maanantai 3. syyskuuta 2012

Viikonlopun kauhu





Olipas syksyinen tunnelma tänä viikonloppuna. Monessakin mielessä.

Perjantai alkoi vauhdikkaasti, kun saavuimme kesäkotiin ja minä ryntäsin ensimmäisenä ovia availemaan. Terassilla kohtasin elävän hiiren, ja vauhdikkaasti jopa hyppäsin sen ylitse, kaameasti kiljuen. Koko kylä taatusti kuuli, että taas ne kaupunkilaiset saapuivat...

Muistatte varmaan, että minulla on pienestä pitäen ollut musofobia. Oravatkin ovat vähän ällöjä, jyrsijöitä nekin. No, tällä kertaa pääkoppaani ehti hiipiä pienenpieni ajatus, että se hiirulainen olikin ehkä vähän söpö.

Siis mitä? Mitä minulle on tapahtumassa?

ps. Tällä tarinalla oli outo loppu. Seuraavana päivänä lapset löysivät terassin vierestä kuolleen hiiren. Joko se oli saanut sydänkohtauksen minun kiljunnastani tai sitten vieraillut myrkkyastialla talon alla... Siis happy end vai mitenkähän ajattelisi? (Ja kiinnostuneille tiedoksi, että talon sisällä liskuissa ei ollut elämää, eikä myöskään pipanoita missään. Huh!)

ps2. Huomenna alkaa Akseli-viikko. Kurkatkaa pöytää numero 3, jos käytte. Ja jos satun olemaan paikalla, tulkaa ehdottomasti nykäisemään hihasta!

There was a feeling of autumn in the air this weekend! The colors and the smell, and the mouse that I saw in our summer house terrace. After yelling loud I found a funny thought in my head; the mouse was kind of cute. I have always hated all kinds of rodents, so what's happening to me? 
The next day the kids found a dead mouse in the same place, so somehow I was too loud or the mouse had found some poison under the house. A happy end or then not...

16 kommenttia:

  1. Me nyt sitten ratkaistiin toi hiiruliongelma Manulla. Iltaisin juoksen kiireesti nukkumaan, kun rapina alkaa kuulumaan. En halua mistään hinnasta olla todistamassa hiirijahtia. Koska pohjimmiltaan ne hiirulaiset on mun mielestä aika söpöjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuleeko Manu esittelemään saalistaan? Tai löytyykö teiltä aamuisin puolikkaita jyrsijöitä? Ällötys... =)

      Poista
  2. Heh ja ääääk! Hitsit, syksy tulloooo... :)
    Mä en ole päässyt vielä kertaakaan metsään, en marja- enkä sienimetsään. Toiset pääsee toiset ei. ILOA VIIKKOON!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me käytiin nyt ekaa kertaa poimimassa puolukoita ihan pakasteeseen asti. Niitä on kyllä kiva ruopia poimurilla, kun poimuri täyttyy nopsaan! =) Iloista syysviikkoa sullekin!

      Poista
  3. Juuri sanoin Miehelle, että nyt niitä hiirenloiukkuja sinne välikatolle, kohta ne taas rapisee siellä öisin!

    Luulin muuten, että viikonlopun kauhu tarkoitti syksysadon säilömistä, minulla sellainen kauhuprojekti odottaa terassilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sunnuntai-iltana tuli kyllä koettua tuo säilömisen tuskakin, kun laittelin sieniä pakkaseen. Huh! Puolukat menivät helpommin!

      Poista
  4. Ja juuri kun taisit perjantaina puhua jotain tuosta musofobiasta...;)

    Ihana puolukkasaalis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolukoita oli tosi helppo ja nopsa poimia poimurin kera! Ja nam!

      Poista
  5. Niin, kaikkeen tottuu, jopa punkkeihin, enää ei lähde itseltä ääntä, mutta ällötys kyllä säilyy. Just toissapäivänä nappasin selästäni yhden, ei ollut vielä onneksi kiinni saakka. Mielettömän ihana tuo viljapeltokuva, syksyä parhaimmillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punkkeja näkyi muutamia alkukesästä, ja ällöjä ovat nekin tauteineen! En tiedä, miten turtuisin hiirielämään, jos asuisin vanhassa talossa talven yli...

      Pellot ovat nyt kauneimmillaan, kun sävyt ovat mahtavia!

      Poista
  6. Ihania syksy kuvia ja kiitettävä saalis!

    Saattaapi olla että huomenna törmäillään, sillä mulla alkoi Akseli tänään "vaki pöydässä".

    Myyntionnea!

    Hanna(-Maija)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, siivousapua tarjolla täältä ainakin! Myyntionnea sullekin! ja sitten uutta myyntipaikkaa miettimään! =)

      Poista
    2. Siivousapu on aina tervetullutta; tarkoitus olisi käydä tänään ap, voin samalla tsekata teidän pöydät.

      Tossa vähän googletin; täytyy pistäytyä Matinkylässä katsastamassa itsepalvelukirppis Ankkurinappi uudemman kerran (käytiin keväällä, jolloin vaikutti hiljaiselta). Mikäli siellä on asiakkaita/myyjiä, niin sitä voisi testata (yli 220 myyntipaikkaa, ja vuokra näköjään vain 35€/vko ja 60€/2vkoa...).

      Hanna(-Maija)

      Poista
    3. Tuo on mulle ihan uusi tuttavuus! Mulla mielessä Kauklahden kirppis tai Nella&Nuttu...

      Poista
  7. Heh hee, mä voin nähdä sen sun banzai-loikan :) ja joo-o, eikös vaan pikku hiirulit olekin söpösiä ;) -vähän niinkuin vauvalukit alkukesällä, hrr.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olin kyllä melkoinen korkeushyppääjä! Vielä äänitehosteet mukana!

      Poista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!