perjantai 30. syyskuuta 2011

Pienistä puroistaMinulla oli yläasteella käsityönopettaja, joka oli varsin tiukka täti. Aloitimme tunnit jonossa käsienpesulla, essut edessämme.

Opettajalla oli useita tapoja, jotka ovat jääneet mieleen – ja osin käyttöönkin. Hän halusi esimerkiksi, että virkkaus- ja kutomistöissä langanpätkät päätellään kokonaan, eikä leikata pikku pätkiä hukkaan. Näin koko lanka tulee lämmityskäyttöön vaikkapa villapaidassa.

Tätä ohjetta olen hiukan oikonut, mutta minulla on käytössäni näille päättelylanganpätkille oma korinsa. Pätkät käytän sitten jossakin vaiheessa pehmojen täytteeksi vanun ohella.

Tällä hetkellä pätkäkori alkaa olla aika täysi. Syksyn aikana olen väkertänyt kaikenlaista pientä lähestyviä joulumyyjäisiä varten. Kivaa touhua tämä puron kasvattaminen!

Ihanaa viikonloppua!

I had a handicraft teacher, who had strange habits. We had to wash our hands before the lessons and wear aprons. One thing that I remember very well was that we were not allowed to cut any yarns but had to use them till the end.
 I do cut my yarns, but I save the ends and fill my little mushrooms with them. Now my "end yarn basket" is quite full, so I´ve been busy... A lot of little things for our christmas sale of work that is coming closer. Nice things to do!
Have a nice weekend!

14 kommenttia:

 1. Kivoja virkkailuja, sienet on herttaisia!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. pienistä puroista...niimpä! Söpöt virkkailut!! :)

  VastaaPoista
 3. Ai hitsi mikä mahtava idea tuo "pätkäkori"!
  Aion napata tuon idean käyttöön. Kiitos;)

  VastaaPoista
 4. Ihana puro.
  Ja hienoa, että jaksat ottaa pätkät talteen. Itse aina mietiskelen samaa, mutta hukkaan ovat joutuneet. Rentoa menoa viikonloppuunne!

  VastaaPoista
 5. Esmeralda: Mulla on joku sienimania... =)

  heidi: Kiitti. =)

  kamomilla: Tuo pätkäkori on oikeasti tosi kätevä tapa. Niitä kertyy!

  Peppi: Rento viikonloppu käsittää täällä sienimetsäretken, synttärijuhlat ystävillä ja juoksulenkkiä. Eipä siis valittamista! =)

  VastaaPoista
 6. Joulua pitäisi tosiaankin jo valmistella, taidanpa aloittaa ensi viikolla :) Kivoja juttuja olet jo tehnyt!

  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. No olenpas taas ollut törppö..... Vaikka itsekin käytän usein lankaa täytteenä "jutuissa", ei vielä ole tullut mieleen, että joka kerta voisi tallettaa nuo töiden päättelylangan loput. Tämä on taas näitä juttuja, "ennen ei ymmärrä, kun joku sanoo sen julki"-juttuja. Meillekin tulee nyt langanpätkä kori/purkki/pussi...

  VastaaPoista
 8. Hey, nyt mä lopetan tän netin äärellä istuskelun ja lähen virkkaamaan!!!!!! Aivn ihania juttuja! Kunpa pääsis sit paikan päälle myyjäisiin, mut toiveajattelua..

  Mä säästän myös jämänöttöset, mut en ihan pikku pätkiä. Osku tykkää virkkailla pienistä keristä sormilla hiirenhäntää :)

  Viikonloput! <3 Täälkin paistaa aurinko :)

  VastaaPoista
 9. anni: Näin jälkikäteen nuo open tavat naurattavat ja niistä voi suodattaa itselleen järkevimmät. Silloin ei aina naurattanut!

  Merja K: Juu, hieman on kyllä vaikeuksia miettiä tonttuja ja punaista näin syksyn ollessa parhaimmillaan! Mutta kaipa tähän tottuu, jos näitä meinaa tosissaan tehdä! En tosin kyllä tiedä... =)

  Saga: No hyvä juttu, jos sain sulle jonkin ahaa-elämyksen aikaan! =)

  Teija: Jämänöttöset – ihana sana! Niistä vois muuten tehdä ihanan värikkäitä isoäidinneliöitä!

  VastaaPoista
 10. Minulla oli yläasteella oikein kiva käsityön opettaja, mutta ala-asteen opettaja oli sellainen hirmu, että edellisenä iltana en meinannut saada unta, kun ajattelin tulevaa käsityötuntia. Aika kamalaa.

  VastaaPoista
 11. Vaude! Mua välillä harmittaa, etten säästele kaikenlaisia erinäisiä pätkiä :) esimerkiksi niitä satiininauhapätkiä, joilla vaate roikkuu kaupassa hengarilla (pakko leikata pois, kun ne sitten tursuilevat kaulanaukosta itselläni). Niistä tekisi ties mitä... :) siispä jemmaamaan taas kaikkea!

  VastaaPoista
 12. Kirjailijatar: Hassua, miten nuo "jyräopet" ovat jääneet enemmän mieleen!

  Sini: No, arvaas kuka säästää nekin! =)

  VastaaPoista
 13. Vautsi! Nuo kärpässienet on ihan parhaita :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!