perjantai 13. kesäkuuta 2014

Summer pastels


Sadepäivinä on tullut pyörittyä sisällä kotona, siivoiltua ja vähän järjesteltyä. Tunnen oloni varsin hyödyttömäksi, kun en pysty edistämään remonttia. Apinamies on normitöissä, ja rempan alku on hänen heiniään.

Täällä sisällä olen vähennellyt tavaroita sieltä täältä, ja nostellut kesäisiä pastellisia sävyjä esiin. Uhmasin sadetta aamulla ja hain muutaman sireenin oksan. Tuoksuupa ihanalta! Pionitkin kävin tukemassa, kun sade oli taitellut ne melko alas.

Alakerran vessaan laitoin parin vuoden takaisen kesäkäsityöni, eli virkatun maton, jota en ole raaskinut vielä ottaa käyttöön. Jotkut jutut vaan ovat sellaisia. Mutta nyt loppui säästely ja pehmoinen matto pääsee käyttöön.

Liitutaululta hinkkasin pois lasten lukujärjestykset ja kirjoittelin kesäisemmän tekstin, jota tosin on vähän vaikea uskoa parin sadepäivän jälkeen.

Virkkuukoukku on kesälomalla määräämättömän ajan, mutta purnukkatehdas käynnistyi eilen aamulla. Pientä uutta ympäri talon.

ps. Äitini tekemä ohrarieska on muuten vaan kuvasarjassa, kun se on niin hyvää ja nättiäkin vielä...

Ihanaa viikonloppua!

It´s been raining for a couple of days. I´ve organized our home, cause I haven´t been able to do anything  in our wing-renovation. Some pastel tones for the summer this time...
Have a lovely weekend!

14 kommenttia:

 1. Onpa suloisia kesäkuvia. Tykkään erityisesti tuosta kynttiläleipä-kuvasta....kynttiläleipä? Taisin keksiä uuden sanan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttiläleipä suorastaan huusi päästi kuvaan ennenkuin tuhosimme sen... :)

   Poista
 2. Sattuipas. Mulla oli vakaa aikomus aloittaa aamu tuoreella ohrarieskalla, mutta meidän lähikaupassa EI ollut ohrajauhoa. Käsittämätöntä. Nyt tyydyn kuolaamaan sun kuvia. Ne on niin herkkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika outoa, kun nykyisin kaikenlaisia erikoisjauhoja löytyy joka kaupasta, ja sitten tuollaisia peruskotimaisia ei...

   Poista
 3. Onpas netti tuo syreeni liitutauluseinää vasten :-) Saas nähdä, kukkiiko mikään enää, kun me tullaan. Voisitkin joku päivä käydä kurkkimassa onks mun pionit jo kukassa (ota kuvia, jos on!)... Hyvä, että elämässä jotain "jännitystä". Ja on mulla tietty paljon koko kesän ja syyspuolenkin kukkijoita siellä. Mutta pionit ja syreenit eniten sydäntä lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pihassa on unkarinsireeniä, joka kukkii myöhemmin kuin suurin osa sireenilajeista. Luulen siis, että niiden osalta olet myöhässä. Pionit taas näyttävät olevan lähistöllä vielä kirsikkatomaatin kokoisia nuppuja, joten niitä ehtinet ihailemaan, varsinkin kun täällä on kylmää keliä luvassa. Voinhan minä hyvinkin käydä kameran kanssa seikkailemassa... :)

   Mun pionit on muuten hujahtaneet niin pitkiksi, että kauhea tukeminen, varsinkin kun on satanut roimasti. Mutta eivät ole vielä katkenneet... :)

   Poista
 4. Tuota ekan kuvan tekstiä, kun katsoin, mietin, että onneksi.. Ei oikein kesältä tällä hetkellä tunnu..:) Tosi kaunis tuo vessan matto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuntui kyllä ihan utopistiselta tuo teksti, mutta toisaalta lohduttavalta, koska vastahan tässä juhannusta odotellaan. Kyllä se teksti siis on ihan totta. Arvaa vaan onko lallateltu sitä laulua...

   Poista
 5. Simppeleitä, mutta niin sieviä purkkeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, noita on kiva ripotella sinne tänne kotiin tuomaan uutta ilmettä. Kynille, koukuille ja puikoille sekä vaikka kukkasille...

   Poista
 6. Tuo kirjoittamasi viesti sopii tosi hyvin tännekin. Tuntuu, kun loma olisi tähän asti karannut aivan käsistä ensin sairauden ja nyt muiden juttujen kanssa. Sisätiloissa, enimmäkseen makuulla... ähh, tylsää. Mutta lomaa on jäljellä, ja lopusta otetaan kyllä ilo irti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään paistaa aurinko ja heti on kivempi fiilis, vaikka ei mitään hellettä olekaan. Kyllä se tästä... Toivotaan, että olet jo toipunut kunnolla!
   Mukavaa kesää!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!