lauantai 3. syyskuuta 2011

Päivän asu







Tänään puin ylleni farkkuleggarit ja raitapaidan. Jalkaan kumpparit ja käteen pärekori. Siispä suuntana jälleen kerran sienimetsä. Kaverina 9-vuotias poitsuni.

Mieheni varoitteli aamulla minua tästä sienivimmastani. Juu, myönnän, että se häiritsee esimerkiksi juoksulenkkejäni, koska minun pitää jatkuvasti kurkkia sivuille sammalikkoon.

Tänään meillä oli joka tapauksessa reissu, jonka nimesimme pojan kanssa "sienestäjän taivaaksi". Pyörimme ihan pienellä alueella ulkoilupolkujen lähistöllä ja saaliina oli suppiksia, kehnäsieniä ja mikä parasta – mustia torvisieniä. Me happy! Nämä kuivatetaan ja talvella nautitaan torvisienikeittoa!
---
Kaivelin tänään lankavarastojani ja päätin, että seuraavien kuukausien teema on "jämälangat käyttöön". Uusia lankoja en osta ennenkuin koreissa alkaa olla tilaa. Ensimmäiseksi otin esiin oranssit langat ja pyöräytin lisää porkkanoita.

Pää on taas täynnä erilaisia käsityöideoita. Eilisiltainen blogituttujen tapaaminen oli hyvin inspiroiva. Suunnittelemme yhdessä joulumyyjäisiä, joita odotan jo innolla. Lämmin kiitos emännälle!

Nyt kysyisinkin teiltä, mitä te ostaisitte joulumyyjäisistä? Tällä kertaa tarjolla ei ole syötävää, mutta mitä käsitöitä tai askarteluja?

Leppoisaa sunnuntaita!

ps. Mun mielestä nuo punaiset kärpässienet on vaan niin ihania että...

I was collecting mushrooms with my son today. We had a lovely trip and we were so happy about our findings.
I decided not to buy new yarns until I have used most of the old ones. That´s the goal of next months. That´s good because I have a lot of new ideas, since we are planning a sale of work at christmas time with my blog friends from the neighborhood. 
Have a nice Sunday!

16 kommenttia:

  1. Tere! Teillä oli ilmeisesti oikein onnitunut kässäilta eilen? Harmi, että jouduin jättämään välistä, mutta ehkä sitten ensi kerralla. Ti kerhossa oli muuten juttua H:n ja A:n kanssa niistä myyjäisistä ja voisin olla kanssa kiinnostunut osallistumaan jos vain huolitte :) Laittele vaikka meiliä asiasta.

    VastaaPoista
  2. Olen joskus poiminut kehnäsieniä sienikurssin aikana, mutta en sen jälkeen. Siitä on jo reilut kymmenen vuotta aikaa ja enää en taida sitä edes tunnistaa. Torvisieniä olisi kiva myös joskus löytää. Hieno saalis! :)

    VastaaPoista
  3. Oi mitä löytöjä sienimetsällä. Kyllä kelpaa taas talvella herkutella :)

    VastaaPoista
  4. Hahaa! Kauhistuin lukiessani otsikon, mutta onneksi siinä piilikin pieni huumorin ripaus.
    Upea saalis ja ihanat porkkanat!

    VastaaPoista
  5. Ihana saalis! Kehnäsienistä olen kuullut hyvää, mutten itse vaan uskalla kerätä niitä - pelkään että keräänkin ihan jotain muuta ja myrkytän koko perheen - tai siis lähinnä itseni, kun eihän meillä muut juuri syö sieniä...

    Hauskat porkkanat!

    VastaaPoista
  6. Heh, mä tänään vaunulenkin varrella tossa metsätiellä ihailin myös kärpässieniä, ja päätin palata niitä kuvaamaan. Ehdit taas ensin! :) Söpöt on kyllä porkkanatkin.

    kuulostaa tosi kivalta teidän myyjäiset! Sun söpöt virkkuut manis varmaan ainakin kaupaksi? Jotain jouluista tietty, tai ainakin punasia kärpässieniä :)

    VastaaPoista
  7. Ihanat porkkanat! Mä ostaisin virkattuja leluja - vihanneksiä, elukoita, örkkejä... IHANIA!!!

