sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Mitä minulle kuuluu?






Takana on suhteellisen rankka kevät. Tappelua taloasiassa, sukulaisen sairastuminen ja kotonakin jotenkin sellainen jumahtanut olo. Tästä motivoituneena päätin tehdä muutoksia elämässäni. Haluatteko kuulla missä mennään?

Pitkin kevättä olen rukannut ruokavaliotani. Epäterveelliset mässyt ovat jääneet syrjään ja tilalle on tullut monenlaisia terveysherkkuja. Keittiöstä ja ostoskorista löytyy nykyisin vakiona avocadoja, pakurikääpäteetä, detox-teetä, rahkaa, luonnonjogurttia, kananmunia, pähkinöitä, siemeniä ja paljon kasviksia.

En ole millään ihmedieetillä, enkä ole kieltäytynyt herkuistakaan, mutta tsemppi on ollut siinä määrin hyvä, että ei ole paljon tehnyt mielikään mussutella pieniä herkkuannoksia enempää. Lisäksi päätin pysytellä tällaisella luomu-linjalla ja unohtaa keinotekoiset proteiinijuomat ja -patukat.

Ruokamuutoksen lisäksi olen hieman rukannut liikkumistani. Liikunnan määrä ei ole lisääntynyt, liikun yhäkin keskimäärin neljänä päivänä viikossa. Pilates jäi kesätauolle ja zumbakin vähenee, joten tilalle olen lisännyt juoksua ja kahvakuulailua. Kesäkuukausina on tarkoitus lisätä myös pyöräilyä, sillä kahden lajin kanssa kyllästyn.

Olo on ollut hyvä, ja vaikka muu perhe on käynyt läpi muutaman flunssan, minä olen selvinnyt karhealla kurkulla. Tunnen olevani energinen, vaikkakin jossain välissä huomasin, että syön liian vähän. Meni vähän salaatin ja smoothien mussutteluun. Siinä vaiheessa päätin lisätä ruisleivän ja pähkinöiden syöntiä. Ilman hiilareita ruuan määrän pitäisi olla tosi iso, joten hyviä hiilareita en jätä pois.

Tänä kesänä meillä remontoidaan, joten muutosta on kotirintamallakin. Minulla on iltalukemisena hyvää kirjallisuutta, jolla seuraavaksi käyn oman pääkoppani kimppuun! Hui, vaarallista!

Miltä kuulostaa? Olenko ihan hurahtanut?

I´ve made some little changes in my life during the past months. Healthier eating and some new  sports at this point. I feel good and want to have more. I´m reading something very good at the moment. Changes inside my head. Dangerous, or what do you think?

32 kommenttia:

  1. Ei, ei, hyvältä kuulostaa ja omassa voinnissahan muutoksen parhaiten huomaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tässä selvästi alkaa hakea sitä muutosta yhdestä sun toisesta suunnasta!

      Poista
  2. Ei ole hurahtamista pitää itsestään huolta. :) Voisi suositella useimmille... Ja lukeminen kannattaa aina, paras tapa kehittää itseään, saada uusia ajatuksia ja ideoita .Hyvältä kuulostaa sun ajatukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Taidankin kaivaa kaapista lisää kivaa kehittävää luettavaa. :)

      Poista
  3. Kannustan! :) Minäkin päätin aloittaa tai tehdä muutoksen ruokavaliooni. Tai elämäntapoihini. Ja on pakko pysyä, sillä en viitsi terveyden kanssa leikkiä. Mulla puhkesi kolmannen muksun jälkeen 2-tyypin diabetes ja tällä hetkellä hoidan sitä ruokavaliolla ja liikunnalla. Se riittää, ainakin vielä. Karsin myös kaikki huonot hiilarit ja ruisleivän otan ruokavaliooni heti kun lopetan neidin täysimettämisen. Eli ihan terveyden vuoksi, eikä painon. Ja oishan tuota mukava vähän kiinteyttääkin ;) . Eipä sullakaan näytä kyllä yhtään ylimääräistä olevan. Hoikka tyttö! :) Ps. Ja saahan sitä joskus toki herkutellakin. Eikö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sinulla on ainakin hyvä motivaattori, ja hienoa että olet onnistunut hoitamaan diabetesta ruokavaliolla ja liikunnalla. En minäkään ole hoikistumassa, tavoite pysyä lihaksikkaana ja hyväkuntoisena vielä eläkeiässä!
      ps. Saa toki välillä herkutella, eihän tässä muuten oltaisi pysyvässä muutoksessa!

      Poista
  4. Hyvältä kuulostaa. Kannattaa sitä paitsi hurahtaa välillä ;-) Antaa itselle vapaus kokeilla uusia juttuja ja ajatella uusia ajatuksia. Kaikessa ei tarvi pysyä, jos ei tunnu oikealta.

    VastaaPoista
  5. Kaikki kuulostavat erittäin hyvälle. Jatka samaan malliin!!! :)

    VastaaPoista
  6. Jos olet hurahtanut, niin terveellisempään elämään! Ei paha hurahtuminen....itsekkin tuota juuri opiskelen, kuten hidastamista....oman kehon ja mielen kuuntelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä aiheita sinullakin! Jatketaan siis hurahtamista!

