sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Akut ladattuina




Hiihtoloma vetelee viimeisiään. Viikkoon on mahtunut paljon kaikenlaista – suunniteltua ja yllätyksiä. 


Loman kruunasi parin päivän leppoisa reissu Forssaan ystäväperheen kera. Kylpemisen ja jazzmusiikin ohella tutustuimme vanhan kehräämön alueeseen. Suosittelen muillekin, kaunis alue!


"Axel Wilhelm Wahrenin vuonna 1847 perustama puuvillakehräämö on otettu luovasti uuteen käyttöön. Arvokkaassa tehdasmiljöössä kehrätään nyt hyvinvointia: kulttuuria, koulutusta, historiaa, perinteitä, mielekästä vapaa-ajan tekemistä. Lisäksi Kehräämön alueella toimii muun muassa ravintoloita ja keilahalli.


Kehräämön läheisyydessä on kulttuurihistoriallisesti merkittävä Yhtiönpuisto, keidas kaupungin keskellä. Vanhassa tehtaankoulussa, klubissa ja tehtaan virkailijoille rakennetuissa pitsihuviloissa silmä lepää ja mennyt aika elää. Kehräämön kosken kuohujen alla voi kokeilla onneaan lohikalastuksessa."
(Lähde: Hämeen liitto)




Viikkoon on mahtunut myös käsityöterapiaa. Perheen pikkumies sai uuden "yoyo-pipon". Villalanka, paksut puikot ja 1 oikein 2 nurin pinta tekevät piposta paksun ja lämpimän. Seuraavaksi työn alla on pikkuneidin virkattu pipo ihanasta laamalangasta!


Neitokaiset hieman taistelivat viikon aikana ja isompi liimasi purkan pienemmän päähän. Tällä kertaa kampaamoleikkeihin pääsin minä ja neiti sai lyhyen lyhyet otsikset. Neidit eivät syö purkkaa ihan heti!


Eteiseen askartelemani kotona-kyltti sai kaverikseen ihanaa-kyltin. Kyllä on taas ihanaa olla kotona ja aloittaa arki, kun akut on ladattu!


Mukavaa alkavaa viikkoa ja kiitos ihanista kommenteistanne edelliseen postaukseen! Tervetuloa uudet lukijat! Apinalandiassa on yli sata lukijaa! Wau!

16 kommenttia:

  1. Purkkaan pätee niin vaatteissa kun hiuksissa FAIRY!!! Mä oon kastellu hiukset siitä kohtaa ja hieronu aika reilun määrän Fairya hiuksiin (yritän välttää päänahkaa) sit oon vedelly pois sitä purkkaa joka hellittää otteensa pesuaineen myötä...

    Vaatteisiin toimii kans Fairya purkkaan ja koneeseen...

    VastaaPoista
  2. Kuulostipa mukavan leppoisalta lomailulta! Mahtava tunne kun on akut ladattuna ja ei muuta kuin reippaana uuteen viikkoon :) Toi purkka tukassa taitaa olla tällainen pakollinen lapsuus-juttu :D Oikein mukavaa sunnuntai-iltaa :)

    VastaaPoista
  3. tea: Kiitos vinkistä! Tuo olikin mulle uusi tieto! Toivotaan, että ei tarvitse kokeilla enää... =)

    Heidi: Kyllä nyt on mukavan energinen fiilis! Tää olikin muuten eka purkka tukassa meillä! Toivotaan myös, että viimeinen!

    VastaaPoista
  4. Onpa rentouttavan näköistä tuolla kehräämön alueella.

    Neulomasi pipo on tosi raikkaan näköinen. Pitäisikin kokeilla, millainen tuosta 1o-2n -neuloksesta tulee. Näyttää kivalta!

    Loma lopuillaan myös täällä. Hyvää alkavaa viikkoa Sinulle!

    VastaaPoista
  5. Hienoa että loma rentoutti niin että akut on ladattu. Vanhat tehdasmiljööt ovat inspiroivia ja kiinnostavia. Tuolla Forssassa ei olekaan tullut käytyä.

