tiistai 14. lokakuuta 2014

Katon maalausta – ennen, jälkeen
Before:
Syksyn maalausprojektini, eli olohuone-keittiömme katto, on ollut valmis jo jonkin aikaa. Tässä vielä hieman ennen-jälkeen-kuvia projektista.

Maalasin ensin kierroksen pensselillä, eli nuo lautojen välit. Tämä oli se hitaampi, tylsempi ja selkää jumittanut vaihe. Yksi kerros kattomaalia antoi meidän mielestämme riittävän peiton.

Toisen kierroksen, eli noiden lautojen päälliset, vedin pienellä telalla kahteen kertaan. Tämä oli nopea  osa projektia. Jatkovarren ansiosta ei tarvinnut edes kiipeillä tikkailla, vaan kierros eteni lattianrajasta.

Kaiken kaikkiaan projekti oli ihan siedettävä. Tokihan siihen kului kymmeniä tunteja, mutta lopputulos on mielestäni vaivan arvoinen. Vai mitä sanotte?

Some before-after pictures of our new kitchen-livingroom ceiling. It was worth all the pain in my back, or what do you think?

28 kommenttia:

 1. Oi maali, oi maali. Upea lopputulos. Kyllä raikastui tunnelma rutkasti. Aika homma varmasti oli, eikä työasentokaan kaikista parhain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Maalasin max kolme tuntia päivässä, mutta silti oli kyllä niska-hartia-selkä välillä jumissa!

   Poista
 2. Kyllä vain valkoinen katto kummasti tuo lisää valoa, varsinkin nyt kun ainakin täällä tuntuu olevan vain synkeän sumuisia, pimeitä päiviä. Vaivan arvoinen projekti! =) Täällä odotellaan nuohoojaa että saa ruveta laittamaan pökköä pesään... Villasukat on kovassa käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa että tämä pimein aika vuodesta tuntuu astetta valoisammalta tänä vuonna! Vielä pitäisi saada valaisinasiat kuntoon. Nyt keittiönpöydän päällä roikkuu yksi väliaikainen valaisin ja muuten ollaan jalkalamppujen varassa.

   Poista
 3. Kannatti. Ehdottomasti. Kaunista on!

  VastaaPoista
 4. Kyllä kannatti! Vaalea katto avartaa tilaa ja koko keittiö, olohuonekin ovat suuremman näköiset. Aikamoisen urakan olet tehnyt. Joskus aikoinaan maalasin meidän entisen kodin makkarin katon aikomuksena tehdä sama keittiö-olohuoneelle. Onneksi aloitin pienemmästä sillä vasta kolmannella maalikerroksella katto näytti valkoiselta. Eli keittiö-olkkarin katto jäi kellastuneen männyn väriseksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voih! Onneksi se on jo teidän entinen koti! Hih!

   Poista
 5. Todellakin oli vaivan arvoista! Vaalea katto tekee tilasta paljon suuremman oloisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä tosiaan avartaa, ja minä koen että on puhtaamman ja raikkaamman oloista, kun ei ole noita ruskeita raitoja pään päällä!

   Poista
 6. Kyllä kannatti. Keveni ja raikastui. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan raikastui. Sen huomasi jo siinä vaiheessa, kun olin vetänyt vasta nuo kolot.

   Poista
 7. Ihan mieletön ero entiseen! Todella raikasta ja valoisaa. Ihan kuin katto olisi noussut metrin ylemmäs! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olipas muuten hyvä myös saada kaikki vanhat pölyt pois!

   Poista
 8. Kyllä kannatti! Rakastui, avartui ja valostui :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mutta onneksi ei tarvitse tehdä uutta kierrosta! Iso homma oli muuten tavaroiden siirtelyssä ja suojaamisessa...

   Poista
 9. No johan kirkastui! Katolla on uskomattoman iso vaikutus tilan valoisuuteen. Kyllä kannatti :) Ja muutenkin kiva nähdä kuvia teiltä, tällaisia on ollutkin vähemmän. Ja keittiönpöytää en vaan voi olla ihastelematta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä piristi ilmettä. Ja tuo keittiönpöytä on yhäkin vaan mun suosikki!

   Poista
 10. Jee, ihanaa kun sun unelma tuosta katosta vihdoin toteutui :-) Olispa hauska nähdä nyt ihan livenäkin koko olkkari. No, ens kerralla näen sitten ihan koko rempan tulokset :-D Mekin muuten muutetaan lauantaina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletkohan sitten tulossa jo keväällä opiskelemaan? Teillä on kyllä jänskää elämää! Ja onnea muutosta, kuulostaa hienolta!

   Poista
 11. Upea muutos! Kyllä kannatti. Meidän pitäisi tehdä keittiöön sama. Oliko teidän vanha katto lakattu? meillä on.. Mietin vaan että voiko suoraan alkaa maalaamaan vai pitääkö tuolle vanhalle ensin tehdä jotakin...? Kun näki teidän kuvat niin innostus kasvoi: minäkin haluan raikkaamman ilmeen tänne! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katto oli lakattu, osa laudoista petsilakalla. Pinta oli kuitenkin hyvin karhea, eli sellaista karheaa lautaa. Suoraan vetelin, harjalla vaan ensin pölyt pois. Hyvin tuntui tarttuvan. Go for it! :)

   Poista
 12. Koko tila raikastui toden totta! Hieno muutos.

  Mukavaa viikonlopun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tämän muutoksen huomaa! :)
   Viikonloppuja sinnekin...

   Poista
 13. Voi vitsit, kyllä vaan kannatti! Ihankuin tila olisi korottunut ja huimasti! Kyllä vaan kelpaa, high five!! Ihanaaa viikonlopoua taas kerran!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Teija! Kyllä nyt passaa... Mukavaa sunnuntai-iltaa!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!