tiistai 8. lokakuuta 2013

Kesäkodin touhuja










Viime kesänä virkkuukoukku oli lomalla, mutta muutamia sisusteluprojekteja minulla oli kesäkodissakin.

Keittiön tuolit saivat uudet verhoilut. Näin syksyllä katseltuna ne näyttävät kovin heleiltä. Samantyyppisiä tuoleja on vielä toinen mokoma, ja niiden verhoilu jää ensi kesälle. Saa nähdä, mitkä kuosit ja sävyt ovat silloin in.

Kivoin juttu oli kuitenkin teinineidille valmistunut uusi huone. Sitä sisusteltiin yhdessä ja tuunasin yöpöydän, josta molemmat neidin kanssa tykkäämme kovasti.

Yksi uusi ostos tuli tehtyä. Lasten huoneen ovi ei pysy itsekseen auki, joten siinä on tähän asti ollut palosammutin stopparina. Nyt sattui Tammisaaren työkeskuksessa silmiini ihana pöllö, joka on oikeastikin ovistoppari. Taisi se olla jonakin yönä unikaverinakin!

Muuten sisustelut olivat enemmänkin aiemmin hankittujen kirppisostosten sijoittelua ja kiinnittelyä. Vessaan kiinnitettiin vihdoinkin paikalleen sekä vanha lääkekaappi että naulakko, joka on pyörinyt jaloissa pitkään. Makkarin lamppu pääsi paikalleen, vaikka toinen varjostin vielä puuttuukin.

Apinamiehen suurimpana projektina on ollut pöytälevyn rakentaminen vanhoista lattialankuista. Pöytä on tulossa kaupunkikotiin, ja viime viikot olemme kuumeisesti miettineet sen käsittelyä. Lankut piti hioa liian epätasaisuuden vuoksi, ja nyt ne ovat melko vaaleat. Jos tähän heittää suoraan pellavaöljyn (niissä on öljyä vanhastaan), pelkään, että pinta on kovin keltainen. Mielessä on laittaa alle kevyt valkoinen kerros poistamaan keltaisuutta. Ideoita?

Ps. Mulla taitaa alkaa putkirempan johdosta muutaman viikon nettipimento. Sen siitä saa, kun ei huoli älypuhelinta käyttöönsä. Iik! Saas nähdä kuinka muijan käy!

Some projects from our summer house. Just little ones this summer. 
My husband has built a table of old timber. Still thinking what to do with the surface.

24 kommenttia:

  1. Melkoinen idylli tuo teidän kesäpesänne. Tsemppiä sinne nettipimentoon! Sitten onkin kauheasti postattavaa.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa nähdä milloin pimento alkaa. Kaivuri aloitti jo eilen, mutta meillä yhteys vielä pelaa... Keksin tuhat asiaa, mitkä pitäis tsekata netistä heti... heh heh...

      Poista
  2. Suloista! Ihania vanhoja pintoja ja retrotavaroita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. On vanhaa pintaa ja osin uutta pintaa. Pienestä pintaremontista kehkeytyi aikanaan vähän isompi remontti. Pitäisikin postailla siitä...

      Poista
  3. Voi, miten ihana tunnelma välittyy kuvistasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kesäkodissa on kyllä kiva tunnelma. Vanha talo, eikä kummituksia ole näkynyt...

      Poista
  4. Nuo tuolit ovat kerta kaikkiaan ihanat...vanha tuolit jotekin vetoaa minuun...:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näilläkin tuoleilla on tarinansa. Osa on talon mukana tulleita, osa Viipurin evakkotuoleja...

      Poista
  5. Ihania kuvia. :) Sellainen kevyt, kesäisyys edelleen olemassa. Mä mietin tuota pöydän käsittelyä. Miten olisi vahaaminen jollain kevyesti sävytetyllä vahalla? Löytyisikö esim Liberonilta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä on alunperin ollut öljykäsittely ja sen takia apinamies haluaisi yhä öljytä. Mutta jutellaan... Vahalla saisi tosiaan suoraan valmiin sävyn... Kiitos vinkistä!

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos. Onneksi se on hetken vielä syyskoti, kunnes jää talvilevolle...

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos. Hienoa siellä ei varsinaisesti ole, mutta rosoista ainakin! :)

      Poista
  8. On noi kesäkodit ihanan näkösiä paikkoja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johtuukohan se siitä, että kesäkodeissa ei ole niin arki läsnä, vaan nautitaan elämän hyvistä hetkistä? :)

      Poista
  9. Teidän kesäkodissa on ihana tunnelma <3

    VastaaPoista
  10. Toi teidän kesäkoti on ihana paljon nähneine seinineen ja kalusteineen. Ja tosi kivat tuolit ja uudet päälliset!

    Mulla on varmaan puoli vuotta roikkunut keskeneräinen keinutuoliprojekti, ja tänään sain vihdoin hankittua uuden vanun istuimeen ja selkänojaan. Nyt pitäisi vielä laittaa yksi kerros maalia ja kiinnittää verhoilukankaat - jospa sen saisi tän viikon aikana tehtyä...

    Terkuin
    Hanna(-Maija)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaiset roikkumaan jääneet projektit ovat tylsiä. Mutta nyt tsemppaat ja teet homman loppuun! Minä täällä olen peukut pystyssä!

      Poista
  11. Voi kuinka kaunis yhdistelmä tuo puusohva, lamppu ja tapetti.
    MInä vastusta älypuhelinta viimeiseen asti, mutta näyttää siltä että yhteiskunta pakottaa siihen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakaan ei ole mitään hinkua vaihtaa omaa pientä puhelintani älypuhelimeen. Ovat melkoisia klohmuja, ja sitten sitä notkuisi netissä aina. Sähköpostejakaan ei mun mielestä tarvitse lukea joka tunti...

      Poista
  12. I-ha-nan näköistä!

    Ymmärrän hyvin keltaisuuspelon tuossa öljyämisessä, mutta: se on kuitenkin ihan hyvä vaihtoehto (lakka sen keltaisuuden pahiten tekee). Kantsii käsitellä molemmin puolin, jotta vältytte kuivumisesta johtuvasta kieroon kääntymiseltä (tosin vernissa yksinään sitä harvoin aiheuttaa, maali ja lakka enemmänkin).

    Muksuu loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin vinkata apinamiehelle tuosta toisen puolen käsittelystä. Tosin nämä on kyllä joskus syväkäsitelty vernissalla...
      Meillä on tätä samaa lankkua kesäkodin olkkarin lattiassa ja se on aika keltainen. Tosin huone on suht pimeä, eli valo poistaa kuulemma sitä keltaisuutta...
      Katsotaan kuinka meidän käy.

      Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!