tiistai 15. lokakuuta 2013

Ditt och datt








Ei, en ajatellut ruveta kirjoittamaan ruotsiksi. Tuo "sitä sun tätä" kuulostaa vaan niin kivalta ruotsiksi, että piti ihan nostaa otsikkoon!

Kylläpä aurinko hellii meitä. Viikonloppuna sain siivottua pihan melkein kokonaan. Meidän jättivaahtera tuottaa ihan kiitettävän määrän lehtiä, joita saa kantaa pensaiden juurelle maatumaan urakalla.

Apinamies tuli puolen viikon metsästysreissulta pohjoisesta ja toi mukavia tuliaisia. Riistaa ja kalaa, mutta myös pakurikääpää. Kiva kiva!

Tytöt leipoivat kauden ensimmäiset piparit. Vielä ei kaivettu esiin muotteja, ja nuo koristeetkin viittaavat enemmän halloweeniin. Mutta hyvältä maistuivat – varsinkin se taikina!

Muutenkin olen pikkuisen jo joulutäpinöissä. Kässäsiskojen kanssa on suunnitteilla yhteistä joulukivaa näin blogirintamalla. Mutta hys, ei siitä vielä sen enempää. Pian kuulette lisää! Aika kiva ihan pikkuisen miettiä jo jouluisia postauksia!

Mukavaa tiistaita!

Ps. Poju 11 v. soitti minulle kesken koulupäivän. Silmä oli ihan punainen ja arka. Opettaja oli pyytänyt soittamaan ja ymmärsin, että pitäisi jo varata aikaa lääkärille silmätulehduksen pelossa. No, poika sanoi tekevänsä vielä kokeen ennen kotiin tuloa, ja minä ohjeistin huuhtomaan sitä ennen silmää vedellä. Kahden jälkeen poju soitti uudestaan ja posmitti kovasti, että koe meni hyvin ja läksyt on tehty ja nyt mentäis Artulle. Minä siinä sivulauseessa, että miten se silmä. Ihan hyvin kuulemma! Huuhtominen oli auttanut, siellä oli kai vaan roska.
Opettajan ohjeiden mukaan minä olisin varannut jo ajan lääkärille. Höh. Neljän lapsen äiti ei hätäile ihan noin!
Hymyä päivääsi!

"Ditt och datt" means "this and that" in Swedish. It just sounds so good that I had to use it!
The sun has been shining and I almost finished the autumn garden work. My daughters made some christmas cookies, the first ones this season. I´ve had some tiny little Christmas thoughts...

12 kommenttia:

  1. Hymyilytti tuo silmätarina. Niinpä, neljän lapsen kanssa oppii varmasti ottamaan sillä tavalla rennosti, ettei ihan joka asiasta sinkoudu lääkäriin. Hyvä, että poikasi koki ihmeparantumisen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä oli ihmeparantuminen. Varsinkin kun oli kiire kaverin luokse hengaamaan. :)

      Poista
  2. Löytyipäs täältä kiva blogi sattumalta ja jäinkin heti seurailemaan.

    VastaaPoista
  3. Ai se oli pakuria, luulin ensin tryffeleiksi?? :D

    Kuulostaapa mukavalta tuo joulupohdinta jo. Itse olen aatellut alotella ajoissa, kiire tulee kuitenkin. Ja mitähän jännää ootte keksineet :) Pipareitakin ootte jo ehtineet, luulen että meiltäkin löytyy pakkasesta joku viime vuotinen paketti.. ihme ettei Osku oo jo alkanut hössöttää??

    Iloa syyslomaan, tiedä vaikka sitä luntakin jo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen aiemmin ostanut pakuria luontaistuotekaupasta jauheena. Nyt ihan alkuperäistä tavaraa... Meidän piparit tehtiin myös viime vuoden taikinoista. Kylläpä tosiaan taikina maistui hyvältä!
      Mukavaa loman jatkoa teillekin! Meillä huomenna virallinen startti, tosin tänään jo osa vapaalla.

      Poista
  4. Hih, pakuripussukka sisältöineen näyttää ihan samalle, kuin mein neiti-N:n herkkupussukka ja itse kuivatut maksapalat (uuuh, mikä maksan "tuoksu" leijaileekaan silloin kodissa) Himpun arvokkaampaa vaan tuo pakuri...
    Ja joulu se tulee - täälläkin heräsin siihen ajatukseen. Tartteis kai tehdä tehdä taas jotain, jos itse aikoo jotain tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä pussukka taitaa olla herkullisempi kuin teidän neidin herkkupussukka. Siis mun makuun...

      Kyllä tosiaan on aika aloitella touhut, jos meinaa suuremmassa määrin tehdä itse lahjoja. Tosin kaikkea pientähän ehtii sitten viime hetkilläkin! Mutta nyt on hyvä suunnitella! Mä olen listojen ystävä, lahjalistoja teen tietty myös.
      Mukavaa syyslomaa!

      Poista
  5. No lokakuussahan on aina pakko jo vähän fiilistellä joulua :D Mä muuten juon just pakuriteetä tai siis mulla on mausteinen teepussi siinä mukana killumassa kupissa.

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmasti uusi lumi tuo joulufiiliksiä jossakin päin Suomea! Mulla alkaa huomenna pakuriteen keittely!

      Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!