maanantai 12. syyskuuta 2011

Sieniä siellä, sieniä täällä...

Viikonlopun jälkeen jaksaa katsella vähän vesisadettakin. Oli kyllä mitä mainioin syyssää samoilla sienimetsissä hyvien ystävien seurassa.

Tällä hetkellä sieniä pyörii saunassa kuivumassa, miehen autossa matkalla anoppilaan, jääkaapissa paistettuna, kuistilla odottamassa käsittelyä ja tietenkin myös vatsassa tattipastassa!

Nyt yritän taas päästä arkeen kiinni. Mukavaa viikkoa!

We had a lovely autumn weather last weekend. It was so nice to go around mushroom forests with good friends. Now our house is full of mushrooms, but I´m not complaining!
Have a nice week!

13 kommenttia:

 1. Kuulostaa oikein mukavan leppoisalle! :)

  tsemppiä viikkoon!

  VastaaPoista
 2. Syksyn ja talven varalle varastoitu siis aurinkoa ja sieniä :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. No teillä on todella sieniä;)

  Kun en ole sieni-ihminen niin en niistä mitään muuta ymmärrä kuin ihailla ja katsella ja kuunnella muiden kertomana.

  Ja siis pakko sanoa, että juuri eilen illalla synttäreillä ja kerran viime syksynä olen kyllä maistanut sienipiirakkaa sekä sienipastaa, jotka olivat todella herkullisia...eli en nyt tiedä miten tässä vielä käy..;)

  Ihanat kuvat muuten!

  VastaaPoista
 4. Söin juuri tänään lounaaksi sienimuhennosta ja sienisalaattia. Ihanaa! :) Pakkasestakin löytyy jo vähän suppiksia. Pidän pidennetyn viikonloppuvapaan ensi viikonloppuna ja odotan niin, että pääsen olemaan oikein kunnolla ja ajan kanssa metsässä ♥ Voisiko rentouttavampaa olla! Vaikka siinä sienien käsittelyssä meneekin sitten oma aikansa... Onko sulla tänä syksynä jo tullut jokin oma sieniruokabravuuri?

  VastaaPoista
 5. anni: Kiitos sinne myös mukavaa viikkoa lähestyvästä myrskystä huolimatta!

  Peppi: Kyllä näistä saa energiaa, sekä ravintona että erityisesti tästä harrastuksesta. Minusta on ihana vaellella metsissä, varsinkin kun lapsetkin ovat innoissaan löydöistä!

  kamomilla: Sieniä voi opetella käyttämään pienin askelin, muutama laji kerrallaan! Metsään siis vaan, nyt on sieniä mistä ottaa!

  Sini: Minä olen syönyt sieniä lähes joka ruualla. =) Eilen tilattiin ihan vaan pizzerian pizzat, mutta minä lisäsin omani päälle paistettuja tatteja. Nam! Muuten olen tykännyt kovasti tattipastasta! Loistava pikainen lounasruoka.

  VastaaPoista
 6. Sä taidat olla kunnon sieni hai!
  Ne on kyllä niin hyviä.Teille tulee varmaan ikävä tota ihanaa kesäkotia?
  Vai ootteko talvella koskaan siellä?

  VastaaPoista
 7. No jopas Sinulla on saaliit!! Ja ihana tuo kesäkodin kulma :)

  VastaaPoista
 8. Hei, mikä on tuo punaisessa korissa oleva vaalea "röhelösieni"? Näin sellaisen metsässä viikonloppuna ja otin jopa käteeni, kun muistelin sen olevan joku syötävä. En toki ottanut mukaan asti, kun en ollu varma... mutta siis onko se? Ja mikä? :) Kyllä sienikorit näyttää kivalle!

  VastaaPoista
 9. Jestas mikä saalis! Oli kyllä hieno ilma viikonloppuna olla mökillä. Mutta nytkin on ihanan kodikasta sisällä,kunhan vaan polttelee kynttilöitä ja takassa tulta, vaikka sade ja tuuli riepoo ikkunoita...

  VastaaPoista
 10. Your pictures are appetizing! I like the yellow wooden house...

  VastaaPoista
 11. Sannu: Syyslomalla laitetaan mökki talveksi levolle, eli ei käydä ympäri vuoden! Keväällä on sitten mukava aloitella mökkielämä uudestaan!

  Hyvä Mieli: Kiitti!

  milla: Mies otti tuon röpelösienen kuriositeettina ja piti tutkia mikä se on. Vielä jäi tutkimatta ja nuo pari menivät jo roskikseen. Täytyykin katsella...

  Kotivalo: Kyllä tämä on asenne- ja vaatetuskysymys. Nyt on kiva kaivaa vähän jo villaa ylle!

  Menthe Blanche: Thank you! That´s our dear summer house!

  VastaaPoista
 12. Ups. piti tutkia, ettei tuo vaan ole Kavalahaarakas ja myrkyllinen? Mikähän syötävä se mulla kävi mielessä.. Jos on tuo niin eipä passaa poimia, ainakaan syötäviin sieniin..

  VastaaPoista
 13. milla: Tutkailtiin, että se oli ehkä keltahaarakas, mutta täytyy kyllä tutustua enemmän noiden kahden eroihin. Toistaiseksi tuo haarakas saa siis jäädä metsään! =)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!