perjantai 3. lokakuuta 2014

Kovin harmaita mattoja


Progress in our renovation. New doors and panel walls...

Olen virkkaillut muutaman uuden maton viime viikkoina. Nyt tunnen sen kädessäni ja niska-hartian seudulla. Mutta kun vähän innostuin...

Käytän näihin mattoihin itse leikattuja tai revittyjä kuteita. Trikoinen on helppo virkata, lakanakangas pikkuisen rankempaa ja farkku melko jäykkää ja hankalaa. Mutta tykkään siitä rosoisuudesta, mikä syntyy, kun yhdistää erilaisia kuteita. Kaupan kuteet eivät ole minun juttuni.

Tällaiseen yhteen mattoon upposi
- yhdet ison miehen farkut
- yhdet pikku naisen farkut
- yhdet ison miehen pyjamahousut
- puolikas pussilakana
- kolme t-paitaa
- muutama jämäkerä vanhoista...

Eli hyvin tähän saa uppoamaan tavaraa! Tämä harmaa muuten sopii hyvin yhteen pihan ruskan kanssa!

Mukavaa viikonloppua! Muistakaa kynttilät ja rauhalliset hetket! Syksyt ovat niitä varten!

I crocheted new carpets. I´ve made the "yarn" myself of old clothes. I use tricot, sheets and jeans. I like to mix them to get a rough surface. Grey looks good in our colorful garden!
Have a lovely weekend! Remember to take it easy and enjoy autumn feelings!

16 kommenttia:

  1. Hieno! Harmaa on siitä hyvä väri, että se sopii yhteen melkein minkä kanssa vain :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Minä olen vasta löytämässä harmaan. Mutta nyt se on kolahtanut kovaa! Sopii syksyyn!

      Poista
  2. Aahh, ihanaa harmaata. Niin rauhoittavaa ja syksyyni kuuluvaa. Tosi kaunis matto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Minustakin harmaa sopii syksyyn ja ruskaväreihin aivan ihanasti. Luonnossakin on paljon erilaisia harmaan sävyjä. Täytyykin kaivella kiviä esiin sisälle!

      Poista
  3. Voi vitsit, hieno! Just katselin vanhaa, virttynyttä lakanaa, et repiskö matonkuteiksi.... Mutku mä teen kaikenlaista käsityötä, mut nää isot virkkuuhommat ei nappaa! Ihailen kyllä suuresti muiden aikaansaannoksia. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lakanoista tulee ihanan paljon kudetta. Äitini on välillä värjännyt vanhoja lakanoita, että on saanut oikean sävyisiä kuteita. Hän tosin on kutonut mattoja mattopuilla. Mutta kokeilepa tuota virkkuuta isolla koukulla!
      Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  4. No on muuten pahuksen hieno ja värisävyt ihan hivelevät silmääni. Voi että, osaisinkohan minäkin joskus tehdä moisen… Hyvä sinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan kokeilemaan! Harjoitus tekee mestarin! :)

      Poista
  5. Kauniin harmaita mattoja! Nuo värit sulautuvat toisiinsa niin hyvin. Vaikka osaankin virkata niin tuo värien kanssa pelaaminen ei minulta onnistu kuten sinulta. Siispä tyydyn vain ihastelemaan sinun mattojasi ja muitakin käsitöitäsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minä vain pistelen värejä toisensa perään, enkä liiaksi suunnittele...

      Poista
  6. Kauniita mattoja! ja koukutteluun houkuttavia kuvia :) jos vaan ehtisi...
    edellisen postauksesi lukaisin viikolla puhelimesta ja sillä en aina jaksa kommentoida - melkiosta näpräämistä.. Kaipaisin itsekin arjen rauhoittumista, mutta tuntuu että etenkin tänä vuonna on ihan ihme hoppu. Mutta nauti sinä - tykkään kuvistasi. Niistä virtaa ihanaa kässäilyinspiraatiota ja huokuu kodikkuus& rauhallisuus elämänmenossa (ehkei se arki ihan aina ole sitä;D, mutta kauniita hetkiä saa tallennettua)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä tosiaan olet kuulostanut melko kiireiseltä. Mutta ehkäpä kiire helpottuu jossakin välissä. Tai onko jotain, mitä voit tehdä helpottaaksesi kiireen loppumista. Kiitos kauniista sanoistasi!

      Poista
  7. Onpa hauska ajatella sitä noin, että mitä kaikkea yhteen mattoon uppoaa.
    Minä pidän harmaasta, olen joskus miettinyt, että onkohan se ihan minun lempivärini. Joillekin se on kai huono juttu, että joku oli vain ihan harmaata..minusta harmaassa on paljon kauniita sävyjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä matoissa on helposti omat tarinansa, kun niihin voi upottaa vanhoja lempparivaatteita tai lasten pieneksi jääneitä ihanuuksia. Muistoja täynnä siis...

      Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!