torstai 24. lokakuuta 2013

Farkkua, farkkua...


Olen viime viikkoina virkkaillut taas yhden farkkumaton. Kylläpä oli pölyistä hommaa, kun leikkelin housuja olohuoneessa. Täytynee jatkossa jättää tämä kesähommaksi, jotta voi sotkea terassilla.

Tuo kuteen leikkaaminen vanhoista farkuista kasvattaa kyllä pinnaa. Ystäväni oli kokeillut ostettua farkkukangasta, ja sen sai repimällä kuteeksi. Tosin silloin häviää tuo kierrätysideologia.

Kässähommissa siirryin jo punaiseen. Kässäkerhon Joulutori lähestyy. Lienee paikallaan tarjota siis jotain jouluistakin... Ja tuo Joulutorihan on su 17.11 Latokasken asukaspuistossa Espoossa.

Mutta nyt minä virkkaan vielä muutaman rivin, ennenkuin säntään lenkkipolulle, hammaslääkäri- ja jumppakuskiksi sekä kauppareissulle. Arkista touhua piisaa...

I crocheted another carpet of old jeans. Quite a mess to cut the jeans. A lot of dust. Next time I'll do it outdoors.
Since the Christmas and our sale of works is coming closer, I'm crocheting something red next!
Have a nice day!

16 kommenttia:

 1. Komea matto, on siinä ollut leikeltävää ja virkkailtavaa! Tässähän jo itsekin innostuu farkuista, kun näitä sinun kivoja juttuja katselee... :)

  VastaaPoista
 2. Minä aina innostun, mutta sen verran tuossa on hommaa, että yksi matto kerrallaan riittää. Kokeile! Kannattaa leikellä aikamoinen määrä noita farkkuja valmiiksi. Sitten voi miettiä, mihin käyttäisi ne takataskut. Niistäkin voisi keksiä jotain kivaa, mutta mulla ne menivät nyt energiajakeeksi...

  VastaaPoista
 3. Mulla jäi jonnekin takaraivoon, et mietit kesällä mitä tehdä farkkujen yläosista. Yks on kaukosäädintasku sohvan käsinojalle, toinen lokerikko auton selkänojaan lasten tavaroille. Ja miksei seinälle, komeroon oveen tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, samaa mietin nytkin, kun tuhosin farkkuja. Huonolla omatunnolla laitoin yläosat energiajakeeseen. Kun ei ole tilaa jemmata ihan kaikkea. Mutta saahan noita sitten Kierrätyskeskuksesta lisää, jos inspis iskee. Kivoja ideoita! Autoon varsinkin tarvis...

   Poista
 4. Tulipa siitä kaunis. Ihanan sävyinen ja lisää rosoa tuo nuo harmahtavat raidat. Upea kaikenkaikkiaan. Mulla farkut vielä kasassa ja tätä lukiessa päätinkin jättää leikkauspuuhat ensi kesään, jotta tuon pölyisimmän homman voisi tehdä ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavaksi aion metsästää eri sävyisiä farkkuja, että saa tuota rosoa vielä lisää. Tosin ihan vaaleat farkut taidan jättää pois. Saa nähdä, maltanko odottaa ensi kesään... :)

   Poista
 5. Upea tuo farkkumatto. Kiva, että siinä hyödynnetty vanhoja farkkuja, vaikka aika homma varmasti onkin. Ja punainen piristää tätä pimeyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt harmaina päivinä on tosiaan kiva touhuta punaisten lankojen kanssa! Sopii tämän harmauden keskelle!

   Poista
 6. Hieno kierrätysmatto! Oli varmaan rankkaa puuhaa leikellä farkkua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäis varmaan investoida kunnon saksiin ensimmäiseksi...

   Poista
 7. Kiva farkkumatto! Mun käsille ei tuo paksun kankaan virkkaaminen oikein käy, mutta kaikkea ommeltavaa olen mielessä pyörittänyt. Ilta-aika (mun oma kässäysaika) tahtoo mennä just nyt noihin arkiaskareisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo farkku on niin kiva ja kestävä materiaali, että siitä voisi tehdä vaikka mitä. Mullahan on muutama idis päässä muhimassa. Katsotaan, pääsevätkö toteutusvaiheeseen!

   Poista
 8. Matto on ihan tajuttoman kaunis! Ja tasaista jälkee! Toivottavasti joskus itsekin sais aikaseksi, farkkuvuori varastossa on nimittäin aika mittava... Toisaalta meillä on ens jaksossa koulussa matton kudontaa kangaspuilla, niin voiskin leikellä kuteita sinne?? Juu ihan tässä nyt justiinsa välähti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Farkkumatto kangaspuilla kuulostaa kyllä tosi kivalta. Nyt vaan leikkelemään, niin on sitten mistä kutoa! Go for it!

   Poista
 9. Aivan ihana matto! Voi kun sais aikaiseks;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Älä nyt stressaa, kun sulla on monta rautaa tulessa. Sitten joskus, viimeistään eläkkeellä! :)

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!