keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Islannin luontoa

Palailen vielä hetkeksi joulun ajan Islannin-reissullemme.

Ajelimme parina päivänä vuokra-autolla Reykjavikin ulkopuolella. Maisemat muuttuvat nopeasti hyvin hiljaisiksi, ja maaseudulla on todella rauhallista.

Maisemat muuttuvat, ja välillä oli sellainen fiilis, että ajelemmeko kuun pinnalla vai jollakin Mongolian arolla. Islannissa on hyvin vähän puustoa, mikä tekee maisemasta erikoisen.

Kävimme katsastamassa vesiputoksia, geishirejä ja mannerlaattojen yhtymämaastoa. Lapset tykkäsivät kovasti näistä erikoisista nähtävyyksistä.

Matkan varrella näkyi paljon islanninhevosia lauduntamassa siellä täällä. Niistä lisää vielä yhden postauksen verran!
___

Leppoisaa loppiaisen jatkoa! Me kaivoimme huopatossut ja villat esille ja menimme happihypylle ulos. Kaunista. Vuodevaatteet ovat pihalla, samaten pakasteet pakastinten sulatusten ajan. Semmoisia pakkaspäivän touhuja täällä!

Some more photos of our Christmas trip to Iceland. We rented a car and took a trip to the countryside. Waterfalls, geysers and just the beautiful landscape. There were Icelandic horses everywhere, but I´ll show more pictures of them later.

8 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! Erityisesti tuo kolmas on aivan uskomattoman hieno!Karua, mutta kaunista, varmasti sykähdyttävä reissu.Tyttäreni kävi viime vuonna, mutta kesäaikaan, ja kehui kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Maisemat olivat kyllä henkeäsalpaavia! Kuvaaminen piti yrittää hoitaa lyhyen valoisan jakson aikana.

   Poista
 2. Upean näköistä! Olen aina ajatellut, että Islantiin pitää mennä kesällä, mutta voisi se olla talvellakin mielenkiintoinen kohde. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella voi olla huonommat kelit, mutta onneksi meillä oli pääosin hyvät kelit. Viimeisenä päivän tosin satoi vettä vaakatasossa... Sekin tuli koettua!

   Poista
 3. Kaunista. Tuttuja maisemia neljän vuoden takaa. Minä haaveilen reissusta Islantiin kesällä, silloin maisema olisi varmasti aivan eri näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin jäi sellainen kutina, että kevät-kesä-syksy-akselilla olisi kiva tehdä uusi reissu sitten joskus...

   Poista
 4. Todella kaunista ja tunnelmat kuvissa on niin rauhallisia. Valkoinen peite maan pinnalla on eduksi, lokakuussa oli aivan mustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me naurettiin, että hiekoitushiekkakin oli cityssä mustaa laavahiekkaa. Viimeisenä päivänä satoi vettä ja tuuli vaakatasossa. Onneksi suurimmaksi osaksi oli kirkkaampaa.

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!