sunnuntai 11. elokuuta 2013

Denimiä






Olen aina ollut farkkutyttö. Farkkujen malli on vaihdellut muodin mukaan; pilliä, löysää, trumpettia, lappuhaalaria,... Farkkukoko on säilynyt vuosien saatossa samana, joten kaapista löytyy aika hyvä varasto farkkuja. Tosin täytyy myöntää, että 501:t ja lappuhaalarit on ajat sitten kierrätetty muille.

Viikonloppuna silppusin kolmet farkkuni matonkuteiksi. Pihalla oli mukava istuskella lämpimässä illassa, leikellä ja hörppiä välillä punaviiniä. Terassikässäilyssä on se etu, että pöly ei leviä joka paikkaan.

Sunnuntaina pääsin sitten virkkuuhommiin ja totesin, että kolmet farkut eivät riitä vielä pitkälle. Täytyy siis lähteä kaivelemaan perheen kaappeja.

Denim-sininen näyttää kivalta silmissäni. Yllättäen tuota sinistä löytyy kaapin nurkista, kun vähän etsii. Taidan kaivella lisää sinistä esille. Sopii syksyiseen sisustukseen, vai mitä?

ps. Lähiseudun lukijoille vinkkaan, että farkkulahjoituksia otetaan vastaan!
EDIT. Pari farkkulähetystä saapui jo, eli ei toistaiseksi tarvetta lisäfarkuille. Kiitos, Hanna-Maija ja Piia!

I´ve always been a denim girl. I´ve worn jeans in every color and style. Now I used some of my older not-so-favorite jeans to a carpet. This lovely color suits to autumn, doesn´t it?

24 kommenttia:

  1. Heh, täältä ei taida nyt tällä kertaa joutaa - oon ollut itse samoissa hommissa jo varmaan viikon ;-) Hauska sattuma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinaatkos sinne kudonta-asemalle vai mitä suunnitelmia sulla on?

      Poista
  2. Minä olen jo hetken keräillyt miehen hajoavia farkkuja kaappiin. Olen hiukan miettinyt, kehtaisinko kysyä, josko anoppi kutoisi niistä meille maton. Ehkä mä kehtaan. :) Ihme juttu, mikä farkunsinisessä on alkanut viehättää taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokohan farkunsinisen rinnalla Iittalan koboltinsininen taas palaisi? Mattoa vaan kyselemaan. Tosin suurin homma on tuo kuteiden leikkuu, eli senhän sinä voit tehdä valmiiksi.

      Poista
  3. Mä olen myös hamstrannus farkkua. Niistä voi tehdä kaikkea kivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ehdin tuossa leikellessä miettiä monia käyttötapoja varsinkin niille farkkujen yläosille... Muutakin kuin laukkuja voisi niistä keksiä.

      Poista
  4. Kotoa ei löydy, mutta kierrätyskeskuksessa olisi tarkoitus lähteä tiistaina käymään, joten voin vilkaista sieltä... Hanna(-Maija)

    VastaaPoista
  5. Farkku näyttää tosiaan kauniilta noinkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Farkusta tulee myös hyvin jämäkkä matto. Luulisi kestävän... =)

      Poista
  6. Tulipa matonvirkkuuhinku! Tosi kivannäkönen alku sulla siinä, äkkiä vaan lisää, housut pois perheeltä ja naapureita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä täytynee ottaa kaappiensiivousprojekti välissä, että pääsen jatkamaan! Ei paha sekään homma! =)

      Poista
  7. No nythän tiedän mitä teen vanhoille farkuille joita olen säilyttänyt ;) kunhan vaan ehdin, liian monta projektia kesken!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli koko kesän farkkukassi kesäkodissa mukana, mutta ei vaan inspis iskenyt. Eli takaraivoon muhimaan... =)

      Poista
  8. Kivalta näyttää tuo farkkuvirkkauksesi :) Uudessa Suuri Käsityö -lehdessähän oli aika mukavia farkkuideoita myös, katselin esim. farkkutilkuista ommeltuja tyynyjä sillä silmällä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Täytyykin kirjastossa kurkata lehteä!

      Poista
  9. Tosi hyvälle näyttää farkku virkattunakin! Kierrätyksestä ostin joskus eurolla farkkuja koulun kässätunneille tuunattavaksi. Nyt tekis mieli kyllä itsekin tehdä farkkumatto. Tuo sininen vaan on niin just SE.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kamu toi mulle just illalla ison kassillisen farkkuja Kierrätyskeskuksesta, ja oli saanut ilmaiseksi. Kyllä nyt taas mattoa pukkaa... =)

      Poista
  10. Tuleepa hyvän näköistä maton poikasta. Mahtaavaa, kun sait ison kasan lahjoituksena. Kiva sitten jonkun ajan kuluttua nähdä lopputolokset. Sait kyllä nyt mutkin penkomaan suvun farkkuvarastoja :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mattoihin uppoavat tosiaan helposti ne vähän risat tai muuten käyttämättömät farkut! Useammat sellaiset! Nähdään muutaman viikon päästä!

      Poista
  11. Vautsi vau, ihan tosi nätiltä näyttää! jee - hyvä sinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aika tanakka tuosta matosta tulee, vaikka leikkasin kuteet suht ohuiksi. Ja ranteille rankkaa hommaa, mutta pitää tehdä pienissä pätkissä, niin kädet kestävät!

      Poista
  12. Mitä, eikö se saakaan sun Leviksiä re-pee-mään? :)

    Täytyy tunnustaa, että mulla on vielä yhdet ja ne on polvesta revenneet. Olen tosin ostanut ne vasta uudelleen heränneenä Amsterdamin kirpputorilta. Silloin joskus meillä maalla ei ollut kuin MIcmacit ja ehkä Beaversit, kunnes saimme kaupan, joka myi Leviksiä. Sitä ennen olin saanut Helsingin serkun vanhoja Leviksiä ja olin ehkä hiukan viileä niissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Levikset siirtyivät joskus vuosia sitten äitini käyttöön (äiti on ollut aina sutjakassa kunnossa...=)). Leikkelin muuten jotkut vanhat Beaversit ja olihan tanakkaa kangasta. Nämä uudet venyvät ovat ihan eri luokkaa. Voin kyllä kuvitella, että housujen kestossakin on eroa.

      ps. Minäkin olin Levisten suhteen hieman myöhäisherännäinen, mutta sitten kun niihin ihastuin, niitä löytyi eri väreissä!

      Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!