    VastaaPoista
  6. Siispä tervetuloa ihana arki! Toivottavasti nyt taas jaksaa :) Ja voi tuota purkkajuttua. Itselläni on vähän paha tapa jättää 'syöty' purkka kotona johonkin pöydän kulmalle tai jopa lattialle (hyi minä) odottelemaan roskikseen vientiä ja juuri tänään länttäsin sitten sen päälle avonaisen kirjan ja papereita...

    VastaaPoista
  7. Voi teidän purkkapäitä. Kummasti jaksaa taas akkujen latauksen jälkeen arjen parissa. Mukavaa tulevaa viikkoa sinne :)

    VastaaPoista
  8. Heh, ai teilläkin taistellaan. Meidän daamit ovat aivan karmeita tappelupukareita. Meillä oli neljä päivää kylässä samanikäiset sisarukset kuin omat "kullannuppumme", eivätkä he riidelleet kertaakaan, mitä ihmettä??

    Kiva loma teillä ollut :) Iloista alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  9. Oivoi tota purkkaa!! :D

    Ihana eteisen raikastus edellisessä, ja niin iloset kuvat tässäkin. Mistä sulla riittää virtaa?? :)

    Mä oon jotenkin aika down blogin kanssa nyt, mut jospas se tästä. Vaikka kevään myötä?

    Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
  10. Akkujen lataus on hyvästä.

    Mutta tuosta purkkajutusta oon eri mieltä: Juuri nyt kannattaa pitää typsyille purukumiharjoituksia, kun purkan juuttuminen tukkaan on tuoreessa muistissa :)

    VastaaPoista
  11. Tuulella: Kokeile vaan tuota 1o 2n juttua. Tuli kiva pinta, vähän erilainen...

    Netta: Tuo Forssan alue on ihan yhtä idyllinen kuin esim. Fiskarsin tai Billnäsin ruukki. Vähemmän tunnettu vaan! Kannattaa käydä!

    Sini: Meilläkin eräs 190-senttinen jättää purkkamyttyjä sinne tänne sohvan lähistölle. Aika paha tapa... =)

    Villasukka: Kyllä pieni vaihtelu tekee hyvää! Teillä oli isompi reissu, joten sinä olet nyt varmasti energiaa täynnä, vai mitä?

    Merja K: Meillä taistellaan, mutta ollaan myös rakkaita kaveruksia! Tänään istuivat sylikkäin ja isompi heijasi pienempää kuin vauvaa...

    Teija: Tämä blogin pito on kotiäidille ihana "oma juttu", joka tuo virtaa. Virtaa tuovat myös arjen pienet kivat asiat, esim. tänään alkanut kirppispöytä! Ja nyt lähdetään aurinkoon luistelemaan!

    Anonyymi: Vois kyllä olla paikallaan antaa nyt jyystää sitä purkkaa ja katsoa, että purkat päätyvät oikeaan paikkaan lopuksi! =) Tosin neiti kyllä huomasi tehneensä jotain kamalaa ihan itsekin!

    VastaaPoista
  12. Mukavan näköisiä maisemia Forssassa. Tulee vähän Tamperekin mieleen noista punatiilistä.

    Pirteä pipo! Itsekin teen juuri joustinneulepipoa itselleni. Pian voikin aloittaa kevätpipojen tekemisen.

    VastaaPoista
  13. Virkattu Lintu: Voitaiskin tehdä seuraava retki Tampereelle! Siellä olisi nähtävää pienille ja isoille!

    VastaaPoista
  14. Wau! mahtava purkkarasta!
    Akut täynnä on mahtava odotella kevättä, joka on jokapäivä lähempänä!

    VastaaPoista
  15. Minun on monta kertaa pitänyt mennä tuonne kehräämöön tutustumaan, mutta olen vaan ohi ajellut. Ehkä nyt tulee pysähdyttyä.

    VastaaPoista
  16. HUVIlassa: Purkan avulla saisi helposti rastat ilman suurta tupeerausta... Olikos sulla lapsille tulollaan rastat? Teetkö jotain rastoittaaksesi hiukset?

    Kirjailijatar: Ehdottomasti suosittelen aluetta!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!