sunnuntai 4. elokuuta 2013

Kaaoksenkesyttäjä

Kuva: Lekmer.fi

Sain jokin aika sitten sähköpostia Lekmeriltä, ja he ehdottivat postausta lastenhuoneistamme pientä
korvausta vastaan. Heidän valikoimiinsa kuuluu iso määrä säilyttimiä nimenomaan lastenhuoneisiin, joten totesin, että aihe on hyvin ajankohtainen.

Kesän aikana pikkuneitien huone on ajautunut kaaokseen. Välillä neidit ovat siivonneet – kun olen uhannut, että kavereita ei voi kutsua sisälle – mutta perusteellisempi järjestely on jäänyt.

Viime viikolla minä pistin toimeksi. Ensin neidit itse siivosivat huoneen, ja sen jälkeen minä jatkoin raivaussahalla ja rätillä.

Kahdella periaatteella ajattelin saada huoneen siistimmäksi ja viihtyisämmäksi. Ensinnäkin tavaraa vähennetään reippaasti.

Toiseksi lelut ryhmitellään tyyliin "petshopit", "Bratzit/Monster High´t", "pehmot" ja "askartelukamat". Näille kaikille organisoidaan omat, järkevät paikkansa, joihin lapsetkin osaavat ne järjestellä. Tämä tarkoittaa ainakin lipaston laatikoiden läpikäymistä, ja mukava olisi hankkia muutama oikein kiva säilytyskorikin. Nämä sekalaiset korit ja laatikot ovat tylsiä.

Ricen korit, joita löytyy Lekmeriltä ihan reilusti, olisivat kivoja. Kahvaan voisi sitten laittaa lappusen, jossa kuva ja teksti, mitä tässä korissa säilötään. Toinen idis olisi hankkia vanhoja pärekoreja.

Mutta ensin meillä karsitaan!
Mukavaa alkavaa elokuuta!


Our little girls´room has been quite a mess. Last week we decided to do something to it. Girls started and I went on. I have two principles to get a better order: first to reduce toys  and second to get a nice place for all the stuff. Still organizing...

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa ajankohtaiselta tuo kaaoksenkesytys! Meillä samat puuhat tyttöjen huoneessa,ensin tosin huone saa uudeta tapetit ja sitten pian uuden järjestyksen,toivotaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teille tulee sitten kunnolla uusi ilme, kun laitatte uudet tapetitkin! Tsemppiä muutokseen!

   Poista
 2. Tää kaaoksen kesytys tuntuu olevan aika monella nyt menossa:) Ihanaa viihtyisyyttä ja järjestystä tyttöjen huoneessa. Tuo talohyllykkö barbababoineen saa hyvälle tuulelle kaikessa pirteydessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hetken oli viihtyisää, mutta illalla meinasin taas repiä pelihousuni, kun menin peittelemään neitejä... =) Minäkin tykkään tuosta hyllyköstä, ja neidit järjestelevät sinne aina omia juttujaan.

   Poista
 3. Musta on jännää, kun vaikka kuin on huone siivottu, sitä pikkuroinaa, coctailtikkua ja sateenvarjoa, tarroja, piirustuksia, kynänterotusroskaa, lehtiä, koruja...löytyy ainakin sängyn alta. Se on yleensä tavaraa, mitä ei rahalla saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä extra-roinasta yritän juuri päästä nyt eroon. Tavaroita, joille ei oikeasti ole loogista paikkaa. Muutama lasten isompi askartelujuttukin olisi lähdössä. Kaikkea ei voi vaan varastoida, vaikka kuinka haluaisi...

   Poista
 4. Onkohan Barbapapa-lokerikon paperit Tigeristä? Vähän samantyyppisiä ja ai että on sinisävyset ihania! En oo pariin kuukauteen käyny mut jos siellä nyt on tuommosia tarjolla ni lähden juosten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä paperit ovat Tanskan-tuliaisian parin vuoden takaa, Bungalowista. Itsekin harmittelen, että näitä ei juuri ole varastoissa...

   Poista
 5. Hurmaava huone! Mekin tarvitsisimme muutamia säilyttimiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mietin just, että toisinko mökiltä sellaisen ison kahvattoman pärekorin, jonne nuo kaikki barbin/bratzin/monster high´n kamat sais kerralla kaadettua!

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!