keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Pakettikortteja
Väänsin tässä eräänä päivänä pinkan pakettikortteja suhteellisen jouluisissa väreissä. Dymoa naksuttelin niin, että rupesivat jo kirjaimet surisemaan päässä. Onneksi laite kesti kuumentumatta.

Olin ajatellut, että nopeastihan näitä askartelee, mutta yllättävästi sitä aikaa kului. Jäin taas kerran pohtimaan, mitä näille voi laittaa hinnaksi ja onko mitään järkeä vääntää tällaisia. Käsillätekijän ikuinen dilemma...

Mitä sinä maksaisit viidestä tällaisesta pakettikortista? Nämä ovat tukevia, koska taustalla on valkoista vesiväripaperia.

I made a pile of package cards for Christmas a couple of days ago. It took longer than I had expected and I started to think if it´s worth doing. What would you pay of five such cards?

25 kommenttia:

 1. No joo, se on kyllä kovin hankala hinnoitella itseänsä. Toiset on valmiita maksamaan enemmän, kuin toiset. Itse syyllistyn liian usein siihen ajatteluun, että en osta, kun osaan tehdä itsekin... (mutta useimmiten ei kyllä tuu sitten tehtyäkään!)

  Mutta ihania nää on ja varmasti menee kaupaksi, kun vaan keksit sopivan hinnan! Millon teillä taas olikaan ne myyjäiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kotikulman myyjäiset ovat su 9.12. Olisi ihana jos lähtisit retkelle!

   Minä olen vähän miettinyt tuossa hinnoittelussa, että mihin hintaan viitsin edes tehdä. =)

   Poista
  2. Pistetään kalenteriin ;) Ei tiiä vaikka yllättäis :)

   Poista
 2. Täällä pohditaan samaa:D joulumyyjäiset lähestyy.. Ja vaikeeta tuo hinnoittelu. Oisko 3e liian vähän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa teidänkin miettiä, paljonko oikeasti aikaa menee tuotteeseen. Ekoissa myyjäisissä ainakin helposti alihinnoittelee!

   Poista
 3. Minä olen maailman huonoin hinnoittelemaan tuotteitani, onneksi opintojeni tiimoilta opet ovat vähän takoneet järkeä päähän :) Kiva idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin näissä kässäjutuissa olen unohtanut täysin nuo vanhat kaupalliset opinnot. Jos laskee jonkin järkevän tuntihinnan mukaan tuotteille hintaa, se nousee ihan pilviin. Mutta täytyy pitää järki päässä!

   Poista
 4. Toi hinnoittelu on niin, niin vaikeeta. Olen toiminut aikanaan vaatetusalalla omassa pikkuyrityksessä ja vaikka todella arvostan omaa ja muiden kädentaitoa, en vieläkään koe hinnoittelua helpoksi! Jos pyytää liikaa, ei tule kauppoja ja jos myy liian halvalla, menee minusta vähän arvostuksestakin sen halvan hinnan mukana! Ei minusta näköjään ole apua, kunhan taas täällä höpöttelen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinähän se perustotuus on! Hyvä että joku muistuttaa! Täytyy tehdä sellaisia tuotteita, jotka menevät kaupaksi järkevään hintaan. Siis kannattavaan hintaan.

   Poista
 5. Mäkään en osaa hintaa sanoa, mutta just tänään mun esimies (mies) kysyi multa, mitä se voi veloittaa mun työstä per tunti, kun myi mun osaamista. No enhän mä osannut sanoa. Se sitten tuskaili, että te naiset ette sitten osaa hinnoitella itseänne. Oikeassa oli, liian vaatimattomia ollaan. Ja se lätkäisi mun tunnille hinnan, joka oli kaksinkertainen kuin olin itse ajatellut. Lähde siltä pohjalta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just hiffasin, että sehän on tuotteesta kiinni. Pitää olla tarpeeksi hyvä tuote, että pystyy "perimään sen sun kaksinkertaisen hinnan"!

   Kyllä ne miehet osaa...

   Poista
 6. Ihanasti ideoitu nämä pakettikortit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! =) Jos eivät mene kaupaksi, niin käytän itse!

