perjantai 25. huhtikuuta 2014

Arkea 4/5, terveysruokaa


Olen kovasti innostunut kaikenlaisista terveysjutuista. Ajattelin aloittaa pienen detox-kuurin. Mutta koska tässä nyt on tulossa Tukholman-reissua ja vappubrunsseja sun muita, saa kuuri vähän odottaa. Minulla on muutama lehti, joissa on detox-kuurin ohjeita, joten saatte taatusti lukea lisää. Olen muuten aiemminkin ollut kuurilla, joten mikään ihmejuttu se ei ole.

Tällä viikolla olen pistellyt lounaaksi parin munan munakkaita ja siihen sivuun sitten kaikenlaista salaattia. Tämä kuvassa näkyvä vuonankaali on suosikkini. Jos et ole kokeillut, suosittelen. Se ei ole oikeasti mikään kaali (saksaksi Feldsalat), eli maistuu salaattimaiselta. Sitä saa ainakin Lidlistä ja Stockalta.

Tänään syödään päivälliseksi tuoretta parsaa, ja huomenna pääsenkin herkuttelemaan Siljan äyriäisvadilla. Nam! Herkullista, mutta myös terveellistä!

I´m interested in healthy eating at the moment. I´m planning to have a detox week. First I´ll make a trip to Stockholm and enjoy a brunch of the first of May. You´ll certainly hear more of my detox!

13 kommenttia:

 1. Hitsitn vitsit, mä oon kanssa pyöritellyt mielessä tota detoxia. En oo koskaan kokeillut ja vähän netistä katsellut, mutta jotenkin tuntuu hankalalta aloittaa, pitäisi vaan lukea lisää. Joten olisi ihan superia saada sulta vinkkejä ja ihan käytännönkokemusta aiheesta. Varmasti monella muullakin mielessä näin kesän kynnyksellä. Näyttää muutes hyvältä tuo annos. Ja kivaa matkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minäpäs raportoin kun pääsen sinne asti! :)

   Poista
 2. Parsa löytää meidän lautasella viikonlopun aikana....hyvää..:) Mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
 3. Herkullinen annos! Minun tulee myös tehtyä usein salaatin kyytipojaksi munakasta. Hyvää ja täyttävää!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä on jättimäärä luomumunia keittiössä, joten munakkaat ovat mukava tapa tuhota niitä. Minäkin tykkään munakkaista!

   Poista
 4. Näyttää ihanan kevyelle, kun vetää koulun hiilaripommeja - pasta&perunasörsselsönejä - vaikkakin raasteita painottaen, mutta...hmmm.
  Mukavaa reissua - ei tekis yhtään mieli päästä kans. Nauti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri otsikoitiin, että kouluruoka tekisi lapsista lihavia. Onkohan niin, vai jättäisiköhän osa sen syömättä ja korvaisi karkilla ja muulla... Tämä meni hieman asiaan vierestä, heh!

   Poista
 5. Mukavaa siljailua! Pieni irtiotto arjesta tekee kyllä hyvvää! Yhdyn Peppiin tuossa yllä^, kouluilla tuntuu olevan ruoat melkosen hiilaripainotteisia.. mutta ei sillai, että valittaisin, onhan kouluruoka ylipäänsä hieno juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa oli ja Tukholmasta löytyi uusia puolia. Laitan kuviakin jossakin välissä...

   Poista
 6. ^^^ Lapsille ei tunnu salaatit kelpaavan koulussa, vaikka tarjolla olisi. Ja lihaakin yleensä ottavat tosi huonosti. Kun saavat itse ottaa lautaselle, ei se annos sit ole se kaikkein paras. Näin vaan itse oon huomioinut. Mutta toisaalta lapset vielä kuluttavat tosi paljon, jos eivät makaa päiviä pädin kanssa tai istu vaan koneella. Mä sanoisin, että ennemminkin se aktiivisuuden vähentyminen on ennemminkin syy, kuin kouluruoka. Eipä se kauheesti ole kuitenkaan muuttunut... Että päivän opepläjäys tähän väliin ;-D Mäkin haluan laivalle!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennemminkin, ennemminkin.. En taas lukenut mitä kirjoitin ennen enteriä :-)

   Poista
  2. Ei ole varmasti helppoa suunnitella sellaista kouluruokaa, joka maistuisi kaikille ja olisi vielä terveellistä. Niinhän se monesti on, että ainakaan alakoululaiset eivät siitä salaatista niin välitä.Minä luulen myös, että koululaisia lihottaa liian vähä liikunta. Koneella viihtyvät liiankin hyvin...

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!