torstai 31. lokakuuta 2013

Halloween-touhuja

Meillä on koristeltu halloweenia kevyesti. Vanhoja juttuja, ehkä vähän uusissa paikoissa.

Virkkasin ikkunassa olevan hämähäkinverkon yhdessä tyttöjen kanssa pari vuotta sitten. Lapsetkin pystyvät helposti tekemään sormisilmukoita, eikä pieni epätasaisuus haittaa. Teimme ensin pitkät silmukkarivit tähden malliin, ja yhdistelin niitä sen jälkeen sivuttaisilla ketjusilmukkariveillä. Tyttären koulussa tekemä hämähäkki on suosikkini. Ihku!

Eteiseen kaivoin jälleen vanhat lasipurkit esille. Leikkelin niihin uudet lepakot mustasta kontaktimuovista. Siinäpä se. Muutama oksa vielä, joihin kiinnitellään vanhoja lepakoita. Sitten riittää sopivan pelottavaan tunnelmaan...

Minä en sinänsä tykkää erityisesti mistään kauhulla mälläämisellä tai jenkkimeiningistä, mutta tähän aikaan vuodesta tällainen karnevaalitunnelma on paikallaan! Meillä pukeudutaan lauantaina. Mites teillä?

Mukavaa halloweenia!

ps. Miksi radiossa kerrotaan, että tänään on halloween? Eikös se ole lauantaina, kun on virallinen pyhäinpäivä?

Happy Halloween! Just some old decoration, that we´ve made with the kids...

8 kommenttia:

 1. Jenkeissä vietetään käsittääkseni Halloweenia aina lokakuun viimeinen päivä eli tänään, suomessa se on sovellettu pyhämiestenpäiväksi :) Hyvää kurpitsajuhlaa joka tapauksessa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mutta eikös me olla nyt Suomessa? Mukavia juhlia sullekin, jos sellaisia vietät! :)

   Poista
 2. Mä mietin kans, et milloin sitä halloweeniä oikein vietetään, kun lapsetkin kyseli. Wikipediassa oli aika hyvä selvitys ja täällä meillä ilmestyvässä Savon Sanomissa. Mietityttää siis monia muitakin.
  Itse asiassa kyse ei ole Pyhäinpäivästä, vaan Pyhäinpäivän aatosta (All Hallow's Eve), joka on 1.11. Suomessa tuo pyhäpäivä on siirretty viikonloppuun, joten sitä vietetään marraskuun ensimmäisenä lauantaina.
  Suomessa tähän aikaan on ollut oma perinne, sadonkorjuun juhla kekri (isäni puhui aina kekristä), joka ajoittuu samoihin aikoihin kuin Pyhäinpäivä, mutta ei kuitenkaan ole sama juhla :)

  Aivan ihania koristeita! Tuommoisen hämähäkin verkoin voisi kyllä virkata. Mä tein lapsille pieniä verkkoja samaan tapaan, kuin leikataan paperilumihiutaleita. Niistä tuli kans kivoja.

  - Marja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on joka vuosi pohdittu tätä samaa asiaa, että milloin on se "oikea" ajankohta. Mutta nytpä tiedetään, kiitos!
   Kiva idea tuo pienien hämähäkinverkkojen leikkaaminen!

   Poista
 3. Mulla on halloweenin juhlinnasta Suomessa vain hämärä käsitys. Olipa kiva että kerroit miten teillä koristellaan. Tosi hauska hämähäkki verkkoineen!

  Edellinen kommentoija antoi jo täydellisen vastauksen kysymykseen. Sana halloween tarkoittaa juuri pyhäinpäivän aattoa.

  VastaaPoista
 4. Mun mielestä halloweeniin voi hyvin yhdistää tuo naamiaisperinteen lisäksi pyhäinpäivän alkuperäisen merkityksen ja rauhallisemman puolen.

  VastaaPoista
 5. Tosiaan näin on, että Yhdysvalloissa Halloweenia juhlitaan lokakuun viimeinen päivä. Jos se sattuu viikolle, sanokaamme esim. tiistaiksi, sitä juhlittiin lähinnä olevana lauantaina, eli lokakuun puolella, mutta jos taas esim. torstaina, kuten nyt, niin juhla oli sitten marraskuun puolella lauantaina. Näin ainakin siellä päin, missä itse asuin.

  Mukava olisi saada jokin tietty päivä lukkoonlyödyksi, olen Facebookista havainnut, että pieniä karkkikerjäläisiä on ilmaantunut ihmisten oville viikon sisällä lähes minä päivänä tahansa. Minä kun aina haluan varautua asioihin oikeana päivänä, on tämä vähän turhan epämääräistä :D.

  Halloweenin suhteen lienee käynyt samoin kuin muiden kirkollisten juhlien, jotka on liimattu kaikkien vanhojen pakanallisten juhlien päälle. Edelleen pääsiäisenä kuitenkin on pieniä noitia ja virpomista sun muuta, joten tiukassa istuvat pakanalliset perinteet, ei niitä niin helppo ole kitkeä. Ja toisaalta, ovathan ne vanhempia kuin nämä kristilliset tavat. Toki kaikkien uskoa on syytä kunnioittaa, eritoten kun kyse on vainajien muistopäivästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun mielestäni on turha hylätä vanhoja perinnejuhlia vain sen takia, että ne ovat pakanallisia. Suomessa ollaan monissa asioissa niin tosikoita... Eiköhän näissä juhlinnoissa ole tilaa kaikille.

   Olen muuten kuullut, että ihmiset ovat olleet vähän nyreinä lasten käydessä ovella kyselemässä karkkia ja pelottelemassa kepposilla. Ei taida vielä olla kovin yleistä meillä. Minä en ole törmännyt yhteenkään karkinkyselijään...

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!