tiistai 13. huhtikuuta 2010

Meillä vihertää...

Tämä on kotiäidin kulta-aikaa. Pääsee kuopsuttamaan pihaa pitkin päivää, eikä tarvitse tuijotella toimiston ikkunasta pihalle. Odottelen suurella innolla sitä heleää vihreää, minkä puihin ja pensaisiin puhkeavat lehdet tuovat. Yleensä siinä vaiheessa kevättä pöly alkaa olla selätetty ja keväästä pääsee nauttimaan toden teolla.

Tässä vaiheessa vihreää bongaillaan sisällä maljakosta. Siistin pari päivää sitten kirsikkapuuta ja nappasin leikatuista oksista nipun sisälle. Silmut ovat "kasvaneet silmissä", kuten asian ilmaisin 7-vuotiaalle. Tämä sitten tuijottikin minua silmiin tarkasti ja naureskeli.
Heleä vihreä pistää silmiin myös lehdissä. Tätä sivua olen tuijotellut Ikean katalogissa. Olisi aika käheä tuo vihreä seinä! Niin raikas valkoisen ja mustan ripauksen kanssa.
Entäs sitten tämä Popin välikausitakki? Ystäväni oli ostanut tällaisen pienelle pojalleen. Aivan ihana. Sopii tytölle ja pojalle. (Kuva P.o.P:n sivuilta)
Tämä kirppikseltä löytynyt keväänraikas kangaspala odottaa pientä tuunausta ja pääsyä olohuoneen sohvatyynyksi. Toistaiseksi ompelukone on siivottu pöydältä pois ja olen keskittynyt pihahommiin, mutta sitten sadepäivänä...
--


Kaiken tämän lisäksi päässäni vihertää. Luen parhaillaan mielenkiintoista feng shui -kirjaa, jossa pääpaino on ylimääräisen, energiaa syövän rojun hävittämisellä kotoa. Erittäin mielenkiintoista. Kerron siitä lisää, kunhan lopettelen kirjan. 


Tässä vaiheessa jo päätin selättää yhden rojupaikan päivässä, oli se sitten yksi laatikko tai hylly kaapissa. Lisäksi pihakirppispäivä on päätetty toukokuulle. Jotain konkreettista!
--
Miten kevät näkyy sinun mielessäsi? Tuoko uudistuva luonto uusia ajatuksia?
Mukavaa vihreää viikkoa!

9 kommenttia:

 1. Vihreä väri on ilahduttanut muakin erityisesti tänä keväänä.

  Musta tuntuu, että meillä on aina meneillään joku roinan roudausoperaatio johonkin suuntaan. Luulin, että tyhjensin viime syksynä vinttikomeroa oikein reilulla kädellä, mutta kyllä rojua vaan riittää. Odotan sitä, että ilmat lämpeävät ja päästään tekemään pihavarastoon suursiivousta. Itseasiassa kelit taitais riittää siihen jo nytkin.. :-)

  VastaaPoista
 2. Näinä auringoisina kevätpäivinä minäkin toivoisin olevani kotiäiti...

  Ihana tuo kukkakangas! Siitä tulee varmasti raikas kevättuulahdus sohvalle.

  VastaaPoista
 3. Vihreä on ihanaa, samoin mua miellyttää nykyään musta, keltainen ja punainen... Pihakirppistä täälläkin suunnitellaan, toukokuulle myös. Saas nähdä, miten ehtii siivoamaan kaappeja siihen mennessä. Tosi kaunis tuo kirpparikangas!!

  VastaaPoista
 4. Mä julkaisin just tänä aamuna kuvan, kun kirsikanoksat olivat puhjenneet kukkaan maljakossa :)

  Puit sanoiksi myös mun ajatukset tuosta kotiäitiydestä ja pihahommista.. Ollapa nyt vauva vaunuissa ;)

  Oikein mukavaa ja puuhakasta viikkoa sinne :)

  VastaaPoista
 5. Ei liene yllätys, että tulen taas viher-rakkauttani tänne julistamaan, vaikka viherpeukalo en kyllä käytännönsyistä eli puutarhattomuudesta johtuen olekaan. Tosin Ikean kuvan vihreä on jopa tällä erää liian kirkas, kaikkein herkuin on se metsän, sammalen vihreä ja samoin nuo sävyt, jotka tuossa tulevassa sohvatyynyssäsi ovat, aivan mahtava kangas <3

  VastaaPoista
 6. Hei! Kirjoittelit niistä Kimperipipoista kommenttilaatikkooni :). Minä en ole löytänyt Kimperiltä tytölle mieleisiä kuoseja niin olen ommellut itse tytön neliöpipoja. Ne on niin mukavan helppoja tehdä. Minulla on odottamassa sellainen pinkkipohjainen valkopalloinen trikoopala josta tulee neidin kevätpukuun sopiva neliöhattu :).
  Kokeile ihmeessä sinäkin, ne on helppoja.

  VastaaPoista
 7. Minunkin tekisi mieli käydä läpi koko huusholli. Siivota kaikki rohjakkeet jonnekin ja hävittää turhat romut. Ehkä tuo onkin ihan hyvä tapa, että hylly kerrallaan. Yleensä olen liian ahne ja kaikki pitää tehdä kerralla.

  VastaaPoista
 8. RAKASTAN vihreää väriä! Ja se näkyy kaikkialla.

  VastaaPoista
 9. Kyllähän keväällä kaipaa vihreää, luontoa, kukkia ja lautasellekin aivan erilaista ruokaa! :)

  Olen aivan samaa mieltä tuosta 'energiaa syövästä rojusta'. Voi kun aina voisi pitää ympäristönsä avarana, siistinä ja kauniina! Mutta levollista ja kaunista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!