tiistai 8. huhtikuuta 2014

DIY pääsiäismunia





Tein pitkästä aikaa pientä askartelua decoupage-tekniikalla. Varsinaista decoupage-lakkaa tähän ei tarvitse, normaali "erikeepperi" vedellä laimennettuna käy hyvin.

Minulla oli askartelukaupasta ostettuja muovimunia, joihin sai hyvin säädettyä tuo kiinnitysnarunkin, mutta voisihan sitä tyhjentää ihan oikeita kananmuniakin puhaltamalla.

Jos innostut puuhasta, muista poistaa servietistä se valkoinen taustapaperi. Minä revin servietit muutaman sentin levyisiksi suikaleiksi. Muitakin papereita, esim. sanomalehteä, voi käyttää. Liimaa alle ja liimaa päälle. Pikkuisen meinaavat tarttua sormiin, mutta ei hankalaa!

Ja tässä hommassa ei pieno rosoisuus haittaa!

I made some Easter eggs with decoupage technique. Easy and nice...

18 kommenttia:

  1. Mää kyllä teen kans, ehkä oikeista munista. Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten vaan kovasti leipomaan tai munakkaita tekemään! :)

      Poista
  2. Tosi kivoja. Näin saa just sellaisia kun haluaa (ja sisustukseen sopii, jos sillä nyt väliä on :) Kiva idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainoa ongelma on se, löytääkö juuri sellaisia servettejä, mitä haluaa... :)

      Poista
  3. Kivoja!
    Mä tein ihka oikeista munista (kiitos Monican viitseliäisyyden). En ole aikaisemmin koristellut munia decope tekniikalla, mutta yllättävän hyvin tuo sujui.

    Terkuin
    Hanna(-Maija)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen joskus tehnyt oikeista munista Monican opastuksella. Itse en ole tainnut lapsuuden jälkeen niitä munia tyhjennellä. Mitenhän onnistuis? (Paljon leivottavaa...)

      Poista
  4. Tulipa hauskoja. Pitääkin kehitellä jotain pääsiäistä myös omaan kotiin. Sehän on jo ihan kohta täällä. Meillä roikkuu edelleen nuo valkoiset pom pomit keittiön oksassa. Ehkä pitäisi heittää "lumipallot" kohta pois =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen koko ajan ajatellut, että pääsiäinen on tosi myöhään. Viikonloppuna lenkillä ihmettelin, kun joku oli hakemassa pajunoksia. No, nyt niitä tarttis. Sunnuntai tulee nopsaan.
      ps. Valkoiset pompomit on taatusti kivat ympäri vuoden! Vielähän sitä luntakin voi tulla.=)

      Poista
  5. Hienoja. Omat pahvimunat tuoll aodottaa vielä..voi olla, että ensi pääsiäiseen..... :O)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla on kans yksi sellainen isompi pahvinen, joka olisi pitänyt käsitellä samalla. Sekin on odotellut muutaman vuoden jo. Toinen vaihtoehto vetää se maalilla...

      Poista
  6. Hienoja munia! Ja tuon edellisen postauksen pullakuvasta iski ihan hirvee pullanhimo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten vaan pullia leipomaan! Minä ajattelin leipoa seuraavaksi sämpylöitä!

      Poista
  7. Kivoja :) ja näyttää niiiiin ihanalle noi hiirenkorvat oksissa kans :)
    Meillä ei ole edes ruohoa kylvettynä - ainoastaan muutama virpomisvitsa väännettynä, että hiukka huteralla pohjalla pääsiäsivalmistelut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä niin kivat oksat teillä, että ne jo riittävät tuomaan pääsiäisen tunnelmaa. Minä laitoin ruohot pari päivää sitten, että jospa sitten ensi viikolla vihertäis. Pajunkissat ovat kyllä muhkeita tänä vuonna!

      Poista
  8. Hauska idea :) Paperiservietteäjä onkin niin paljon erilaisia ja hienoja, olis kiva käyttää niitä vähän pidempiaikaiseen koristeluun kuin yhden kerran kattaukseen. Tätä voisin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ajattelin kokeilla seuraavaksi samaa vanhalla kellastuneella sanomalehtipaperilla. Nyt jotenkin värit jo tökkivät, kun on askarreltu megavärikkäitä virpomisoksia! :)

      Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!