lauantai 2. tammikuuta 2016

Katse vuoteen 2016
Minulla ei ole tapana tehdä uudenvuodenlupauksia. Muutamia asioita ajattelin kuitenkin kirjata ylös vähän niinkuin aarrekartta-tyyliin. Kun kirjaan ajatukseni ylös, ne myös vahvistuvat.

Vuosi 2015 toi meidän perheeseemme ison muutoksen: minä siirryin kodin ulkopuolelle töihin. Olen nauttinut työstäni, vaikkakin tunnen kiireen arjessamme. Välillä poden huonoa omaatuntoa siitä, että laatuaika perheen kanssa jää vähiin.

Tämän vuoden aikana teen tälle asialle jotakin. Turhan karsiminen kalenterista, siivoojan hankkiminen kerran kuussa, lasten kouluttaminen kotihommiin. Siinä muutamia avaimia onneen.

Miehen työnkuva muuttuu tänä vuonna, mutta vanhat työt seuraavat mukana pitkälle, joten hieman jännittää senkin osalta, miten onnistun tässä laatuajan viljelyssä. Voi olla, että miehen osalta ei ole luvassa apuja tähän projektiini ihan heti.

Turhan karsiminen elämästä koskee myös materiaa. Lukupinossa on Marie Kondon Kon Mari. En odota ihmeitä tältä kirjalta, mutta ehkä enemmänkin inspiraatiota. Minimalistia minusta ei tule, mutta mutta... karsimista on tehtävä, että koti on kaikille mukava paikka olla.

Lisäksi ajattelin organisoida muutaman nurkkauksen uusiksi uusilla säilytysjärjestelmillä. Mietin tarkkaan kaiken uuden hankkimista. Tämäkin helpottaa osaltaan kiireistä arkea, kun tavaroilla on paikkansa.

___

Oltiin muuten tänään ystävien luona Porvoon suunnalla kyläilemässä. Pehmeää pakkaslunta sateli pitkin päivää, ja päiväkävelyllämme metsässä oli satumainen tunnelma. Onneksi sitä lunta on luvassa tänne Espoonkin suunnalle!

Ihanaa alkavaa vuotta, leppoisaa sunnuntaita! Muistakaa kaivaa villat esiin ja nauttikaa kauniista talvikelistä! Minulla on jäälyhdyt valmistumassa terassilla.
____

I´ve been thinking about this new year 2016. No big promises, but still something. I´ve been quite busy and I feel like I don´t have enough quality time for the family. This year I´ll do something about this. Focus on important things and happenings. Also focus on less materia around. 

Pictures are from our day trip to Porvoo. What a lovely snowy day!


6 kommenttia:

 1. Kyllähän tuossa on ihan riittävästi tavoitetta toteutettavksi. Mutta vähitellen. Ja varmasti yhteisen ajan rakentaminen on tosi tärkeä juttu koko perheelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähitellen on hyvä ohje! Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 2. Hyviä suunnitelmia! Mäkin alan tekemään täyttä päivää töissä. Ihanaa. Mut vähän kyl jännittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että jaksat siirtyä täyteen päivään. Onhan siinä arjessa pyörittämistä aivan varmasti, varsinkin miehesi työn vuoksi. Tsemppiä ja kaikkea hyvää alkavaan vuoteen!

   Poista
 3. Hei ihanaa tätä vuotta! <3 Kerrohan sitten kirjasta :) Saitko mitään oivalluksia ja aloitko järjestellä tavaroita sen mukaisesti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulen kyllä kertomaan, kunhan saan kirjan luettua. Jotain pientä on tapahtunut sillä rintamalla tänäänkin! Ihanaa uutta vuotta!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!