sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Retrokankaita


Minulle on kertynyt ihan mukava varasto aitoja retrokankaita. Suurin osa on pienehköjä paloja, jotka olen ostanut Köpiksestä Husflid-nimisestä ihanasta käsityö- ja sisustusliikkeestä. Osa taas on kirppiksiltä löytyneitä pussilakanoita, jotka eivät enää kelpaa alkuperäiseen tarkoitukseensa ja odottavat siis ompeluinspistä.

Nyt ajattelinkin kysäistä teiltä, mitä noista tekisin. Jotain voisin tehdä tänne kotiinkin, mutta myöskin Kärpässienikauppaan ja joulun myyjäisiin. Mielessä on ollut lähinnä viirinauhojen ompelua. Muutamia laventelisydämiäkin ajattelin ommella. Entäs jos tekisin muutaman pöllön vanhalla mallilla? Mitäs muuta?

I´ve collected some old retro fabrics from flea markets and from a small boutigue called Husflid in Copenhagen. Now I´m wondering what to do with them.  What do you suggest?

14 kommenttia:

 1. Kasseja <3 pieniä ja vähän suurempia, pikkuisille naisille laukkuja <3

  VastaaPoista
 2. Ja patalappuja virkatulla reunalla <3

  VastaaPoista
 3. Ihania värejä, oikein piristäviä tähän iltaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin rakastan näitä vanhojen retrokankaiden värejä niin, että mietin, raaskinko käyttää näitä! =)

   Poista
 4. Kasseja ehdotan minäkin. Kiva idea tuo RuusuLiisan ehdottamana patalappu virkatuilla reunoilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kestääköhän tuollainen vanha pehmentynyt kangas kassissa? Hmmm...

   Poista
 5. Tyynyjä, pieniä kasseja, kukkaroita, neuvolakansioita, pikkutytön mekkoja, meikkipusseja, tuoksupusseja, kirjankansia ( päällystä muistikirja), hameita ym.ym. ! Mutta raskiiko noin ihania kankaita käyttää? ;)

  vakkarivieras

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideavyörystä! Hyviä ideoita! Ehkä noita kankaita raskii käyttää käsitöissä, mutta raskiiko niitä sitten myydä... vai pitäisikö kaikki itsellä!

   Poista
 6. Ihania kuoseja! Ja hyviä idiksikin on tupsahtanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tästä sitten vaan ompelemaan!

   Poista
 7. Ihania kuoseja, tuo omppu ehottomasti minun suosikki. Teeppä tosiaan kasseja ja pussukoita sekä kännykkäpusseja kaulaan, jotain yksiväristä puuvillaa kaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pussukat on niin ihania, että ihan samaan en taida pystyä! =)

   Poista
 8. Herkullisia kankaita! Mites olis vaikka sellaiset "trendikkäät" pyöreät leipäkorit, jossa ulompi kangas olis vaikka kierrätysfarkuista ommeltu, ja vuori olis esim. kolmannen kuvan sinikukallista kangasta. Reunan kääntäisi niin, että se kukallinen kangas näkyisi käännöksen verran myös ulkopuolelle. Mätsäisi kukkakankaiden kanssa varmaan aika kivasti..? Ja omppukankaasta voisi taas tehdä omppukorin...esim. virkkaisi punaisesta langasta sen ulomman korin, ja sisus olis tuota omppukangasta...

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!