   Poista
 7. Kivoja nuo on. Enpä hintaa osaa heitellä, mutta sellaisen näkökulman, että kun tekee työkseen ja sillä pitäisi tienata elanto, niin hieman aina "nyppii" katsella miten "harrastuksena" myyvä myy jonkun samanmoisen tuotteen polkuhintaa. Siinä tulee sellainen olo, että miten ihmeessä KEHTAA pyytää omaastaan sen mitä siitä pitäisi saada, työn vielä ollakseen kannattavaa... Vaikeeta se on,hinnoittelu, sitä ei voi kieltää. Ja totta on, kun hinta on "olevinaan liikaa" ei tavara liiku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paras esimerkki ovat mielestäni Marttojen myyjäiset ja vastaavat, joissa eläkeläiset kutovat sukkia sellaiseen hintaan, että sillä ehkä saa just langat. Ihan hirvittää!

   Poista
 8. Voi vitsi, tuo idea täytyy kopsata! :) Taitaa se vähän olla niin, että ei näillä käsitöillä rikastumaan pääse. Ikävä kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan! Erilaisilla papereilla saa korteille erilaisen ilmeen. Käsityöläiset eivät taida olla "juorukalentereiden" kärjessä! =)

   Poista
 9. Minulla on vähän sama ongelma kuin Teijalla tuolla ihan alussa: usein ajattelen, että osaan itsekin tehdä jotain enkä siksi ole valmis maksamaan kovin paljon tai edes ostamaan - ja sitten kuitenkaan en jaksa/ehdi/tule tehneeksi jotain kivaa. Olen kuitenkin toisinaan valmis maksamaan käsityöläisten tuotteista aika paljonkin, kun on kyse laatutavarasta ja myyjän omasta hauskasta ideasta, joka on toteutettu hyvin. Ostajalle "sopiva" hinta riippuu vähän siitäkin, tekeekö joku tuotteita harrastuksenaan vai pitääkö hänen elää niiden tekemisellä.

  Luulen, että 5 kappaleesta maksaisin 2,50.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse myyjäisissä myydessäni törmännyt siihen, että joku on vähän ilkeään sävyyn sanonut, että enhän minä tätä osta, kun teen itse. Niinpä.
   Tulehan joulutorille katsomaan, mihin hintaan minä näitä YRITÄN myydä! =)

   Poista
 10. Tarkoitukseni ei ollut olla ilkeä enkä myöskään myyjäisissä kommentoi kenenkään tuotteita ilkeästi (en edes silloin, kun selvästi näen, että idea on kopioitu joltain toiselta käsityöläiseltä, mikä minusta on törkeää...).

  Minusta ideasi on kiva, mutta jos täällä kysyt, mikä sen hinta voisi olla, mielestäni on reilua sanoa se, mitä oikeasti olisin valmis siitä maksamaan. Kuten huomaat kukaan muu ei ole osannut/halunnut/kehdannut sanoa mitään hintaa. Sinä tietysti itse päätät, mikä korttien hinta myyjäisissä on ;-)

  Tammisaaressa vai Lohjallako ne myyjäiset ovat? Olisi kyllä mukava tulla, jos olen sielläpäin liikkeellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, en minä ajatellutkaan, että sinä ilkeilisit, kun viittasin jonkun kommentointiin myyjäisissä! Ja kiva vaan, että sanoit mielipiteesi hinnasta. Sitähän minä kyselin! Kiitos siis ja mukavaa sunnuntain jatkoa!
   Myyjäiset ovat Espoossa. Laitan kyllä lisätietoa sitten lähempänä!

   Poista
 11. 3-4€ maksaisin jos olis varaa ostella:)

  VastaaPoista
 12. Hinnoittelu on vaikeaa varsinkin pienissä sarjoissa sillä eihän ole asiakkaan vika jos tuotteen tekeminen kestää kauan esim. Johtuen harjoituksen tai rutiinin puutteesta. Joku toinen voi tehdä sen tuplanopeastikkin. On myös suuri ero maksaako tuotteista alvin yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Huomasin myöskin, että kannattaa tehdä sellaisia tuotteita, jotka syntyvät nopeasti, jos meinaa tehdä isompia sarjoja! Mutta testaillaan!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!