sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Kesäkodin syysasukitViikonloppu on jälleen vietetty leppoisissa merkeissä kesäkodissa. Sienestystä, käsitöitä, saunomista, vähän urheilua, hepostelua ja hyvää ruokaa. Näin sunnuntai-iltana vaan väsyttää ihan kiitettävästi ja oma kotisänky tuntuu kutsuvalta.

Mökkisängyssä ei uni oikein tuntunut tulevan. Syynä tähän... (kehtaanko kertoa)... musofobiani.

Näin syksyn tullen huomaan kesäkodin jokasyksyiset asukit. Hiiret. Pipanoita löytyy sieltä täältä ja liskuihinkin on muutama jäänyt. Minä kuljen varpaisillani, en oikein osaa rentoutua ja sängyssäkin olen jäykkänä kauhusta kuunnellen pimeän talon ääniä. Mälsää!

Miten te muut vanhojen talojen asukit pärjäätte tähän aikaan vuodesta? Onko teillä tehometsästys käynnissä ja millä keinoin? Pitäisköhän mun mennä musoterapiaan?

ps. Mitäs tykkäätte sienitytön leteistä?

We had a nice autumn weekend in our summer house. Mushrooms, crocheting, sauna, jogging, horses and good food. The only ugly thing was that there are mice in the house since the weather is gotten colder. And I can´t stand it...
ps. Do you like mushroom girl´s hair?


20 kommenttia:

 1. Voi harmi. Voin kuvitella! Laitan päässäni hiirien tilalle isot hämppikset ja eläydyn tunnelmaan.
  Hienot on letit :)...ja värisävy varsinkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä arvata tuon hämppistunteen...

   Poista
 2. En osaa tuohon sanoa, kun en ole vanhoissa taloissa asunut. Mutta en tajua, kun en löydän noita sieniä! Tänään olin metsässä, mutta löysin ja näin vain seitikkejä sun muuta pahaa. Mun silmissä taitaa olla vika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole vaan ollut oikeassa paikassa. Ei niitä joka mättäällä ole, varsinkaan näissä paljon kolutuissa lähimetsissä! Pitkää pinnaa vaan! =)

   Poista
 3. Voi ei! Hiirien rapina on raivostuttavaa. Varsinkin jos häiritsee unia. Mä siedän kyllä paremmin eläviä, kun lossaan joutuneita. Mikään ei ole kamalampaa kuin nähdä hiiri lossaan jääneenä. Voi ällötys! Jäänyt traumoja, kun iskä lapsena ollessani kävi aina esittelemässä sellaisia nenän edessä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella tuon trauman. Minä pakenen kauas, kun apinamies tyhjentää saaliita! Uusi termi mulle tuo lossa!

   Poista
 4. Inhottavia otuksia! Meillä oli aiemmin usein juuri näin syksyllä hiiriä, kun täällä maalla asutaan. Kissa muutti meille 8 vuotta sitten ja sen jälkeen hiiret laittoivat sanan kiertämään. Eivät enää hengaile meillä. Paavo-kolli metsästää niitä tuossa jo pihan puolella, etteivät siis yritä keittiöön. Siellä roskakaapissahan ne tykkäsivät käydä öisin. Kerran yksi eksyi tyttären huoneeseen ja mies sekä vanhin poika sählymailoilla "hellästi" ohjasivat sen pois. Tyttö heräsi ja nosti päätään. Iskä sanoi: "Nuku vaan rauhassa. Me pelataan vaan sählyä nyt!" Ja tyttö painoi päänsä tyynyyn, käänsi kylkeä ja jatkoi uniaan.... Ei tänä päivänäkään taida tietää totuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau mikä sählytarina! Noin se pitää hoitaa! Tosin kissa taitaa olla kyllä ehdottomasti paras estin!

   Poista
 5. Ne vaan taitaa jokaiseen vanhaan taloon hiiret tulla etsiskelemään pesäpaikkoja näin syksyllä. Jos ei ole kissaa, niin pakko on vain kaikki nurkat 'miinoittaa' hiirenloukuilla. Sinin kanssa olen samaa mieltä, että ei ällömpää, kuin se kuollut hiiri siinä loukussa sitten. Niitä minä en suostu tyhjentelemään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täällä, en todellakaan voisi tyhjennellä loukkuja! Onneksi mies hoitelee ne.

   Poista
 6. Sienitytöllä on ihanat metsäletit! :) Hieno sienisaalis teillä. Herkullisia hetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apinamies värjäsi tytön latvat turkoosilla. Ihan uus juttu mulle! Trendikästä!
   Noita suppiksia riittää! Ihan mahdottomasti niitä oli. Poimittiin vain isoimpia. =)

   Poista
 7. Vanhassa talossa asutaan, mutta ei onneksi ole hiiriä näkynyt. Voipi olka kyllä että ovat tajunneet pysyä poissa kun meillä kissoja on.
  Se olisikin hankalampi juttu jos ne tänne tulisivat, koska karkottaminen lienee hankalaa. Ja en todellakaan tappaisi niitä! Minulla ei ole oikeutta moiseen julmuuteen ja päättää toisten elämästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat lienevät se paras keino pitää hiirikanta kurissa. Ja luonnollisin. Onhan noita sähköisiä hiirikarkottimiakin, mutta eivät kyllä meillä toimi!

   Poista
 8. Meillä toivottavasti jyrsijäverkko talon alla pitää hiiret loitolla.

  Meilläkin on duplot muuttaneet vuosia sitten saareen, ja yllättäen siellä niillä voi leikkiä, jopa ne teini-ikäisetkin vieraat :-)

  Aurinkoista syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä reissulla kolme lapsista innostui jakamaan duplot kolmeen läjään ja sitten piti rakentaa niistä tehtäviä. Leikkiin kuului tietty palojen vaihtelu... Hauskalta kuulosti!
   Uusissa taloissa tuo jyrsijäverkko varmaan toimii. Vanhoissa taloissa uunien ympäristö on vaan valitettavan avoin. En tiedä mitä tälle voisi tehdä.

   Poista
 9. Oi, nehän on vihreet!! Hauskat! :D

  Ei ne hiiret kyllä kivoja ole. Me asutaan "uudehkossa" talossa, vm. -98, ja kyllä löytyy täälläkin. Nyt viikon sisään rapina taas alkanut. Ja kipittely välikatossa, kipikipikipikipi.... :/ Mies laittelee myrkkyä kylmiin varastoihin ja välikatolle, mutta sitten tulee kaamee haju, jos ne sattuvat kuolemaan rakenteisiin. Mahtaiskos kissasta olla hyötyä?? Oi että, koeta sä pärjäillä fobian kanssa..! Mä en sillai niitä pelkää, mutta ei oo kiva esim. suihkussa huomata, että on katselijoita lattialla! :/ (Luulen että tulevat saunan paneeliseinän välistä?)

  Ihania kuvia taas! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui kauhistus tuo suihkujuttu! En kyllä kestäis!

   Poista
 10. Mäkin pelkään hiiriä hullun lailla! Meillä ei niitä onneksi ole. En ole nähnyt täällä ainuttakaan koskaan:-) On kolme rottakoiraa pitämässä huolen. Toisaalta, me ollaan rempattukin niin perusteellisesti että...

  Teillä on ihana kesäkoti. Miten maltattekaan pysyä sieltä poissa? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tässä postauksessa yksi syy, miten maltetaan pysyä talviaika poissa... =) No joo, ihan mieluusti asuisin vanhassa talossa maalla ympäri vuoden!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!