perjantai 18. helmikuuta 2011

Loman tarpeessa

Meillä alkaa tänään hiihtoloma. Loman ohjelmaa on pohdittu viime viikkoina ahkerasti. Samalla 5-vuotias on harjoitellut kirjaimia ja lukemista.

Suunnitteilla ei ole isoa matkaa, vaan pienempiä päivän retkiä ja yökyläilyjä. Väsynyt mami odottaa kaikista eniten omaa lomapäiväänsä. En ole lähdössä reissuun, vaan vietän päivän yksin kotona. Tätä on odotettu. Alkaa hieman väsyttää tämä viiden hengen palvelijana toimiminen! Ajatuksena on kaivaa varastosta muutama maalipönikkä esiin. Saas nähdä mitä siitä syntyy.

Minua on kutkuttanut viime päivinä tehdä jämälankatyö. Jämälangoissa on mielestäni jotakin ihanan terapeuttista. Työtä tehdessään saa sommitella värejä mielialan mukaan, ja jos kyseessä on työ ilman ohjetta, voi mallissakin säveltää työn edetessä. Mielessä on ollut ison neidin liivi tai itselle kaulaliina, mutta päätin tehdä alkuun pienemmän työn eli kämmekkäät itselleni. Nämä saavat piristää kylmiä päiviä. Mutta jämälangoissa on myös kääntöpuolensa, joka vielä odottaa... päättely!

Kotona odotellaan kovasti - siis ainakin minä - näiden kaunokaisten aukeamista. Vuoden ensimmäiset helmihyasintit piristävät pakkaspäivää!

Mukavaa viikonloppua ja hiihtolomaa niille, joilla sellainen alkaa!

19 kommenttia:

 1. Virkkaamalla on kivempi tehdä jämälankatöitä. Virkatessa saa ne langanpäät virkattua mukaan työtä tehdessä, ei tartte kaivaa neula kuin hetkeksi esiin päättelyä varten. Viimeiselle langalle siis.

  Kivaa lomaa, meilläkin alkaa.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hyvältä tuo äidin lomapäivä. Yksin kotona on terapeuttinen hetki! Nauti!

  Jämälankatyöt on ihania. Äitini tekee isoäidinneliöitä ihan ilman mitään värisuunnitelmaa. Peittoja syntyy valtava määrä, jokainen oma yksilönsä.

  Mukavaa viikonloppua ja lomaviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Nauttikaa lomasta! Minä inhoan päättelemistä, joten onneksi vihdoin ymmärsin alkaa virkatessa tekemään kuten Jonnakin sanoo tekevänsä :-)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa omaa lomapäivää, kuulostaa hyvältä :)

  Minuakin välillä nyppii "palvelijan hommat", varsinkin kun Mr Järki on koko lasten hiihtolomaviikon työmatkalla. Olen kerännyt jo muutaman viikon ajan ylimääräistä kärsivällisyyttä "varastoon" ensi viikkoa varten ;)

  Aurinkoista viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 5. Hyvää hiihtolomaa ja varmasti ansaittua lomapäivää sinulle!!!
  Meilläkin alkoi tänään loma, harvinaista että koko perheellä samaan aikaan, tai no, eskari saa pitää kahden viikon talviloman.

  VastaaPoista
 6. Jonna: Olen joskus päätellyt isoäidinneliöitä virkatessa, mutta en ole ollut tyytyväinen jälkeen. Pitäisi kokeilla uudelleen... Näissä kämmekkäissä se varmaan toimisi! Mukavaa lomaa teillekin!

  Emilia: Isoäidinneliöt on yksi suosikkini just siksi, että voi vapaasti tehdä mielialan mukaan. Täytyis taas aloitella peitettä. Mukavaa viikonloppua myös teille!

  Vekarus: Täytyy kokeilla minunkin...

  Merja: Pitkää pinnaa tässä tarvitseekin. Välillä on hyvä kerätä sitä kärsivällisyyttä vaikka ladulla...

  heidi: Ihanaa lomaa teillekin! Meinaattekos reissuun?

