tiistai 12. tammikuuta 2016

Tammiturinoita

Niin se vaan menee, että tammikuussa tekee mieli puhdistaa pöytä ja aloittaa uusia asioita uudella tavalla.

Kotona olen raivannut paikkoja Konmarin innoittamana. Kirja on vielä kesken, ja kaikkea en ihan aio kirjan mukaan toteuttaa, mutta kyllä nämä alan opukset motivoivat katselemaan kotinurkkia sillä silmällä.

Kirjan mukaan ensin raivataan tavaraa laji kerrallaan ja vasta kun yksi laji on käyty läpi, järjestetään ne paikoilleen. Siis aloitetaan vaikka vaatteista. Kaikki vaatteet kerätään yhteen läjään, josta ne alalaji kerrallaan perataan. Jos vaatteita unohtuu tästä läjästä, ne  joutavat pois. Armoa ei tunneta.

Minä kasasin viikonloppuna käsineet, myssyt ja huivit kasaan ja perkasin siitä osan pois. Ihan koko vaatekaappieni tyhjennykseen kerralla en kykene, mutta onnistuuhan tuo pienemmissäkin osissa. Vähän soveltaen.

Kirja on täynnä pieniä vinkkejä, osa iskee, osa ei. Suosittelen kyllä lukemaan! Hieman uuttakin lähestymistapaa aiempiin opuksiin nähden. Saas nähdä aloitanko esimerkiksi ihan uuden tyylin viikata vaatteet kaappiin. Kokeilla aion.

Kotona heivasin myös jouluiset koristeet jo ajoissa pois. Se oli helppoa, koska Islanti-joulun jälkeen koti oli melko jouluton. Olen jatkanut koristeiden ja kaiken irtonaisen karsimista ja kodin kevyttä valkaisemista. Nyt on taas kerran sellainen fiilis, että yksinkertainen on kaunista.

Uudenvuoden kukkakimpussani oli eukalyptuksen oksia, ja niitä ajattelin hakea pakkasten laskettua lisää. Ihania! Käsiin tulee ihana tuoksu niiden käsittelystä.

Liikuntarintamallakin puhaltaa. Olen käynyt ystäväni kanssa muutaman kerran uudella jumppasalilla. Johan huomaa sielläkin nämä tammikuun uudet tuulet. Ihmisiä on jumppasali tiukassa. Itselläkin on sellainen olo, että kiva taas pienen jumppatauon jälkeen kokeilla. Lauantaina kokeilen myös uudenlaista joogaa. Hiihtokausikin tuli korkattua viikonloppuna! Ja onneksi pihalla riittää lumitöitä...

Mukavaa tammikuuta ja lumisen viikon jatkoa! Puhaltavatko sinullakin tammikuiset muutoksen tuulet?

The beginning of a new year. I feel like it´s a fresh new start. Something new in everyday life and every day. Just like fresh flowers or  the snow out there. I´ve also started new hobbies. Feels great!

14 kommenttia:

 1. Sulla nyt muutama viikkoa aikaa lukea =) Tieks se vaatteiden viikkaus on ihan älyttömän koukuttavaa. Mun ja lasten kaikki vaatteet, mitkä mahdollista viikata, on viikattu. Toimii, ja laatikot on koko ajan siistinä. Ihan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enköhän minä ehdi lukea, olen jo loppupuolella! :) Pitääkin varmaan kokeilla sitä viikkausta... Tosin mulla ei ole mitään viikkauspaikkaa, joten saa nähdä onnistuuko "ilmassa".

   Poista
 2. Mun on tehnyt myös mieli lainata vihdoin tuo kirja, mutta onhan se vähän pelottavaa... Että jos sitä alkaa ihan hulluna järkkäilemään paikkoja ja rupeaa sitten vielä minimalistiksi? No, ei taida ihan olla kuitenkaan sitä pelkoa mun kohdalla. Ajattelin kuitenkin käydä omia ja Poikaseni tavaroita ja vaatteita läpi ja laittaa nettikirppikselle myyntiin. Saattaa myös olla niin, että reilun kolmen vuoden kotona olemisen jälkeen olisi aika tehdä jotain muuta... Että vähän niin kuin muutoksen tuulia täälläkin! Ulkona ainakin puhaltaa ihan kiitettävästi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tuota kirjaa tarvitse pelätä. :) Eiköhän siitä tartu omaan pääkoppaan pelkkää hyvää. Tsemppiä sulle sinne muutosten mietinnässä!

   Poista
 3. Puhaltaa puhaltaa :) Tänään oon saanut raivattua askartelukaapit (kaikki ylimääräinen sepun hoitotädille) sekä muovirasiakaapin (voi sitä parittomien purkkien ja kansien määrää..) Kohta starttaan salille siskon kanssa, jou!

  Luulen että koetan kirjastoreissulla kuikuilla konmaria :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Konmaria vaan varaukseen, jos ei löydy heti lainaksi! Lisää puhallusta elämään! :)

   Poista
 4. Beautiful photos! Happy 2016, and warm greetings from Montreal, Canada. :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat Islantipostaukset!
  Juu kyllä täälläkin puhaltaa uudet tuulet karsimisen ym osalta. Mua vaan ahdistaa täällä se, että ei toisaalta jaksaisi nähdä kirppisjärjestelyjen vaivaa, jos ja kun vaivanpalkka on 50-100e/viikko, ja toisaalta ei tee mieli ihan kaikkea antaa ilmaiseksikaan pois, vaikka paljon kamaa olen keräykseen vienyt. Joten sitten niitä karsittujen nyssäköitä jää nurkkiin, kun en osaa päättää, mitä niille teen...argh!
  Mukavaa torstaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei tällä hetkellä ole aikaa kirppikselle, joten lähes kaikki menee vaan keräykseen tai kiertoon tutuille. Ymmärrän kyllä tuskasi, kokeilepa blogikirpparia tauon jälkeen! Tuossa Konmari-kirjassa ei muuten puhuta mitään tavaran kierrätyksestä, kirjoistakin revitään tärkeimmät sivut talteen... roskikseen vaan! Se tavaran kierrätys on toinen iso osa tuosta vähentämisestä! Nähdään pian!

   Poista
 6. Olen jo parina talvena tehnyt sellaisen isomman puhdistuksen tavaroista. Jännä, kuinka ne edellisellä kerralla säästyneet tuntuvat seuraavalla kerralla ihan turhilta. Vielä on suuri matka siihen että kaikki jäljellä olevat olisivat tarpeellisia, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa...

  Mieluiten vaihdan tavaroita johonkin järkevään (kuten vaikka kahviin) kavereiden kanssa. Kirpparipöydästä on ihan liikaa vaivaa, ja toisaalta nettikirpparit edellyttävät sitä että tavarat tullaan hakemaan kotoa. En halua päivystää täällä odottamassa tullaanko niitä hakemaan vai ei.
  Suurimman osan olen vienyt SPR:lle.

  Ehkä tuo kirja pitäisi lukea, monet ovat sitä kehuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin teen tasaisesti sellaista pientä puhdistusta, mutta nyt olen alkanut kaivata sellaista isompaa räjäytystä. Kuuden hengen taloudessa se vaan vaatii aika paljon, kun ei kaikkea voi päättää itse ja sitä tavaraa on aika reippaasti. Tekosyitä...
   Kierrätys on minusta iso osa tätä karsimista, ei tee mieli heittää käypää tavaraa roskikseen. Kivointa on tosiaan, jos saa antaa tutuille tai naapureille käyttöön.

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!