perjantai 8. tammikuuta 2016

Ihanat issikat!
Islannin-reissun yksi kohokohdista oli issikkavaellus, jonne menimme kolmisin teinineidin ja 10v-vuotiaan neidin kanssa. 10-vuotias on aloittanut ratsastuksen viime syksynä, joten hieman jännitin hänen pärjäämistään, mutta hyvin meni!

Meidän noudettiin aamulla cityasuntomme luota, ja iltapäivällä meidät palautettiin samaan paikkaan. Ryhmässä oli 25 eritasoista turistia eri puolilta maailmaa, ja olikin varsin mielenkiintoista seurata ryhmän menoa. Kokonaisuudessaan puolikas päivämme oli hyvin organisoitu.

Suomen issikkavaelluksiin verrattuna Islannissa oli villiä menoa, saimme ratsastaa vapaassa järjestyksessä, välillä peräkkäin, välillä viisi rinnakkain. Osa osasi ohjata hevosia, osa ei. Reitti kulki laaksossa jokivarressa, ja ylitimmekin joen useaan kertaan. Jännittävää, kivaa! Kuitenkin homma oli ohjaajilla hallussa, heitä olikin ryhmässä kuusi.

Tämä muutaman tunnin vaellus oli oikein mukava ja mieleenpainuva kokemus. Seuraavaksi haaveilenkin sitten useamman päivän vaelluksesta hieman haastavammissa maastoissa! Pitäähän sitä haaveita olla...

Leppoisaa viikonloppua! Nautitaan lumisista maisemista ja vähän lauhtuneista pakkasista!

We also went riding in Iceland with my two oldest daughters. Icelandic horses are so lovely! iI was a nice experience and now I dream about a longer riding trip.
Have a lovely weekend!

12 kommenttia:

 1. Vau!! En ole koskaan ratsastanut, ja suoraan sanoen ehkä vähän jännitän hevosia, mutta tuollainen reissu olisi kyllä varmasti uskomattoman hieno kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Issikat ovat kyllä "hevospelkoiselle" hyvä tapa lähestyä ratsastusta. Minulla oli alkuun sellainen fiilis, että tässä ollaan isojen koiramussukoiden kanssa tekemisissä...

   Poista
 2. Oon ollu Suomessa issikkavaelluksella, mutta turha varmaan sanoa että tälläisessä on siihen ihan yhtä paljon samaa kuin jäniksessä ja perämoottorissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mikä vertaus! Minä olen Suomessa kokeillut issikointia vain Etelä-Suomen maastoissa ja nauttinut kyllä siitäkin kovasti. Seuraavaksi suunnitteilla issikointi Pohjois-Suomen tyyliin... Eli siis kyllä se on kivaa Suomessakin, vaikka vähän eri juttu!

   Poista
 3. Joo, olisipa hienoa, joku vaellus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Telkkarista olen katsonut jotain norjalaista ohjelmaa tuollaiselta useamman päivän vaellukselta, mutta miksei sellaista voisi toteuttaa ihan elävässä elämässäkin... siis itse!?!

   Poista
 4. Teillä on ollut kuvista päätellen ihan mielettömän ihana reissu, tuo on taatusti haaveilemisen arvoinen. Itse asiassa joululomalla yksi ystäväni heittikin ajatuksen issikkaretkestä Islantiin unelmahautomooni, tähän mennessä kun olen tyytynyt lähimmän issikkatallin tarjontaan :) Iloa uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua kiehtoo issikkareissun lisäksi ajatus patikoinnista, telttailusta, mökkimatkailusta yms. juurikin Islannin asumattomammilla seuduilla. Luonto on aivan upeaa! Kiva kuulla sinustakin! Kävin jo kurkkimassa uusinta postausta!

   Poista
 5. Heppahullujen unelmamaa! Suloiset samettiturvat! <3

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Sulle kelpais varmaan myös se useamman päivän vaellusratsastus, vai mitä? :)

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!