  VastaaPoista
 7. HYVÄÄ JA KIVAA HIIHTOLOMAA! Minäkin ottaisin tuollaisen lomapäivän ilolla vastaan. Harmi, kun ei ole tarjolla :-) Mutta ehkä joskus sitten!!

  VastaaPoista
 8. PS Tosi kiva tää sun yläbanneri!!

  VastaaPoista
 9. Oikein ihanaa lomaa teille. Nautiskele täysin siemauksen siitä omasta päivästäsikin. Ihanan väriset tuli noista ranteenlämmittimistä.

  VastaaPoista
 10. Oikein hyvää lomaa teille. ja nautihan omasta päivästä!
  ihanat kämmekkäät. <3

  VastaaPoista
 11. Hannis: No toivottavasti saat vähän omaa aikaa MLL:n hoitajan myötä! Mukavaa lomaa teillekin!

  Villasukka: Kiitos kiitos!

  Sade: Kiitos! =)

  VastaaPoista
 12. Hih, hyvää lomaa teille myös, oikein sellaista rentouttavaa. Minulla on ollut jo pitkän aikaa mielessä tehdä kankaista jämätöitä, saisi niitä hiukan pois nurkista, mutta tämä flunssa joka on ollut jo kaksi viikkoa, on vienyt ihan kaikki mehut, en jaksa mitään en yhtään mitään, jospa loma auttaa asiaa.

  VastaaPoista
 13. Rentouttavaa lomaa! Tuollaiset päivän retket ja reissut ovat mukavia.

  VastaaPoista
 14. Sarppu: Kankaiden kanssa minäkin olen paljon hitaampi kuin lankojen. Vaativa homma tuo ompelukoneen esiin kaivaminen, kun ei ole ompelupöytää... Ompeluintoa sulle toivotan!

  Netta: Juu, pikkureissut on ihan kivoja! Viikossa ehtii tehdä useamman toivottavasti!

  VastaaPoista
 15. Vähän siis samaan meininkiä kuin minulla, siis jämälamkoja. Hauskat noi ranteenlämmittimet!
  Mukavaa hiihtolomaa =)

  VastaaPoista
 16. Täällä jämälankaillaan kanssa! Mummonneliöitä tulossa lisää, niitä on yhdessä pussissa jo aika läjä. Ja kananmallisia patalappuja, ym.

  Kyllä nyppii palvelijan hommat tätäkin äitiä, mies ja lapsi olleet kipeänä jo viikon ja kaikki työt arvatenkin jää miun harteille. Ruoka, kauppa, siivous, talon lämmittäminen, sekä tallillinen eläimiä hoidettava 3x pvä. Lisäksi näiden kahden passaamista, kuumeen mittausta ja valituksen kuuntelemista. ONNEKSI palkkatyöt on seis tällä hetkellä kovan pakkasen takia, eli aikaa kaikkeen tällaiseen on onneksi ollut. Lomaa tai edes vapaapäivää YKSIN täälläkin kovasti toivotaan.

  VastaaPoista
 17. Minäkin haluaisin sellaisen äidin lomapäivän. Vaikka tänään oli kyllä melkein sellainen, kun lapsi on mummolassa ja mies oli vain kotona. Ei tehty yhtään mitään, se on meidän tapa viettää lomapäivää :) Ensi viikolla on onneksi kaksi lomapäivää, lähden pieneen reissuun.

  VastaaPoista
 18. Mukavaa lomaviikkoa ja rentouttavaa äidin omaa lomapäivää! Meillä lomaillaan vasta viikon päästä.

  VastaaPoista
 19. Piia ja kanaemo: Jämälangat ovat nyt pop! Varmaankin Sanna Vatasen aikaansaama buumi! Mutta kiva sellainen. Ja kanaemolle tsemppiä!

  Kirjailijatar: Minä olen huono olemaan tekemättä mitään. En oikein osaa. En tiedä onko se huono juttu, mutta toisaalta nautin kaiken kivan aikaansaamisesta, eli enpä mieti asiaa sen syvemmin! Mukavaa reissua sulle!

  kati: Kiitos kiitos, katsotaan nyt onnistuuko se "ikioma lomapäivä"...

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!