sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Onnistumisia ja harjoituskappaleita

Viime viikot ovat olleet touhukkaita monella saralla.

Remontti etenee – tosin olisi kiva jos ne myöhässä olevat ovet ja ikkunat tulisivat. Kuvissa näette maalattua pintaa ja maalaamatonta paneelia, jonka pitää kuivua ennen maalausta. Ja sitä kuivumista varten tarvittaisiin pressujen sijaan ne ovet ja ikkunat... Ulkolaudoitus on pohjamaalissa, ja vain pontit on maalattu. Talon väritys on muuttumassa ruskeasta mustaksi. Ilme muuttuu kertaheitolla! Ja ensi viikolla pääsen tarttumaan pensseliin. Tarkoittaako se, että aletaan olla loppusuoralla?

Sisällä mennään yhä väliaikaissijoituksessa olevien läjien ja kasojen keskellä. Yritän epätoivoisesti järjestellä aina jonkin kohdan siistiksi, mutta järjestys ei pitkään pysy, kun tavaraa on ympärillä tuhottomasti. Onneksi tämä on vain "elintasosiiven" remppa, eikä työn alla ole kokonainen talo.

Kässärintamalla joulumyyjäiset lähestyvät ja työn alla on jo jotain jouluista. Tämän vuoden tonttumyssyissä on harmaat tupsukat, mutta niistä lisää kuvia myöhemmin. Materiaalina on ihanan pehmeää villaa, jonka tuntuu nyt käsissä niin ihanalta.

Toinen betonierä valmistui, ja olin monessa jutussa jo viisaampi kuin ensimmäisessä erässä. Kaikki ei mennyt kuitenkaan ihan putkeen. Noita kakkuvuokia en saa irti, vaikka kuinka öljysin ne huolella. Höh! Onko vinkkejä? Mutta kivaa tämä kokeilu on!

Pihalla kukkivat vielä viimeiset syysleimut, ja verkot odottavat pääsyään hedelmäpuiden runkojen suojaksi. Ehkäpä ensi viikolla, kun ne pakkasetkin kaikkoavat.

Leppoisaa sunnuntaita! Kellot on siirretty ja edessä ihanan pitkä päivä!

ps. Muistakaahan tuo edellisen postauksen lehtiarvonta! Vielä ehtii mukaan!

We´ve been quite "handy" during the last weeks. Our home renovation goes on, even though we´re looking forward to get the doors and the windows. A little delay...
I´ve been crocheting something for the Christmas sale of works. Less than two months to Christmas! My concrete creations are not all so successful, but I´m learning.
Have a lovely Sunday!

6 kommenttia:

 1. Aina betonitöitä nähdessäni tulee olo, että tuota haluan kokeilla. On niin houkuttelevan näköistä puuhaa ja jälki mukavan raspia.
  Tsemppiä rempan loppusuoralle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betonista voisi oikeasti tehdä vaikka mitä, mutta minä aloittelen näillä perinteisillä... Talviaikaan mulla ei ole oikein kunnon sörssäys- ja kuivatustiloja, mutta sitten keväällä taas seuraavan kerran varmaan. Sitä ennen voi miettiä uusia ideoita!

   Poista
 2. Ihanan inspiroivaa! :) Taidankin ottaa ens kesälle ohjelmistoon vihdoin betoniaskartelut. Vai oonko sit jo ihan myöhässä? :) Jouluisiin myyjäisiin Hansassa pitäis alkaa täälläkin valmistautua, mutta se onnistuu oikeastaan vasta koululla. Ja harjoittelua vielä pari viikkoa... mutta kaipa niistä selvitään :)

  Remppa näyttää hyvältä (-ovet ja ikkunat), kivasti valoisampi verrattuna entiseen! Vähän samoissa aiheissa tänäänkin taas !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän on itsestä kiinni, että milloin betoni on in! Mä luulen, että mulla tää jatkuu...
   Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 3. Jysäytä kumimoskalla niitä kakkuvuokia? Hiukan eri puolilta, lopuksi päältä...? Näyttää tosi tiukassa istuvilta ne kakut vuokissa. Tai lämmitä uunissa? kokeile pakastaa?
  Toivottavasti saatte pian puuttuvat ikkunat, tsemppiä odotteluun! Kyllä syyhyäisi sormet kokeilemaan. Tarjotin tms olisi ihana betonisena. Tai vähän kaikki ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis jollain kuminuijalla? Sellaista ei taida meiltä löytyä, mutta voisin jollainen vasaralla kokeilla varovasti...Luulen, että ainakaan tuo vanhempi vuoka ei toimi, mutta no, tekevälle sattuu!
   Sähän voisit sinne kanalaan perustaa betonitehtaan! Kuivuminen onnistuu paremmin viileässä...

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!