tiistai 9. lokakuuta 2012

Rasittunut
Viime päivinä olen koukutellut niin paljon, että oikea käteni on ihan rasittunut. Olen huomannut, että  pienten juttujen väkertäminen rasittaa kättä kaikkein eniten.

Tällä kertaa työn alla on ollut – sienten lisäksi – pieniä villapalleroita. Joulu lähestyy ja ajattelin aloitella pienillä joulujutuilla. Viime vuonna virkkasin myyntiin valkoisia ja puna-valkoisia palleroita ja itselleni valkoisia, turkooseja ja liloja. Koska nyt en osannut vielä päättää tulevan joulun hittiväriä, pitäydyin valkoisessa ja harmaassa. Jotenkin minusta tuntuu, että meidän joulussamme ei ole kovasti punaista tänäkään vuonna!

Tuohon rasittuneeseen käteen palatakseni ajattelin kysäistä vinkkejä erilaisista virkkuukoukuista. Oletteko käyttäneet paksupäisempiä virkkuukoukkuja ja ovatko ne ranneystävällisempiä? Mistä niitä kannattaa hankkia?

During the past few days I´ve been crocheting so much that my right hand is aching. I made these white and grey woollen balls for Christmas decoration. I didn´t feel like making anything red, not yet. Or it might be that my Christmas is anything else but red!

14 kommenttia:

 1. Minä käytän sellaisia leveällä päällä olevia koukkuja, joista saa jotenkin mukavamman otteen. Olen ostanut niitä aina tuolla Karnaluksissa, Tallinnassa käydessäni. Eivät mielestäni rasita niin paljon käsiä, kuin nuo tavalliset koukut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Mulla on muuten tuo Karnaluks vielä käymättä.

   Poista
 2. En tiedä mitään virkkuukoukuista, kun olen niin surkea käsityöhommissa mutta nuo pallerot on söpöjä ja tuo päälystetty oksa!! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oksa on viime talven tekosia ja jo niin kuiva, että pienemmät oksat rapsahtelevat poikki. Uutta tekemään siis!

   Poista
 3. Voi kekkonen kun rasittunut! Itse en ole huomannut muuta kuin sen, että bambuiset tuntuvat kädessä parhaimmalta. Rasittumiseen auttanut ainoastaan tauko. Etenkin kun on nitkuttanut parissa illassa 150cm halkaisijaltaan olevan maton :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, oletkin urakoinut. Varsinkin itsetehtyjen kuteiden virkkuu on oma juttunsa. Mulla on tosin eri ote koukusta, kun virkkaan kudetta. Säästää vähän kättä!

   Poista
 4. Tosi suloisia palloja, ihania!
  Paranemisia kädellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Noita on sitten varmaan tarjolla joulutorilla!

   Poista
 5. Mulla käsirasituksen poisti oikeastaan parhaiten se, että laitoin sohvatyynyn syliin ja lepuutan käsiä siinä päällä kun virkkaan. Kokeile, jos et ole koklannut. Vähän imetystyynyn tapaan :)
  (vaikken imetystyynyä ole käyttänytkään, heh)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota täytyy testata! Kiitti vinkistä!

   Poista
 6. Söpösiä palleroja! Kunpa olis vaan ohimenevä vaiva. Mulla jumii välistä hartiat, kun villatakin tekele alkaa olla sylissä sen verran iso, että tulee nosteltua vaistomaisesti käsiä. Luulen muuten, että just ne leveemmät koukut tois avun sun vaivaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai mun täytyy investoida sellaisiin leveämpiin koukkuihin, vaikka ne taisivat olla aika arvokkaita, kun jossakin katselin...

   Poista
 7. Ihastuttavia palloja :) Täälläkin jumi, mutta johtuu kutomisprojektistani. Toivottavasti saat käden kuntoon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, käsi on jo paljon parempi, mutta lepuutan nyt vielä hetken, että ei jää vaiva muhimaan... Miten sinä maltat lepuuttaa?

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!