maanantai 30. kesäkuuta 2014

Puutarhurit töissään


Ulkona on ollut sen verran vilakkaa, että on ollut lähes pakko välillä puuhailla jotain, kun lölliminen ja kölliminen ei ole onnistunut.

Kesäkodin piha on melkoinen pöheikkö. Päätimme jo aluksi talon hankittuamme, että emme tee pihalle mitään radikaalia koneellista. Ja käsipelillä ei suuria saa aikaan. Nyt sain käyttöön sähköisen pensasleikkurin, jolla oli ihana käydä pihan kimppuun.

Lumimarja ja syreeni ovat valloittaneet pihaa, ja päässeet leviämään edellisen perkauksen jälkeenkin. Nyt surrautin pensaita leikkurilla ja nautin. Olipas kivaa. Ja tehokasta. Apurit olivat myös innoissaan surraamassa koneella.

Pensaiden lisäksi olemme kaataneet isoja puita ja sahailleet vanhoista vaahteroista oksia, jotka tulevat katon päälle tai muuten varjostavat taloa.

Meidän pihassamme on joskus ollut hieno puutarha. Puutarhaa on hoitanut oikein palkattu puutarhuri. Nyttemmin tästä on muistona alapihalla muutama päärynäpuu ja luumupuu, ja yläpihalla omenapuita. Ruusuja kasvaa siellä täällä pusikossa, ja niitä yritin joku vuosi sitten siirrelläkin. Kaiken joukossa kasvaa varmasti vanhoja aarteitakin, jotka eivät nyt pääse kukoistamaan.

Välillä tulee mieleen, mitä kaikkea pihasta saisi, ja mitä se vaatisi. Olisi aika kiva saada ammattilainen suunnittelemaan ja vaikka toteuttamaankin sellainen ihana vanha pihapiiri...

I´ve done some garden work in our summer house. I love the bush cutter, so easy and efficient!

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, sellainen omanlaisensahan se on. Vanhassa talossa on kyllä erilainen henki! Meillä vanhin osa lienee 1700-luvulta...

   Poista
 2. No voihan nyt… lähetin piiitkän viestin sinulle aamulla ja eihän se täällä ollutkaan. Höpisin jotain siitä, että voisikohan joku suunnitella teille sellaisen yksinkertaisen puutarhan, jossa perinnekasvit pääsisivät oikeuksiinsa…?

  On hyvä, että pelit ja vehkeet on kunnossa, kun saa oikein raivausinspiraation. Itsekin tykkään silloin tällöin oikein kunnolla pistää tuulemaan puutarhassa, mutta kyllä se luonto aika hyvä vastus tuntuu olevan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voih...

   Minä luulen, että tässä pitäisi seuraavaksi saada ammattilaisen suunnitteluapua, jos meinaisi tästä jotain hienompaa saada aikaan. Mutta katsotaan, ehkä joku päivä! Luonto on kyllä tosiaan aika hyvä vastus tällaisessa pihassa, joka on saanut rehottaa aika pitkään!

   Poista
 3. No ompa teillä puuhaa - sielläkin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täällä ihan vaan laiskoteltukin, mutta jotenkin kyllä kaipaan välillä touhuakin. Kässäjutut ovat olleet ihan jäissä, joten pihahommat ovat olleet kivaa vaihtelua!

   Poista
 4. Tai sitten se saa olla ihan sellaisenaan :) Lomailun kannalta paras ratkaisu. .?

  Ihanaa kesää anyway, satoi tai paistoi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin lomailun kannalta tuo pöheikkö on paras. Päätettiin joskus, että ei nurmikkoa tänne, koska siitä tulee vaan paineita, kun se on aina sitten pitkänä... Ihkua kesän jatkoa, kyllä se tästä lämpenee!

   Poista
 5. Raivaaminen on niin palkitsevaa, kun työnjälki näkyy heti :) Heti kun saan pensasleikkurit käteeni, niin silmiini iskee hullunkiilto :D Vanha kaunis puutarha olisi kyllä oikea unelma! Ehkä pikkuhiljaa?

  Ihanaa heinäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo tätä itse meinataan raivata, täytyy tosiaan ottaa yksi osa pihaa kerrallaan. Mutta tänä kesänä ei enää suurempia puunkaatoprojekteja. On nimittäin melkoinen työ siinä oksien ja runkojen hävittämisessä. Me kuskasimme peräkärryllä jäteasemalle suurimman osan...
   Ihanaa heinäkuuta sullekin!

   Poista
 6. Puutarhassa huhkiminen on kyllä ihan parasta :) Unelmassa oli samanlainen tilanne ja muutama kesä sitten laitoimme sen kuntoon. Nyt sen ylläpitäminen on itse asiassa aika helppoa. Tsemppiä pihahommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten te laitoitte Unelman pihan kuntoon? Oliko kaivuria apuna? Meillä ainakin tuota pensaiden juuristoa on niin paljon, että pitäisi maa vaihtaa...

   Poista
 7. No nythän se puska tosiaan näkyi mutta ihana pöheikkö onkin! Mutta rajansa kaikella, omani meinaan alkaa olemaan niillä rajoilla myös, että kohta pitää vesurin kanssa tulla, että pääsee meillä ovelle saakka :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pöheikkökin voi tosiaan ahdistaa, kun se vuosi vuodelta "käy kimppuun"! Siis valloittava pöheikkö! :)

   Poista
 8. Ihanalta näyttää oli pöheikköä tai ei ...:-))

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!