keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Remonttia pukkaa




Meillä käynnistyy piakkoin suht iso remontti. Remontti koskee siipeämme, jossa on tällä hetkellä kylmä kuisti ja kaksi kylmää varastoa. Kuistista rakennetaan lämmintä asuintilaa, ja varastotkin remontoidaan, toinen lämpimäksi ja toinen puolilämpimäksi tilaksi. Myös terassi saa uuden ilmeen.

Siipi on tällä hetkellä melko rumassa kunnossa, koska tämä prosessi on kestänyt hyvän tovin, emmekä ole halunneet tehdä pinnoille mitään.

Prosessi on ollut hidas alkujaan kaupungin puolesta. Lupaprosessi venyi vuosiksi, vaikka suullisesti lupa saatiin nopeammin. Viime hetkillä myös muutama naapuri päätti aloittaa aktiivisen vastustusprosessin "elintasosiipeämme" vastaan.

Viime viikolla taloyhtiössä oli ylimääräinen yhtiökokous, jossa vielä väännettiin kättä ja äänestettiin asiasta. Voitto tuli, mutta arvatkaapa vaan onko voittajan olo.

Tässä tilanteessa ajattelin tsempata itseni ylitse naapureiden negatiivisuuden ja keskittyä rempan suunnitteluun. Aarrekarttaa, piirustusten tutkailua, rojuterapiaa varastossa,...

We´ll start quite a big renovation at our home. The wing of our house has been a cold veranda and the rest of the wing cold storage. After the renovation the veranda will be warm houseroom and the storage will be warm. Also the terrace will be rebuilt.

We´ve had difficulties with the authorities. They´ve been really slow. At the end of the process some of our neighbors decided to be opposed to this project. Now we´re finally ready to start and I´ve decided to be positive and concentrate on the new...

16 kommenttia:

 1. No ompas ollut kurja tilanne. Mikä siinä naapureita niin harmittaa? Mikä heidän puolustuskantansa tai se juttu oikein oli?, jos saa kysyä. Onneksi tuli voitto kuitenkin kotiin. Kyllä se voitolta tuntuu, kun saatte hommat aloitettua ja alkaa tapahtumaan. Se on sitten naapureiden ihan oma ongelma, eikä kannata välittää. Asiasta on nyt mustaa valkoisella, joten nokka kohti remottia =D Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ollut mitään järkevää syytä. Ja niitä järjettömiä en halua kirjata ylös. :) Mutta nokka kohti remonttia täällä mennään! :)

   Poista
 2. Aina noita valittajia ja kapulan rattaisiin heittäjiä löytyy...nauti sinä vain rempasta ja lisätilasta..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Täytyy keskittyä meidän kotiin ja omaan elämään! :)

   Poista
 3. Just ihanat nuo aarrekartta-kuvat!!! Kiva seurata mitä kaikkea ihanaa laitatte.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia löytyi sen verran kivasti, että mun kartonki ei riittänyt. Taidan tehdä kunnon ison seinäversion! Pääset seuraamaan ihan livenä! :)
   ps. Siis talkoita tiedossa, heko heko!

   Poista
 4. Kuulostaa kurjalta tuo valitusprosessi mutta unohda se ja keskity aarrekarttoihin. Kuulostaa kivalta projektilta ja jään innolla odottelemaan töiden alkamista ja tarkempia suunnitelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aarrekartoista tulee hyvä fiilis! Niissä on paljon positiivista energiaa, kun valkkaa itselle rakkaimmat kuvat ja tekstit! Meillä on suunnitelmat jo pitkällä, piirustukset valmiina ja purku alkaa ihan just!

   Poista
 5. Mistä noita vastustajia riittääkin? Joka asiaan on aina joku puuttumassa ja valittamassa! Älä välitä niistä vaan suuntaa positiivisella energialla ja aarrekartan herkuilla kohti remonttia. Varmasti ihanaa saada lisätilaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No taitaa näitä olla suomenmaa täynnä! Mutta ohitan negatiiviset energiat ja heilutan sorkkarautaa vaan! :)

   Poista
 6. Kyllä sitä itsekin miettii, miksi ihmeessä jotkut jaksavat käyttää energiaansa ärsyyntymällä toisten elämästä ja tehdä siitä ongelman. Se on vaan näköjään niin tosi vaikea joillekin ymmärtää, että oma elämä loppuu siihen tontin rajaan ja sen toiselta puolelta alkaa toisten elämä. Remontti-intoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vissiin vaan kiva välillä yrittää säätää naapurienkin elämää! Mutta onneksi kuitenkin järki voitti kokonaisuudessa! :)

   Poista
 7. Onpa mälsää, että yhtiössänne hiertää naapurikateus. Ehkä se menee ajan myötä ohi, ja voihan kukin osakas nyt sitten tehdä saman omalle siivelleen...

  Ei muuta, kun remontti iloa!!!

  Hanna(-Maija)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika parantaa haavat... tai sitä vaan oppii väistämään... Nyt lähden perkaamaan varastoista kamoja, ne pitää sijoittaa johonkin hyvään paikkaan rempan ajaksi! Kääk!

   Poista
 8. Oih, lopputuloksesta tulee ihan varmasti hieno ja kaiken vaivan arvoinen. Tsemppiä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitä minäkin toivon. Lisäneliöitä totisesti kaivataan... :)

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!