    VastaaPoista
  8. Mahtava sienisaalis! Itse en ole koskaan ''oppinut'' sienestämään, mutta kiinnostaisi kyllä. Metsäsieniet ovat hyviä. Voi pientä päiväkotilaista, ajanmittaan varmasti helpottaa. Meidän esikoisella meni reilu pari viikkoa, kun alkoi viihtymään hoidossa. ''Porukoihin'' on vaikea aluksi päästä, kun suurin osa muista lapsisa on vanhoja tuttuja keskenään. Pienemmälle nuo kaveriasiat eivätole vielä niin tärkeitä, mutta syliä kaipaa tosi paljon kun kotiin päästään. Minäkin mietin, että nuo kiva pikku virkkuut menisivät varmasti kivasti kaupaksi, sienet taitavat olla minunkin suosikkeja :)

    VastaaPoista
  9. Cride: Laitan sulla ihan just mailia!

    milla: Minä opin kehnäsienet ystävän kanssa kulkiessa. Pitkään kävin vielä naapurin rouvalla varmistamassa, että ovat oikeita sieniä!

    Villasukka: Juu, täällä kuivatellaan torvisieniä paraikaa!

    Kultsin kämppä: Mun eka päivän asu -postaus! Pitäähän sitä minunkin... =)

    Peppi: Parempi olla varovainen noissa sienitouhuissa. Mutta kehnäsienet ovat kyllä hyviä!

    Teija: No menes kuvaamaan sun kärpässienet! Ne ovat jokainen niin erilaisia! Kyllä niitä sieniä taitaa tulla myyjäisiinkin!

    anni: Örkit kuulostais kyllä kivoilta! Täytyy kokeilla!

    Kirsikka: Minä tykkään sienestämisestä sen rauhallisuuden ja fiiliksen takia. Just puhuttiin pojan kanssa, että on niin mahtava tunne löytää eri lajeja! Pienellä menee jo paremmin päiväkodissa, onneksi! On se rankkaa hommaa kuitenkin, täysillä menee!

    VastaaPoista
  10. Nam! Sienet ovat herkkua.

    Porkkanat näyttävät hauskoilta. Noita kun värkkäät monenmoisia(vihanneksia, hedelmiä, leivonnaisia, kaloja...), saat kivoja lasten leikkisettejä keittiöleikkeihin.

    VastaaPoista
  11. Mainio saalis! Minä en ole onnistunut löytämään suppilovahveroita ollenkaan. :/ :( Mutta senkin edestä rouskuja! :D Nam!

    VastaaPoista
  12. Punainen kärpässieni on mun lempisieni! No, siis estettisesti ainoastaan, ei muuten :)

    Kerran yksissä joulumyyjäisissä oli sellaisia puisia, vähän pyykkipoikaa suurempia pihtejä, jotka oli tarkoitettu paahtoleivän nostamiseen paahtimesta. Se oli mun mielestä loistoidea, harmittaa vieläkin etten ostanut. Nyt käytössä on puinen pyykkipoika, mutta sillä ei saa niin hyvää otetta leivistä.

    VastaaPoista
  13. miukuli: Muffinseja olen jo tehnyt. Ne ovat kovassa käytössä! Muitakin hedelmiä voisi tietenkin kokeilla...

    Esmeralda: No, etköhän ehdi vielä suppiksiakin löytää. Niitä poimitaan sitten vielä marraskuussakin, jos ei lumi yllätä! =)

    Lumikko: Nuo punaiset kärpässienet iskevat kyllä sekä luonnossa että erilaisina käsitöinä. Ne puiset kärpässienijakkarat ovat ihania!

    VastaaPoista
  14. Ah, olen ihan kade noista sienistä! Kävin eilen sienimetsässä vakipaikoillani eikä siellä ollut sieniä kuin muutama rupunen :(

    Joulukoristeet (kuten tontut ja enkelit) menevät kokemuksella aika hyvin kaupaksi ja korut. Mukavia kässähetkiä!

    VastaaPoista
  15. Pää täynnä käsityöideoita, entä muita juttuja, kurkkaatko blogiini ja poimit sieltä yhden saaliin :)

    VastaaPoista
  16. Sini: Noita joulukoristeita mun täytyykin ruveta ideoimaan. Onneksi on näitä blogeja, mistä voi hakea ideanpoikasia! =)

    -tarjah-: Lämmin kiitos! Palaan varmasti asiaan, kunhan se hieman hautuu!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!