille elintavoille sellainen voisi toimia ?

  Vinkkinä, että tuoreen inkiväärin tilalla voi käyttää säilöttyä inkivääriä; ainakin täällä kauppojen myymä "tuore" inkivääri on harvoin kovinkaan tuoretta...

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoisia ajatuksia... :) Itse yritän välttää lisäaineita ja syödä puhdasta ruokaa mahdollisimman paljon. Teen tällä hetkellä itse kaiken, mitä syön. Ruokavaliotani voisi kutsua uuskivikautiseksi.

  Tänä keväänä olen lisännyt kypsentämättömän ruuan määrää ja pari viikkoa olin melko raa'alla ruualla. Oli vain pakko kokeilla! :) Mulle tais tulla jotain 'puhdistusoireita' silloin. Siis yhtäkkiä finnejä kauheesti ja hikoilutti jne. Ihan tavallisen normiruuan lisäksi käytän ohranorasjauhetta ja merilevää pirtelöissä. Molemmilla on elimistöä puhdistava vaikutus ja piristäväkin. Muuten kannatan puhdasta lähiruokaa ja suomalaisia superruokia, kuten marjoja.

  Onnea kuuriin! Itsekin käytän raastettua tuoretta inkivääriä... Puhumattakaan tummasta suklaasta :)

  VastaaPoista
 3. Petriina: Ei minullakaan mitään ihmeellisiä odotuksia ole. Positiivista olisi, jos olisin pirteämpi ja olo olisi energisempi. Kiloja en ole karistamassa. Tuota säilöttyä inkivääriä voisi myös ostaa...

  Sini: Sinulla on ihailua herättävä ruokavalio. Minäkin toivon, että tästä "kuuristani" saa inspiksen ja jotain hyvää tarttuu pysyväksi tavaksikin. Kesällä on mielestäni helpompi syödä tuoreempaa ja puhtaampaa ruokaa.

  VastaaPoista
 4. Lähinnä viittasin kommentillani tuohon lehtijuttuun, jossa mainitaan miten hiusten kunto paranee ja paino normalisoituu ym. lyhyelläkin kuurilla. Mutta joo, uskon kyllä, että olo voi olla energisempi ja pirteämpi tuollaisella ruokavaliolla. Pitäisi varmaan perehtyä tarkemmin.

  Itse olen karsinut ruokavaliostani pois lähes kaikki sokerit ja nopeat hiilihydraatit sekä punaisen lihan, mutta absolutisti en niidenkään suhteen ole. Joskus on pakko saada pastaa tai risottoa... :-D

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!