lauantai 10. elokuuta 2013

Kesän viimeisiä






Käytiin pikaisella visiitillä kesäkodissa. Taisivat olla tämän kauden viimeisiä arkipäivän hetkiä. Onneksi syksyn viikonloppuihin mahtuu vielä monta ihanaa marjastus-, sienestys- ja rapujuhlareissua! Syksy on kyllä ihanaa aikaa kesäkodissa, joten ei hätää!

Tällä reissulla touhuttiin kaikenlaista pientä kivaa ja odoteltiin ukkosta, joka ei sitten tullutkaan. Öisin satoi, mutta päivisin pääsimme nauttimaan auringosta ja lämpimästä merivedestä.

Kässäkamuni kävi kylässä lastensa kanssa. Jatkoimme aarrekarttaprojektia ja saimme touhuseuraksemme myös isoimmat tytöt! Meillä oli melkoisen hauskaa, ja pari karttaakin valmistui.

Mustikkametsässä koin kullankeltaisen yllätyksen. Minun piti vielä tehdä erillinen reissu korin kanssa, että sain kaikki kantarellit talteen. Tänään on sitten ruokalistalla kantarellipastaa.

Paluumatkalla teinineiti totesi, että kesäkotiin on usein tylsä lähteä, mutta sitten kun on ohjelmaa, siellä voisi olla pidempäänkin. Tämän kesän paras juttu on ollut kuulemma kepparitalli! Siispä hyvillä fiiliksillä viikonloppuun!

We made a little trip to our summer house. Schools start next week so from now on we´ll only have weekend trips. I like autumn weekends with berries, mushrooms, crabs and a little bit rain, so looking forward to it!

12 kommenttia:

  1. Jos tuo peltomaisemakuva on napsaistu mökkinne pihalta, niin onpa huikean kaunis maisema!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä maisema ei näy ihan pihasta, mutta postilaatikolta kuitenkin! Eli kyllä tämän maiseman kehittymistä tulee kesän aikana seurattua! Ja kohta sitten leikkuupuimuri hurisee!

      Poista
  2. Juuri ihailtiin ajellessamme viljapeltoja, kun ovat niin kauniita!

    Allaolevaan vielä, reput ovat kyllä järkyttävän hintaisia. Meille oli onneksi ostettu alesta aiemmin yksi reppu ja toiselle kelpasi edullinen versio. Kypärissä huolettaa se, kun paljon lapset kulkevat niin, että kypärä roikkuu repussa, eikä sitä päähän laiteta. Äidin mieliksi otetaan mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin ihailtiin peltoja ja opeteltiin noita viljoja myös tunnistamaan. Ei ihan automaattista enää niiden tunnistaminen!

      Reppujen hinnat ovat tosiaan pilvissä...

      Poista
  3. Ihania loppukesän kuvia! Oon ihan fiiliksissäni taas viljapelloista. Nyt vaan arki alkaa eikä hetkeen pääse maalle. Tuli aika haikea olo. Sä olet löytänyt sieniä! Meillä on ollut niin kuivaa, että saas nähdä, onko sieniä. Onko kartta jo valmis? Mun tekis mieli tehdä sisustusaiheinen kartta... Kivaa sunnuntaita ja uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin nautin viljapelloista, olisin voinut kirmaillakin niissä, mutta eihän se käy!

      Kartta ei ole vielä valmis, koska teen sitä yhdessä kässäkamujen kanssa. Hienosti asiat kuitenkin muhivat päässä jo tässä tekovaiheessa! Eli oikein hyvällä fiiliksellä sen suhteen!

      Mukavaa arkea sullekin!

      Poista
  4. Ihanat tunnelmat kuvissa!
    Ja se pikku kassikin pääsi sitten kuvaan...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rouvalla on niin iloinen ilme, että kyllähän se pikku kassi piti saada esiin! Kuvastaa hyvin tunnelmaa...

      Poista
  5. Kiitos näistä kuvista ja tunnelmista♥ Ihan laitto huokailuttamaan.. Syksykin on kiva, ja talvi ja joulu... ja eikö se ens kesäkin jo ihan nurkan takana kolkuttele, mitä??

    Mä lähden aamulla sit kouluun, arvaa jännittääkö!! Ei niinkään itse opiskelut, mutta se, että mites se arki sitten. Aikaa ei taida jäädä yhtään mihinkään, mutta se on sitä sitten. Palkitsee ajan kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selasin vasta joululehtiä ja näyttipä kyllä tosi kivalta! Kohta sitä havuja keräillään... Ai ai!

      Nauti sinä uudenlaisesta elämästä! Eiköhän se arki ala rullata muutaman viikon päästä jo!

      Poista
  6. metsän kultaa löydetty. sieltä, missä viime vuonna on ollut kantarelleja, en ole tänä vuonna nähnyt ainoatakaan, onkohan liian kuivaa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä minun löydöt olivat kyllä ihan tismalleen vakkaripaikoissa. Suuremmin en ehtinytkään kävellä pitkin metsiä. Kurkkasin vaan ne vakkaripuskat. Ensi viikonloppuna sitten lisää... toivottavasti!

      Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!