      Poista
  7. Mä niin tykkään sun blogista! Itse pohdin ja tasapainoilen samojen asioiden äärellä. Viime talvinen väsähtäminen laittoi sysäyksen eteenpäin ruokavalion suhteen. Jätin vehnäjauhon ja valkoisen sokerin kokonaan pois ruokavaliosta ja sen kyllä huomaa olossa! Liikkumaan en kerkeä tarpeeksi. Pitkät(liian) työpäivät ja viisi lasta harrastuksineen ja ne ainaiset kotityöt vievät vuorokauden tunnit. Naurujoogaa kokeilin viime viikolla työporukan kanssa. Kannattaa kokeilla! Toimii lastenkin kanssa "tiukoissa" tilanteissa. Ja sun liikunnan määrä, käy kateeks;) krista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Ruokavalion muuttaminen on hyvä alku. Liikkumista sitten elämäntilanteen mukaan! Monesti pienikin lenkki tekee ihmeitä. Naurujooga kuulostaa tosi kivalta, kiitos vinkistä!

      Poista
  8. Itsestään pitää pitää huolta! Kaiken arjen, kenties huolien ja murheidenkin keskellä se välillä unohtuu! Pitäisi muistaa ottaa aikaa itselle miettiä missä menee ja mitä tekee itsellee hyväksi ja mitä haitaksi -helpommin sanottu kuin tehty. Itsellä on tämä kevät ollut jotenkin kenkkua aikaa... lievää alakuloisuutta ollut havaittavissa. Nyt toivon ja uskon allergiakaudenkin hellitettyä (mikä vie viimeisetkin mehut), että elämä alkaa taas maistua paremmalta! :)
    Ihanaa energistä kesää sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen iän myötä oppinut olemaan itsekäs. Lapset eivät kaipaa minua enää joka hetki, joten varastelen niitä omia hetkiä lähinnä liikunnan parissa sieltä täältä.
      Tsemppiä ja energistä kesää sinullekin! Tämä on varmasti ollut monelle allergikolle vaikea kevät! Onneksi se kukinta on koivun osalta ohi!

      Poista
  9. Hyvälle kuulostaa! Ja kuvissakin näyttää hyvälle :)
    Saisinpa itsekin väännettyä terveysnappulan päälle - talvella meni jo hyvin, vaan sitten lipesi. Olen jokotai-ihminen, siltäväliltä ei onnistu herkkujen suhteen. Nyt pitäisi palata ruotuun, hmm;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole ihan niin joko tai, johtuu varmaan siitä, että en erityisesti tykkää makeasta. Mun herkut ovat suolaisia. Tsemppiä sulle ruotuunpalaamisessa!

      Poista
  10. Hyvältähän tuo kuulostaa ja varsin järkevältä hurahduksen aiheelta. :) Ja hyvältä näyttää, sekä sapuska, että hurahtanut. :) Mukavaa kesänalkua (eikös sen lämpimän ajan taas pitäisi vaihteeksi alkaa)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! Kyllä täällä biksuja jo kaivellaan esiin, eli hellettä taas, kiitos!

      Poista
  11. Et ole hurahtanut -samoilla linjoilla minäkin. Varmaan olisin nauranut itselleni pari vuotta sitten. Nyt vedän stressiin pyhää basilikaa eteerisinä tippoina ja muutenkin raakaruoka on aikalailla ykkösosassa. Mä oon joutunut jättämään maitotuotteita vähemmälle ja tässä pitkästä aikaa kun otin vähän leipää sun muuta lisäksi ruokavalioon, on maha sanonut kyllä vastaan. Kauralla mennään siis pääosin. Mä en enää syö juurikaan mitään lihaa, mut kalaa olen lisäillyt. Lisäksi jotain ihan huuhaa-juttuja Whole Foodsista. Ehkä ne on jotain plaseboa, mutta onko silläkään väliä. Chian siemenet on muuten hyvä juttu. Laitan meiliä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esittelepä ihan huvikseen amerikkalaisia super foodeja, vai lienevätkö samoja, mitä täältäkin löytyy?

      Poista
  12. Hyvältä kuulostaa kaiken suhteen. Ei edes tarvi toivottaa tsemppiä, kun nuo tekemiset palkitsee jo itsessään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin palkitsee. Tähän hommaan jää koukkuun! :)

      Poista
  13. Hei hyvältähän tuo kuulostaa! Mä diggailen ;)

    VastaaPoista
  14. Siis vaikuttaa tosi fiksulta. Hienoa Nonna. Herkullisilta näyttävät pöperösi kaiken lisäksi ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nähdään torstaina! Kiva kiva! Rojuterapia sopii hyvin mun muutosfiiliksiin!

      Poista
  15. Kuulostaapa hyvältä! Tuollainen hurahtaminen on vain hyvästä, ja hienoa jos itsekuri riittää :). Mieheni on tuonut talouteemme tuon pakurikääpäteen, ja olen minäkin sitä välillä maistellut. On kuulemma tosi terveellistä. Pyrin itsekin tasapainoiseen ruokavalioon, vaikka aina välillä tulee sorruttua. Mutta kun kerran on tottunut syömään salaatteja, siemeniä ym ym, niin olo on sen verran hyvä, ettei roskaruokaa juuri kaipaa, ainakaan säännöllisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen tosiaan ohittanu perheessä jyllänneet flunssat. Liittyyköhän pakurikääpätee tähän? Erilaisista terveysruuista voi tosiaan löytää sellaisia herkkuja, jotka jäävät tavaksi!

      Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!