tiistai 10. kesäkuuta 2014

Vaatekaapilla
Tässä kevään ja alkukesän rytinöissä olen katsellut vaatekaappejani uusin silmin. Tällä kertaa en ole miettinyt, mitä vaatetta en olisi pitänyt päälläni vuoteen tai kahteen ja sillä perusteella karsinut pois. Olen enemmänkin pohtinut, mihin vaatteisiin minulla on positiivinen tunneside.

Aika paljon löytyy sellaisia perusvaatteita, joita laittaa päälleen vanhasta tottumuksesta, mutta joista ei tule mitään erityisen hyvää fiilistä. Ne siis joutavat pois, ainakin suurin osa. Epämiellyttäviä tai epäsopivia juhlavaatteita, remppahommiin säästettyjä kulahtaneita ja niitä parhaat päivänsä nähneitä alusvaatteita.

Samaan kategoriaan kuuluvat uimaosastoni vaatteet. Tytär lainasi parhaan uimapukuni, ja nyt käytän sellaista, jossa en haluaisi törmätä hallilla tuttuihin. Bikinit ovat joko haalistuneita tai sitten elastisuutensa kadottaneita. Siispä uusia sovittelemaan. Tyylikin on mietittynä. Vaikkapa tuollaiset Espritin merihenkiset olisivat aika kivat.

Muutama uusi hankintakin on tullut tehtyä kevään aikana. Monday to Sunday Home -Päiviltä tilaamani tähtipaita on ollut ihan lemppari. Samaten Tukholmasta tuodut kuviopöksyt. Molempia lainailee mielellään myös teinineiti, jonka kanssa alamme olla samaa kokoa.

Positiivisia fiiliksiä minussa herättävät kaapistani löytyvät aidot vanhat retrovaatteet. Minulla on muutamia tunikoita ja paitoja, joista en kyllä luovu. Voisin taas ottaa ne käyttöön. Samoin muutamat pitkät hameet ja mekot. Niin, ja hameita aion käyttää jatkossa enemmän!

Musta kirppikseltä löytynyt maksimekko toimii juhannusmekkona. Jos tulee liian vilakka, leggingsit alle ja taas tarkenee! Päälle vetäisen illan viilentyessä tuon vihreän Me&I:n paidan, kirppislöytö sekin. Nuo mustat pellavahousut ovat toinen kesän ehdoton suosikki. Toimivat helteellä ja viileämmällä. Ne ovat jalassa nytkin.

Hyvän tuulen metsästys vaatekaapilla jatkuu. Olen vasta puolivälissä. Minun rojuterapiaani kuuluu myös vaatteiden sovittelu, jotta oikeasti tietää, miltä vaate tuntuu yllä. Lähdetkö messiin omalla kaapillasi?

I´ve been organizing my wardrobe. There are too many clothes that don´t give a special positive feeling. Old celebration clothing and something that I´ve just kept for painting and so. Now they´ll find a new home. 
I´ve even bought some new clothes this spring. Some of them from stores, but mostly from flea market.
My work will go on, since I´n trying most of my clothes on to really know if they make my feel positive...

10 kommenttia:

 1. No juu, kyllä lähden! Ajankohtaisia aiheita, varastossa pari postausta koskien rojuterapiaa, sekä raitamekkoja :D Ja turha kai mainitakaan, että tykästyin tosi paljon tuohon tähtipaitaan, sekä biksuihin :) Mustat leveälahkeiset näyttää myös ekstramukavilta jalassa!

  Sulla on siellä sattunut ja tapahtunut, anteeksi etten oo ehtinyt kommentoimaan. Mukavia ja mielenkiintoisia uusia tuulia :) Nautitaan kesästä ja ollaan kuulolla!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä tiedän, että ollaan molemmat raitafaneja! Eikä tosiaan tartte anteeksi pyydellä, jos et ole kommentoinut. Sähän olet lomalla! :)

   Poista
 2. Joo liikaa löytyy täältäkin kaapista vaatteita, joista ei kyllä hyvää fiilistä irtoa. Samaa hommaa pitäisi siis täälläkin tehdä. Sadepäivän hommaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadettakin on luvassa auringon lomassa, joten ehtii hyvin kaappien kimppuun! :)

   Poista
 3. Jess Nonna, kyllä lähden mukaan ja samalla periaatteella kuin sinä. Pitää varata Akseliin kirppispaikka jo nyt elokuuksi :-) Kiitos taas tästäkin inspiraatiosta - olet ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja elokuussa nähdään sitten taas Bloggareiden kirppikselle, eiks niin? Kaikki vaan sitten katsomaan, millainen rekillinen niitä vaatteita siellä pullistelee... (Iik, paineita.) :)

   Poista
 4. Mulla oli eilen todella ahdistava tilanne vaatekaapilla. Olen haalinnut hirveästi kirppikseltä kaikkea ja nyt tuntuu, että kaikki on murroksessa. Tyylikin, eikä ole mitään päälle pantavaa. Lisäksi haluaisin pyrkiä siihen muutamaan perusvaatekappaleeseen, mutten ole toistaiseksi kyennyt. Toisaalta aina kyllä käytän vain niitä muutamaa päälimmäistä. Ystäväni juuri kertoi, että hän oli siivonnut vaatekaappinsa niin, että oli jättänyt sinne 30 vaatekappaletta (ei koske alusvaatteita eikä urheiluvaatteita) ja loput vienyt vintille muutamaksi kuukaudeksi. Oli toiminut. Siis vintiltä sitten suoraan kirppikselle.

  Mutta joku raitamekko on pakko mennä ostamaan. Teijan inspiroimana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä voisin myös hyvin pistää puolet vaatteista pellolle. Olen myös haalinut kaikenlaista kirpparilta ja huomaan käyttäväni vain tiettyjä. Tuo vintin kautta karsiminen kuulostaa armolliselta! :)
   ps. Mä odottelen, että se ihana raitamekko kävelee kirppiksellä vastaan! Kelpais mullekin!

   Poista
 5. Vähän samalla periaatteella nappailen vaatteita mukaan Vehkosuolle. Käytän paljon tunnetta valintoihin. Joskus naurattaa, kun mennään jonnekin ihmisten ilmoille ja tajuan, että lapset on ihan samoissa väriteemoissa, kuin itse. Kukahan ne vaatteet valitsi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä täällä olen miettinyt, että miksei sitä hyvää fiilistä voisi olla vaatteissa arkena ja juhlana. Eikä se tarkoita, että niiden vaatteiden pitäisi aina olla kalliita ja hienoja... (Sama vika täällä pienempien vaatteissa, teinit ei enää suostu äidin valintoja aina ottamaan...)

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!