keskiviikko 21. elokuuta 2013

Se on valmis!


Farkkumatto on vihdoinkin valmis. Virkkailin sitä pienissä pätkissä, koska oli sen verran rankkaa hommaa. Jäykän kuteen pyörittely otti käsiin.

Vinkkinä muille farkkujen leikkelijöille: tehkää tarpeeksi kapeita kuteita. Paksuimmat farkut saavat olla reilun sentin levyisiä ja ohuimmatkin vain puolitoista senttiä. Toki leveämmälläkin voi kokeilla, mutta silloin täytyy varautua koukun poikkimenemiseen (nimim. yhden paksun koukun katkaissut).

Farkun virkkauksen jälkeen oli kiva siirtyä pieneen ja kevyempään touhuun, eli kukkien virkkaukseen. Jäin taas ihan koukkuun noihin pikku kukkasiin. Niissä on niin kiva toteuttaa sen hetkisiä värifiiliksiä.

Lämpöistä viikon jatkoa! Tsemppiä kaikille teille, joilla on vaikeuksia arjen ja harrastusten yhteensovittamisessa. Meilläkin alkaa syksyn kalenteri täyttyä, ja minä tunnen lievää ahdistusta. Jos joka viikonloppu on menoa ja meininkiä, iskee paniikki, vaikkakin sitten menot olisivat mieluisia. You know...

Lisäksi uuden aloittaminen tuntuu väsyttävän yhtä sun toista. Esikoinen aloitti yläkoulun, kahdella keskimmäisellä on uudet opet ja pienin aloitti eskarin. Täytyy muistaa ne löysät hetket päivään.

I finished my first jeans carpet. Quite a hard work for the fingers. After that I´ve enjoyed crocheting little flowers. I love playing with colors and feelings...

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Mitäs meinaat omista kuteistasi tehdä?

   Poista
 2. Kaunis! Miten monet farkut tuollaiseen menee?

  VastaaPoista
 3. Tosi makee! Arjen palapelissä on välillä sovittelemista, mutta sitä enemmän sitä nauttii joutilaista hetkistä :0)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Onneksi tämä arki alkaa vähitellen, eli osa harrastuksista vähän myöhemmin. Onhan tässä kaikilla vähän tottumista. Mutta viikonloppuna rauhoitutaan!

   Poista
 4. Hieno tuli!!!

  Mulla on mennyt hermot jo useampaan kertaan, vaikka harrastukset alkavat vasta todella ensi viikolla... En ymmärrä miten tää arki on näin takkuista; kaikki omat jutut jää tekemättä kun täytyy huolehtia tokaluokkalaisen tekemisistä (tai siis lähinnä tekemättä jättämisistä) ja kuunnella eskarilaisen kiukkuilua kun kotiin tulee 4,5 väsyttämä neitonen...

  Terkuin
  Hanna(-Maija)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin huomaan, että väsymystä on ilmassa. Jokainen vuorollaan sippaa... Mutta täytyy sitten jättää leppoisaa aikaa päivään. Päiväkodissa eska on muuten tasan 4 tuntia. Hassua. Tsemppiä sulle!

   Poista
 5. Kyllä tuli tosi hieno matto. Minäkin olen säästänyt kaikki farkut. Olin suunnitellut tekeväni päiväpeittoa sänkyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullakin kävi mielessä säästää ainakin takataskut, mutta pois menivät, kun ei ollut valmista suunnitelmaa. Jemmassa on nimittäin kaikenlaista kässäkamaa... =) Olen nähnyt jonkin kuvan farkkupäiväpeitosta, ja näytti tosi kivalta.

   Poista
 6. Oikein topakkata torstai-iltaa kammarista ! Täällä teijän landiassa assuu elämä, tulimpa hyvälle tuulelle postauksiasi tutkiessani. Jotenka eiku lukijaksi. Parhain terveisin kammarin Lovviisa :)

  VastaaPoista
 7. Onpa kiva matto! Tässähän täytyy alkaa säästämään farkkuja : ) Voin vain kuvitella, kuinka työlästä tuollaisen virkkaaminen on. Itse virkkasin maton lakanakuteesta ja sekin kävi välillä melkein työstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulehan ilmoittamaan, milloin mattosi on valmis, niin tulen kurkkaamaan. Mullekin jäi farkkuja toiseen mattoon jemmaan, mutta ihan heti en sitä aloita. =)

   Poista
 8. Sun innoittamana sain eilen muovikassillisen vanhoja farkkuja mun ystävättäreltä, kun hän oli viemässä niitä UFF:lle mutta ehdin onneksi väliin. En tosin yhtään tiedä minä vuonna ehdin niitä leikkelemään :-) Näyttää siltä, että en saa mitään uutta aikaiseksi ensi viikon markkinoillekaan Leppävaaraan :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eiks oo hyvä, että nyt on farkkuja sitä kaunista päivää odottamassa!

   Taidetaan olla samassa pöydässä Kesäpäivässä. Kiva juttu! Vielähän tässä on pitkä viikkoa vääntää uutta tavaraa... =)

   Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!