sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Kauden lopetus








Niin se taas loppui – yksi mökkikausi. Kesäkoti on tyhjennetty ja täällä kotona pesukone jyllää.

Syyslomaan kuului ratsastusleiri isommille ja heidän kavereilleen. Meillä on aivan ihana ratsastuspaikka. Mahtava fiilis viedä heppahöperöitä sinne, kun itsekin viihtyy!

Tammisaaren kierroksella käytiin kirppikset läpi ja tein yhden todella mieltä lämmittävän löydön. Kuvailen sen myöhemmin omalla paikallaan. 

Viikonlopuksi saimme vielä ratsastuskavereiden vanhemmatkin lopettelemaan mökkikautta. Nyt vatsa on pinkeänä kaikesta herkkusyömisestä. Nam. Raclettea, ankkaa ja savukalaa listalla... Tuo pimeä kuva on raclette-tunnelmista.

Pientä ulkoiluakin harrastimme. Kuvassa yhden aamupäiväreissun saalis! Ei voi valittaa. Meillä syödään ensi viikolla kantarellipastaa! Uskomatonta, että tähän aikaan löytää vielä hyvälaatuisia kantarelleja.

Nyt on kyllä aivot taas nollattu ihan kivasti. Lapsilla oli taatusti yksi elämänsä parhaista syyslomista tuon ratsastusleirin takia, mutta eipä ole äidilläkään valittamista!

Mukavaa lokakuun lopun alkavaa viikkoa! Vettä sataa, mutta jokohan tuo kohta muuttuisi lumeksi?

ps. Iltalukemisena Jukka Poikaa. Ihan uniin asti!

We had a lovely autumn holiday in our summer house. A couple of extra days off. Our biggest kids and their friends had a riding camp, and they were so happy! We heard a lot of horses!

At the weekend our friends joined us. We had a lot of good food: raclette, duck and smoked fish for example. And of course some mushrooms from the forest nearby.
Now I´m ready to start a new rainy week! Looking forward to see the first snow!

16 kommenttia:

  1. No huh, mikä saalis :) Mekin pyörähdettiin metsässä, mutta ihan noin painavat kantamukset eivät olleet poistullessa, jotain kuitenkin ;)

    Iloista alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä oli tosiaan vaan parin tunnin leppoisan kävelyn tulos! Meille tuli vajaa yksi kori ja tuttavaperheessä olikin eilen illalla ollut sienitehdas!
      Mukavaa viikkoa!

      Poista
  2. Olet uskomaton sienestäjä!;)
    Ihanat syyslomatunnelmat teillä ollut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mulla oli vähintään yhtä innokkaita sienestyskamuja! =)

      Poista
  3. Huikea saalis! Ratsastamaan rupesi taas tekemään mieli... josko vanhaa harrastusta taas jossain vaiheessa virittelisi uudestaan vireille vanhimman tyttöni kanssa (nuorempaa kun ei kiinnosta). Saanko kysyä, millä tallilla käytte? Viihtyisältä tallilta vaikuttaa jutun perusteella:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä paikka sijaitsee tuossa Tammisaaren kupeessa. Jos haluat tarkempaa tietoa, laitatko vaikka mailia. Kyllä mullakin on vähän sellainen kipinä, että voisi kokeilla... Se taitaa kyllä tihkua tekstistäkin! =)

      Poista
  4. missä lienee noin huikee leikkipaikka?
    ja onneksi olkoon sienistä.
    haluaisin myös lisää suppiksia, on vaan niin vähän aikaa ettiä kun pimeä tulee niin aikaisin,

    VastaaPoista
  5. Voi nyyh, ensi keväänä sitten taas..! Mut pian se menee se talvi. Itse haaveilen vielä yhdestä päivästä mökillä, ilman lapsia, että voi saattaa kaiken rauhassa talvikuntoon. Mutta nähtäväksi jää, saattaapi olla, että mies menee yksinään.

    Jestas mikä suppissaalis! Ihan menee kylmät väreet tuosta määrästä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaat varmaan, että minä en ole kovin surullinen mökkikauden päättymisestä noiden hiirulaisten takia. Hermo menee niitä kytätessä! Nyt on myrkyt ladattu ja keväällä sitten siivoamaan!
      Mukavaa viikkoa sulle!

      Poista
  6. Vau miten hyvännäköisiä sieniä paljon! Itse en viitsinyt edes käydä metsässä viikonloppuna, kun oli niin märkää ja ajattelin, että kaikki sienet jo niin kehnossa kunnossa. Varmaan haikeata laittaa mökki talvikuntoon. Onneksi se ei ole ikuista, vaan kohta voi taas palata :) Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sienet oli vielä ihan prima-kunnossa! Yllättävää!
      Mukavaa viikkoa sullekin!

      Poista
  7. Voi jestas kuinka paljon sieniä!!Muistan kun pojat oli pieniä toi leikkipuisto oli niille ihan liian hurja:)
    Nyt kun perheen iskä on saikulla vois joku päivä käydä Fiskarsin uudessa leikkipuistossa.Jäi kesällä käymättä.
    Huomasin muuten kesällä et Tammisaaressa oli ihan tosi kiva lamppu liike.Siellä myytiin sitä lov teetä? Sä tiiät kun käyt siellä tanskanmaalla...
    Varmaan taas haikeaa jättää kesäkoti.Eilen just mietin kuinka kiva on kuitenkin talvella asua kerrostalossa vaikka kesällä en yhtään tykkää.Me mennään kans katsomaan Jukka Poikaa vissiin ens kuussa...kivaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo leikkipuisto on kivan laaja, isotkin viihtyy. Paljon laajentunut!

      Tuo lamppukauppa täytyykin tsekata. Tulee mieleen yks liike!

      Wau, minne olette menossa katsomaan Jukka Poikaa? Mä haluaisin sellaiseen koko perheen konserttiin Jukka Poikaa kuuntelemaan.

      Poista
  8. Kuulostaa todella täydelliseltä mökkikauden päätökseltä!

    Kylläpä haaveilen, että päästään tulevina vuosina itsekin mökillemme. Nyt on mennyt aikaa tulevan kodin remppaamiseen eikä rentouttavia hetkiä toisessa maailmassa ole tullut harrastettua. Mutta tämä remppahan kestää vain oman aikansa. Katsotaan jos vaikka ensi kesänä lähtisi heppojen kanssa mökille.

    Sari R-E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rempan keskellä olisi varmaan hyvä heittäytyä välillä lepoasentoon mökille! Mutta aikansa kutakin! =)

      Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!