tiistai 6. tammikuuta 2015

Jäätä testailemassa...
Kävimme tänään retkellä meren rannalla. Pikku pakkanen ja tuuleton keli olivat saaneet muutkin liikkeelle nauttimaan ihan keväisen tuntuisesta auringonpaisteesta.

Me aikuiset olimme pakanneet peräkonttiin myös luistimet, mutta suosiolla jätimme ne vielä käyttämättä. Rannan läheisyydessä jään paksuus oli noin 10 cm, mutta vähän kauempana vain muutaman sentin. Mutta haave luonnonjäällä luistelusta jäi elämään...

We made a trip to seaside today. It was a lovely windless, sunny day and it felt almost like spring. We wanted to go skating, but the ice wasn´t strong enough. Still dreaming...

14 kommenttia:

 1. Totta, ihan vielä ei varmaan kannata yrittää luistelua, mutta luultavasti se onnistuu ihan kohta näin etelässäkin, kivaa! Tänään on ollut komea talvipäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukut pystyssä, että se luvattu vesisade muuttuu lumisateeksi. Tarkoittaa kyllä varmaan sitä, että luistelut luonnonjäillä jäävät vähiin, mutta ei sitä koskaan tiedä! Ja rannallakin oli kivaa!

   Poista
 2. Huh, minä en olisi uskaltautunut vielä jäälle...no, täällä ei käsittääkseni ole vielä jäistä tietoakaan, tosin en tänään ole ollut ulkona tarkastamassa tilannetta. Mutta luonnon jäällä luistelu on kyllä tosi kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apinamies oli suunnilleen ainoa, joka taituroi jäällä (tosin niin, että jalat olisivat yltäneet pohjaan). Minä sain viime talvena kipinän retkiluisteluun ja tekisi jopa mieli ostaa terät monoihin sitä varten. Harvoin vaan ovat kelit sopivat.

   Poista
 3. Huuu, en ikinäikinäikinä olisi uskaltautunut tuon näköiselle jäälle. :S Tosin harvemmin kyllä muutenkaan uskaltaudun jäälle, vaikka miten pitäisi kestää. En vaan luota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en minäkään uskaltautunut! Matkaluistelu viehättäisi, mutta samalla pelottaisi. Tosin on siinäkin onneksi hyvät turvavälineet.

   Poista
 4. Hyvää vuoden alkua teille! Kaikista blogeista löytyy nyt pieni pala kevättä, se on kivaa! Olen tainnut pitää alitajunnassa pientä taukoa blogien lukemisessa. Joulun aika on sellaista, että muutenkin on vaikea keskittyä olennaiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin nyt on kyllä nokka kohti kevättä! Jospa niitä tulppaanejakin hakisi, kun kerran pakkanenkin hellitti, että eivät palellu matkalla!

   Poista
 5. Hyyyi että, noi laikut! :D En tykkää jäästä koska aina on mahdollisuus uimiseen, enkä pidä uimisesta. Saatiin kuitenkin mökille tehtyä luistelurata. Jäätä oli noin 15 senttiä. Seuraavana päivänä tuli plussakeli, lumikerros suli koko järvestä ja rannasta näkyi pohja jään läpi. Erittäin, erittäin hyvin. Hyh hyi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muuten hassu, miten sellainen läpinäkyvä jää pelottaa niin paljon enemmän kuin pienen lumikerroksen kera. Olen asunut veden äärellä lapsuuteni ja ne kirkkaat jäät jäivät kyllä mieleen!
   Isäntä kulki kiipeilyhakun kanssa rannan tuntumassa ja testaili jään paksuuta. Noilla "lautoilla" oli ilmeisesti kiva hyppiä...

   Poista
 6. Ihanan näköistä tuo lasinkirkas jää... vaikka pelottavaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäätä olisi voinut kuvailla vaikka kuinka. Voin kyllä kuvitella millaista olisi asustella meren äärellä ja ihastella joka vuosi taideteoksia!

   Poista
 7. Kauniin näköistä! Jäällä on kiva liikkua, jos vain joskus tulisivat sellaiset pakkaset, että olisi kunnon jäitä. Meillä ainakin täällä on nytkin plussan puolella. En ole meren ja järvien tilaa käynyt katsomassa, mutta joki ainakin näytti melkein sulaneen. (Se nyt ei tietty muutenkaan jäädy samalla tavoin kantavaksi kuin nuo järvet ja meret, mutta ompahan kaunis katsella jäisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on tilanne varmasti muuttunut sunnuntaista rajusti vesisateiden myötä. Huomiset lumisateet tuovat vielä oman lisänsä. Mutta ehdittiin onneksi ihastelemaan tätä kirkasta jäätä! Mukavaa viikonloppua sulle!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!