torstai 3. helmikuuta 2011

Väriä harmaaseen arkeenKiitos hyvistä tiskirättivinkeistä! Hain tänään lisää bambulankaa ja kokeilen pian uusia, ilmavampia kuvioita!

Eilen kaivoin vihdoinkin syksyllä Köpiksestä hankitut kuviopaperit esille ja pistin saksilla palasiksi. Paperit ovat olleet "niin ihania, että en raski käyttää, vaan jemmaan ikuisesti", mutta nyt ne piristävät muualla kuin rullalle käärittyinä.

Ensin leikkailin ja liimailin papereista värikkään viirinauhan. Testailin sitä olohuoneeseen, mutta en löytänyt vielä sopivaa paikkaa. Luulen, että pojan huoneeseen se sopii paremmin...

Suklaamarengin Heidi vinkkasi pari päivää sitten Lidlin superhalvoista leimasimista, jollaisen minäkin laitoin heti apinamiehelle tilaukseen. Leimasimessa on erittäin pienet, vaihdettavat kirjasimet, ja sen väri kestää konepesun. Testailin leimasinta korttiaskartelussa, mutta tarkoitus on myös nimikoida sillä lasten vaatteita. Kirjainten vaihto on sen verran aikaa vievää, että ei siihen viitsi joka päivä vaihdella tekstiä, mutta ainakin tässä korttiaskartelussa se toimi ihan hyvin! Pääkopassa hautuvat kyllä vielä hieman isommat leimasinkirjaimet...


Tänään törmäsin myös yhteen tilauksessa olleeseen kirppisaarteeseen: päällystettyyn palliin, jonka sisään mahtuu tuhat ja yksi lelua tai vaikkapa legoja. Päällinen on vähän likainen, ja ajattelin hinkkailla sitä ihan rätillä ja pesuaineella. Hyviä puhdistusvinkkejä otetaan myös vastaan. Pallin sävyt ovat mielestäni ihanat!

Ulkona sataa räntää. Siksiköhän tekee mieli askarrella kevään väreissä...

ps. Tykkäsin siitä Alexandra Salmelan kirjasta. Erikoinen, mutta hyvä!

13 kommenttia:

 1. Ihana pallinen! Vanhemmillani on samanlainen ja mutsi ratkoi tuon päällisen irti, pisti koneeseen ja ompeli takaisin paikalleen.

  VastaaPoista
 2. Hauskat viirit! Ja hyvä juttu, jos Lidlistä saa tuollaisia leimasimia, jospa löytyis meillekin kiitoskortteihin jne..

  Koetapa hinkata sappisaippuaa siihen päälliseen, sillä pitäisi irrota kaikki mahdollinen (kissan omistajana tiedän mistä puhun :D).

  VastaaPoista
 3. Ihanan ihana tuo lippunauha, tarvitsisin tuollaisia ympäri kämppää piristykseksi, ahdistaa jo ihan tuskaisesti tämä pimeys, vaikka onkin hiukan jo valoisampaa...

  VastaaPoista
 4. Kiva lippunauha, kelpais kyllä tännekin väriä tuomaan! Melkein ahdisti tänään loskassa tarpoessa sukat märkinä. Ja tuon leimasinjutun joudun ehkä hankkimaan itsekin :) on ihan tarvekin. Piristäviä päiviä!

  VastaaPoista
 5. Ihania kortteja! Kiitos vinkistä, mullakin on tekstileimasin jossain.. Jospa viikonloppuna askarreltais tyttöjen kanssa ystävänpäiväkortteja.

  VastaaPoista
 6. Hauskat kortit ja ihana palli. Tuollainen, mutta toisenvärinen, oli myös lapsuudenkodissani. Meillä siinä taidettiin aina säilyttää villalankoja ja puikkoja.

  VastaaPoista
 7. RuusuLiisa: Täytyykin tutkia tuota ratkomisvaihtoehtoa. Voisi toimia. Puhtaaksi sen haluan joka tapauksessa!

  Erika: Sappisaippuaa löytyy jo valmiiksi. Kiitos vinkistä. En ole käyttänyt sitä aikoihin!

  Sarppu: Sitten vaan askartelemaan! Piristää!

  Sini: Mulla varmaan alitajunta yrittää myös torjua ulkona vallitsevaa harmauttaa. Siitä taas kerran nämä värit...

  Mannukka: Meillä myös lapset innostuivat leimasimesta. Askartelua siis tiedossa, kivaa!

  Tuulella: Mulla myös tuohon palliin liittyy lapsuusmuistoja. Serkullani oli tuollainen punasävyinen, ja me sieltä legoja kaiveltiin...

  VastaaPoista
 8. Ihana palli!! Sinulle on tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista
 9. ihana viiri!! niin keväinen! ja tuo palli, suloinen!

  VastaaPoista
 10. Minuakin alkoi heti kiinnostaa tuo leimasin....se voisi olla hyvä.

  VastaaPoista
 11. Kiva palli. Söpöt värit viirissä :) Mukavaa viikonlopun jatkoa.

  VastaaPoista
 12. Hyvä Mieli: Iso iso kiitos sinulle!

  Mirka: Kevättä on ilmassa ihan selvästi! Keltainen hiipii mieleeni ja vähän kotiinkin!

  Kirjailijatar: Katsotaan, onnistuuko tällä lasten vaatteiden nimikointi!

  Villasukka: Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 13. Moi,
  Vauvojen pyllypyyhkeillä (esmes Natusan) saa uskomattomistakin paikoista tahroja pois! Niillä olen meidän matot, soffat ja oikeastaan kaikki putsannut. Ei ole pettänyt kertaakaan, lähtee jopa vanha mustikka!
  SUosittelen lämpimästi (vauvoihin niitä en kyllä käyttäisi) :)

  meria:)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit blogissani! Kiitos kommentistasi!