maanantai 19. toukokuuta 2014

Ennen ja jälkeen raekuuronOmituinen, ihana keli. Etelän lämpö ja kaiken pysäyttävä raesade. Ihastelimme sadetta kuistilla ja pohdimme, kuka lapsista kastuu.

Illalla pihalla oli yhä lämmintä ja mukavan kosteaa. Minä tykkään!

Tällä viikolla tehdään suuria päätöksiä asumisen suhteen, joten nyt on hyvä hetki haistella pihan kukkasia ja yrittää olla miettimättä sen suurempia kuin Tukholmasta ostettuja vintage-housuja...

Nautitaan toukokesästä!

The weather is weird. Very hot – and then suddenly hailstorm. We were at home wondering which one of our kids is out there. This week there will be big decisions around us. Meanwhile just going around in the garden and trying not to think of anything bigger than my vintage trousers that I bought in Stockholm.

24 kommenttia:

 1. Ihania kuvia. Kesä, lämpö ja aurinko. Minä odotan, että jonkunmoinen sade yltyy tännekkin, mutta vielä ei näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Uskomatonta mikä kesä pamahti kerralla! Meilläkin sade jäi hyvin vähiin...

   Poista
 2. Meillä ei tullut rakeita, tuli vain vettä sellaisella paineella, että olin kiitollinen, että en kylvänyt salaatinsiemeniä eilen niinkuin suunnittelin... ;) Asumiskuviomietinnöt kuulostavat mielenkiintoisilta. Tsemppiä moisten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä. Niitä tarvitaan... Minäkin mietin, että miten esim. tulppaanit kestävät. Olivat onneksi sulkeutuneet ja pärjäsivät hyvin.

   Poista
 3. Kauniita kuvia! Ihanaa tämä kesä, vaikkakin nyt kovin outona saapuikin. Meillä ei satanut rakeita mutta ukkonen jyrisi tasaisena jyminänä, muutaman kerran iski jonnekin lähellekin. Satoi ja myrskysi niin, että talo humisi.

  Tsemppiä suuriin päätöksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukkostakin oli ihana kuunnella pitkästä aikaa! Tykkään erilaisista sääilmiöistä...
   ja kiitos tsempeistä!

   Poista
 4. Mä en ollut raekuuron aikaan paikalla - Mankkaalla ei satanut ;) - olisi ollut kiva nähdä nuo mustikan kokoiset rakeet livenä!

  Kuulinkin jotain huhuja noista teidän asunto kuvioista. Meidänkin asunto asian pitäisi edetä tällä viikolla. Eletään jännittäviä (ja osin myös haikeita) aikoja.


  Terkuin
  Hanna(-Maija)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jutskataan lisää kun nähdään jossain välissä! Mielenkiintoista aikaa... siellä ja täällä!

   Poista
 5. Kauniita kukkijoita myös teillä. Ajoin juuri silloin raekuuron aikaan läheiseen taimimyymälään - onneksi eivät rakeet olleet sen isompia :) Sade oli tervetullut niin ei tarvinnut tänään puutarhaa kummemmin kastella. Mielenkiintoisia asuntokuvioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä harvinaisen suuria rakeita, mutta onneksi kasvit eivät suuresti pahastuneet! Kiva oli katsella noita rakeita suojassa, oli nimittäin aika viileä fiilis!

   Poista
 6. Hei onko teillä tuo "vesiputki" :-) Meillä näkivät sellaisen kaupassa ja halusivat heti. Ei vaan ole paikkaa, minne laittais… Pistänpä meiliä samalla - tänään tuli teiltä sieltä snailmailia, KIITOS!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut tuo vesiliukumäki jo useamman vuoden, ja vielä ehjä! Pojat pääsevätkin kesällä testaamaan sitä meille, jos vaan on riittävän lämmintä! Olit kovasti ajatuksissa, kun sitä "aarrekarttakorttia" väsättiin! Ole hyvä vaan. :)

   Poista
 7. Mitä ihmettä asumisen suhteen on käymässä,alkoi jännittää heti?

  Me ajettiin eilen Vehkosuolle kastelemaan kasvimaata paniikissa, ettei pikkutaimet siellä näivety (sadetutkan mukaan ihan ohi menisi sade) ja sitten kylille takaisin, niin eikös sieltä ala koko yön kestävä sade sitten. Sellaiseta se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palaan asumisasiaan, kunhan tiedän jotain. Isoja päätöksiä työn alla...

   Minä jätin tältä keväältä suuret kasvimaajutut väliin, kun ollaan kahdessa osoitteessa eikä ole kastelijaa kummassakaan päässä. Olisin vaan turhaan stressannut! Äidilläni on jättikasvimaa, jota voin sitten ihastella (ja hyödyntää)... ja nautin sun kasvatusjutuista näin virtuaalisesti!

   Poista
 8. Täällä ukkosti kahteen otteeseen ja ihan päällä oli...ukkosten ajan satoi vettä, kuin saavaista kaataen ja taas paistoi aurinko...kuten nytkin,..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan etelän keli siis! Muistan yhden Italian-reissun, kun aina iltapäivisin tuli kunnon ukkoskuuro!

   Poista
 9. Mitä, rakeitako? Hui! Ihanan kesäisiä kuvia! Mukavaa päivää sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tosiaan reipas raekuuro. Rakeet mustikan kokoisia. En ole ennen nähnyt niin isoja rakeita! Kaipa nekin kuuluvat kesään... :)

   Poista
 10. Melkoista toukokesää on ollut :) Hmmm, muutoksia ja päätöksiä. Kuulostaapa jännältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää, ja osin ahdistavaakin... Mutta palaan asiaan!
   ps. Kirja saapui ja illalla jo aloittelin! Kiva kiva!

   Poista
 11. Ihan mahtava keli tosiaan. Hieman korviin koski rakeiden pauke, kun suojaan juoksi =D Tulppaanit eivät kyllä tykänneet. Se oli niiden menoa. No ensi kesänä sitten uudestaan, hih. Mitähän mahtaa asumismuutoksiin kuulua?? Jään mielenkiinnolla odottamaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin just viikonlopun ennusteet! Tosiaankin nautitaan! Jospa lähtis talviturkki. Meillä tulppaanit muuten säilyivät noista rakeista huolimatta. Ihme!

   Poista
 12. Kuulostaa jännittävältä - tuo asumisesta päättäminen siis. Onnea päätöksen tekoon.
  Ja onpa mahtava rae! Sanotaanko sitä muuten rakeeksi, kyllä kai.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännittävää ja ahdistavaa samalla kertaa... Kyllä se ihan rae on, kylläkin jätti-iso!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!