perjantai 4. heinäkuuta 2014

Keskikesän satoa


Kesäkuu meni ja kalenteri kääntyi heinäkuulle, vaikka ei sitä täällä kesäkodissa oikein muusta huomaa kuin luonnosta. Minä elän ilman papereita, sanomalehtiä ja nettiyhteyttä arkena. Ei ihan helppoa, mutta taatusti hyödyllistä välillä.

Luonnosta huomaa, että kesä etenee. Teimme neidin kanssa metsäretken eräänä iltana, ja metsässähän oli jo sinisiä mustikoita! Olin yllättynyt. Ei vielä ihan pakkaseen asti, koska osa on vielä raakoja, mutta aurinkoiselta paikalta saa jo hyvin piirakkamarjat.

Sieniäkin löysimme. Tatit ovat syöntikokoisia, ja kantarellitkin pilkistävät jo maasta. Tästä alkaa se minun lempikauteni... Metsässä on nimittäin ihanaa!

Voikaa hyvin ja menkää metsään!

The summer is giving it´s fruit to us! Blue berries and mushrooms are growing and getting ready to be picked up! I love forests!

10 kommenttia:

 1. Voi miten ihania kuvia...maalaismaisemaa!! Ja tuo mustikkapiirakka on vaan niin lemppari. Lapsuus tulee mieleen, kun mamma aina sitä paistoi..:) Tykkään, myös erityisesti tuosta ikkuna kuvasta (3 kuva).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo mustikkapiirakka maistuu niin eriltä, kun sen tekee tuoreista mustikoista! Ei kun leipomaan... :)

   Poista
 2. Ohho, siis aikamoinen saalis jo. Metsä on minun lempipaikka kodin jälkeen ja oikeastaan päivittäin siellä liikun. Hetki vielä mustikoihin täällä, mutta pian. Pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tämä tuleva lämpö kypsytä mustikat aika nopeasti. Ja mansikat myös, nam!

   Poista
 3. Oi miten siellä on jo kypsynyt herkkuja! Täällä ei ainakaan mustikoista ole vielä tietoakaan.. Ihanan ilmava tuo maalaismaisema - tilaa hengittää :) Nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Peltomaisemissa on kyllä jotain ihanaa, ilmavuutta ja tuulen tuiverrusta! Ja peltoaukeama piilottaa melkoisen määrän elämää suojiinsa, aina on kiva kulkiessa tiirailla ja kuunnella mitä havaitsee!

   Poista
 4. Oi, pitää käydä siis meidänkin metsässä kurkkaamassa mustikoiden tilaa, tosin taitavat vielä olla raakoja, kun vielä sireenitkin kukkii huvilan pihalla, eikä kasvimaallakaan tahdo mikään kasvaa, mutta ehkäpä nyt vihdoin lämpenee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän nyt kypsy metsissä ja kasvimailla kaikki hienosti! Mukavaa lomaa!

   Poista
 5. Näissä jos joissakin on sitä ihanaa kesälomafiilistä! Pitäisi itsekin ottautua kuvailemaan KESÄkuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mökkitunnelmissa se kesäkuvien ottaminen on jotenkin helpompaa! Nautitaan lämmöstä!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!